Ap stwory

Kłótnia? FlutterGuy w realnym życiu jest niemal niemożliwe wyprowadzić mnie z równowagi i sprowokować do kłótni, a co dopiero na jakimś forum przez jakiegoś ignoranta, który nie ma pojęcia o temacie, jednak udaje wszystkowiedzącego. Zgodnie z dewizą, nieś wiedzę do tu...., po kolei wykazuje jego błędy, a że jego post to jeden wielki stek bzdur, więc poprawiam to co napisał. Choćby pierwsze z góry "veigar to najcizsze class cannon":

1) Veigar- 1200 AP glass cannon= czyli na dwa "2hity K.O" od ad carry w late, którego nawet nie zadrapie bo zasięg nie ten. Taki Veigar zrobi na full combo 4230 dmg pomijając resisty.

2) LeBlanc- taki sam poziom AP, czyli 1200, dmg na full combo ~ 4990

3) Malz -900ap vs przeciwnik z 3k hp-> dmg na full combo bez Voidlinga wynosi ponad 6000.

Tak więc, kto robi największy dmg?

co... klatka veigara ma maly zasieg... nie wiem jak ty Hunter w lola grasz ale napewno slabo... nie mowiac o ty ze klataka to mass stun a malz ma 1hit stun...

stary 1 more time! veiger ma najwiekszy 1 target DAMADZ i nie mow ze le blac czy malza maja wiekszy bo przeliczniki z ap veiger ma wieksze od nich nie mowiac o passivie na ulti i Q

dotaj ze ma mase m pen i deadfire (a i archangele nie sa naladowane dodaj z 300 ap)

http://leaguecraft.c...00&fspells=true

magar uninstall lol plx

Kłótnia? FlutterGuy w realnym życiu jest niemal niemożliwe wyprowadzić mnie z równowagi i sprowokować do kłótni, a co dopiero na jakimś forum przez jakiegoś ignoranta, który nie ma pojęcia o temacie, jednak udaje wszystkowiedzącego. Zgodnie z dewizą, nieś wiedzę do tu...., po kolei wykazuje jego błędy, a że jego post to jeden wielki stek bzdur, więc poprawiam to co napisał. Choćby pierwsze z góry "veigar to najcizsze class cannon":1) Veigar- 1200 AP glass cannon= czyli na dwa "2hity K.O" od ad carry w late, którego nawet nie zadrapie bo zasięg nie ten. Taki Veigar zrobi na full combo 4230 dmg pomijając resisty.2) LeBlanc- taki sam poziom AP, czyli 1200, dmg na full combo ~ 49903) Malz -900ap vs przeciwnik z 3k hp-> dmg na full combo bez Voidlinga wynosi ponad 6000.Tak więc, kto robi największy dmg?

Po pierwsze, znajdź mi LeBlanc która zrobi 1200AP. U Veigara to jest możliwe (i łatwe) ze względu na Q - w late jego AP miażdży wszystkich.

Po drugie, Veigar zazwyczaj pomaga sobie za pomocą DFG. Przy takich ilościach AP to zadaje monstrualne obrażenia. W dodatku jego dmg na ulcie rośnie wraz z AP przeciwnika, więc obrażenia się zwiększają.

Po trzecie, Malz zrobi takie dmg TYLKO jeśli nie dostanie stuna w trakcie ulta. Jeśli go dostanie, to przeciwnik wychodzi z plamy, a dmg z ulta znika.

Największy dmg robi Veigar, bo jego 2 skille (+obowiązkowy DFG) to skille celowane we wroga, a nie skillshoty. A jak do tego trafisz Dark Matter, to już w ogóle nie ma co zbierać - w late nawet tank ma problemy z przeżyciem pełnego nuke od Veigara. Jedynym sposobem na wyeliminowanie go jest zabicie go tak szybko jak to możliwe, nieważne czy przy użyciu Cleanse, czy Quicksilver Sash, czy też ulta Olafa by ominąć klatkę. Czym dłużej zostawicie go przy życiu, czym więcej będzie farmić i czym więcej będzie zabijać wrogów tym większy horror zobaczycie w lategame.

@up: http://www.lolking.net/summoner/euw/30130786 :rolleyes: not even 30, insulting other ppl...

@topic: Draven jest o tyle trudny, że największe dmg wyciąga poprzez łapanie swoich ostrz - jak to ogarniesz, to staje się o wiele groźniejszy. Problem w tym że nie ma dobrej ucieczki, więc musisz wiedzieć co robisz. Ahri nie jest postacią dla nowych graczy - skillshot, skillshot, something like skillshot, ult skill...jump? Poza tym musisz wiedzieć kiedy opłaca się rzucić do przodu, kiedy zostać... Najprostszą z tych postaci jest zdecydowanie Vlad, który w late jest groźnym wrogiem ze względu na pasywa i sporego spellvampa. To nie oznacza że jest najlepszy, oczywiście - po prostu najłatwiej nim grać.

Mój ostatni post, bo nie chce mi się już czasu tracić, GW2 soon :D, a po za tym po co dyskutować z kimś kto żyje w swoim własnym świecie.

@Magar "dotaj ze ma mase m pen i deadfire (a i archangele nie sa naladowane dodaj z 300 ap)"-znowu pokazałeś, że o grze nie masz żadnego pojęcia... .Skąd się takie trolle jak ty biorą, dunno. 1 ARCHANGEL NASTACKUJE, nie Archangele, jego passiv ze stackowaniem to unique .

@n4zArh buuu, a pomyślałeś może, że to smurf konto (chociaż może i nie). Gdybyś np. wjechał na mój profil na lolking i napisał "not even 30, insulting other ppl...", to bym cie wyśmiał, bo to smurf z 25lvl(nick w profilu), a do tego mam jeszcze 1 konto 30lvl na West, oczywiście kolejne 30lvl na East, a i smurf konta na US i Korea dla funu, chociaż na US nie gram od ponad pół roku ping w granicach 200 to koszmar. Za to bardzo dobrze, że napisałeś o Cleanse i Quicksilver Sash, tylko że jeżeli przeciwnik ma w teamie ,np. Morde, czy nawet Veigara lub innego championa z mocnym cc, to ten ss i item są podstawą.

Kolejna kwestia1200AP, jak już napisałem jeżeli nie grasz z botami lub warzywami, to wcale tak łatwo nie nabijesz tyle ap. W lane phase harrasowanie veigara jest dziecinnie proste, do tego jest bardzo podatny na gangi (Jax, Xin, Nocturne, Ali, Hec wszystko ma teraz jakieś dashe, knocki, ogólnie mówiąc mocne cc i nawet z klatką mogą nas dopaść, a Veigar innego sposobu na ucieczkę nie ma, chyba, że flash co parę minut). Żeby nabić tyle ap trzeba grać około lub ponad godzinę, a ja ze skromnym doświadczeniem coś ponad 3k gier (normali i rankedów, vs bots pomijam, bo to tylko do ogarniania nowych championów), miałem takich gier ok. 8 z czego 3 to na mapce 3vs3.

Ostatnia sprawa z Malzem, skoro Magar zakłada, że Veigar zestunuje przeciwnika i w ten sposób wpakuje mu całe combo (w innym przypadku każdy da rade ominąć Dark Matter), to ja zakład, że Malz wycastuje ulti do końca.

Zresztą wystarczy zerknąć na statystyki lolking, jakie postacie są najczęściej pickowane na rankedy Veigar,LB i Malz mają około 4%, a Ahri 20%. Przy czym to pokazuje tylko czym gra topka ^^, a jak topka to prawie wszyscy.

@up: buuuu, jeśli ktoś nie ma jaj żeby pokazać normalne konto to niech się nie wypowiada na temat innych, bo równie dobrze może się okazać ze biega z 900 ELO a próbuje uczyć ludzi lepszych od siebie. Skąd mam wiedzieć że tak właśnie z nim nie jest?

Nigdy nie twierdziłem, że zdobycie 1200AP jest proste i możliwe. Siła Veigara leży w late, bo early ma bardzo słabe i trzeba go szybko wyłączyć z farmienia, to oczywiste. Wydawało mi się tylko głupie porównanie 1200AP u Veigara, 1200AP u LB i 900 u Malza - w normalnych meczach takich ogromnych ilości się zazwyczaj nie zdobywa. W rzeczywistości Veigar ze swoim AP z reguły zostawia przeciwnika daleko za sobą, chyba że zostanie szybko wyłączony z walki.

Problem z Malzą jest taki, że po przerwaniu jego ulta człowiek może wyjść z poola i uniknąć jego sila. U Veigara uciekniesz ze stuna, uciekniesz od Dark Mattera, ale od DFG, ulta i Q - nie, jeśli tylko będziesz w jego zasięgu. Stąd IMHO ta różnica.

BTW. Xerath jest rzadkim pickiem, a w odpowiednich rękach jest sporym zagrożeniem. Zrozumiałeś co mam na myśli? :)

Z Archangelami chodzi o to, że część many którą się z nich dostaje to nie jest Unique Passive oraz takim pasywem nie jest te 2% many przechodzące w AP więc już przy 3 Archangelach na przykład 6% many idzie w AP. I właśnie Veigarowi łatwo zwiać przez jego stun. ile ma sekund na 5 lvlu? 3? Starczy by bezpiecznie odejść. A to, że na turniejach grają jakimiś championami nie oznacza, że one są najlepsze. Po prostu tym ludziom z drużyn najlepiej się nimi gra. Gdyby któremuś z nich dobrze się grało Xerathowi jak napisał n4zArh to by Xerath się często pojawiał. A i u Veigara może być, że jak go ktoś zgankuje to on double killa wyłapie.

Gra mi się patchuję, a ja lubię się nabijać z głupoty innych więc:

@up masz racje, ludzie na turniejach grają tym czym im się dobrze gra, nie tym co jest op. W końcu co ich obchodzą te nagrody liczone w tysiącach dolarów. Liczy się przecież fun z gry, a nie zwycięstwo.

Dla nie kumatych, to była ironia.

wie podsumowanie jest takie Veiger jest Op jak sie ogarnia meteor i klatke

to byl moj pierwszy AP champ i wiem ze jak enemy team rushuje w wpada na klatke o 4 osoby dostaja z meteora za 1/4 hp (w early) a jak bijesz sie z AP na midzie to po 6yum ma gnebe

Polaczki, wbijcie najpierw chociaż te 1800 elo, a później dyskutujcie, założe się, że nikt z was nie ma więcej niż 1600 elo... (A najprawdopodobniej 1000 - 1400)

Nie sądze, że mają aż 1000 Elo. I nie powiecie mi, że veigar jest OP jak ogarnia(Magar). Jak postać jest OP to jest OP. A jak ktoś ogarnia to nie jest OP tylko jest ogarem. Veigar jest hujo***. Dobry team i veigar 200 Ap 40 minuta. Wystarczy go outfarmic i nic nie robi. So sad. Może i do takiego 1100 ELO wyjdziesz veigarem. Ale każdy umie skontrować veigara. Ktoś go picka a ty bierzesz ryza. Veigar chce lasthitnac z q i cale combo na ryj od ryza. Z ulta 0 dmg w ryza bo on z many.(teraz może troche ap ma, ale kiedyś^^).

elo srelo pewnie kazdy z was cwaniaczki ma elo hell wiec skonczcie cwaniakowac

veiger 40 min 200 ap? jak dobry team? jak dobry team to kazdy enemy champ jest do d*py wiec skoncz sapac 1v1 na midzie veiger to op nuker i mow co chcesz a jak grac nie umiesz to nie moja wina

Veigar jest hujo***. Dobry team i veigar 200 Ap 40 minuta. Wystarczy go outfarmic i nic nie robi. So sad. Może i do takiego 1100 ELO wyjdziesz veigarem. Ale każdy umie skontrować veigara. Ktoś go picka a ty bierzesz ryza. Veigar chce lasthitnac z q i cale combo na ryj od ryza. Z ulta 0 dmg w ryza bo on z many.(teraz może troche ap ma, ale kiedyś^^).

Brawo! Odkryłeś counter-picki!

EDIT: Żeby nie było. Tak, ATM siedzę w okolicach 1300 ELO. Nie, nie uważam się za żadnego pr0sa. Ale nikt też nie zabronił na tym forum wypowiadać się tym mniej doświadczonym, prawda? To nie jest miejsce spotkań dla graczy z platyną, więc albo się dostosuj, albo wypad. Po prostu.

BTW. Skoro jesteś taki boski to czemu nie podasz swojego nickname? Kolejny któremu mamy wierzyć na słowo? Śmieszne.

EDIT: @down: chociaż jeden miał odwagę podać nickname... co nie zmienia mojego tonu wypowiedzi.

Proszę bardzo, mój nick TANKUJ TURRET euw.

Cały ten dział jest jakiś zepsuty. W każdym temacie każdy przechwala się swym elo.

BTW. NoSuporto: Wczesniej pisales ze masz 2k+ ):

Witam ponownie znowu z tym samym problemem . Tylko kto jest lepszy w late game vladimir/ahri/draven(wiem ad carry) chodzi mi o mocne pierdzielnięcie ze skilla mój build wynosi 650ap