Witam ponownie znowu z tym samym problemem . Tylko kto jest lepszy w late game vladimir/ahri/draven(wiem ad carry) chodzi mi o mocne pierdzielnięcie ze skilla mój build wynosi 650ap
Ap stwory
Po pierwsze Draven to AD carry. Po drugie zależy. Vlad na pewno ma lepsze Survi i ult który sprawia, że przeciwnicy otrzymują większe obrażenia. Ahri jest bardziej mobilna. Myślę jednak, że oba champy to inne style gry. Zależ y to też od buildu. Najlepiej zakup obie i sam zobacz kim będzie ci się wygodniej grało.
Up wiem ze draven ad carry a co do stylu ogarne każdą
Vlad, przy feedzie owni mida.
Przy feedzie każdy zowni mida. Ahri tż. Po prostu jest potrzebne ogarnięcie postaci.
Ahri ale musisz mieć ogar bez tego lepiej nawet nie pickuj
W late największy dmg robi AD carry, więc powiedziałbym, że Draven, alb jakikolwiek inny ad carry. Z dwóch wymienionych AP stawiałbym na Ahri, ponieważ:
- cc
- mobilność
- wygląd ^^.
I jak wyżej, ogarnij skillshoty jeżeli planujesz nią grać.
W late owni AD mówisz? A widziałeś kiedyś wyfarmionego Veigara? A co do tematu... Ahri wg mnie jest trudniejsza do ogarnięcia jej całego potencjału, że tak to ujmę. Vlad na lepsze survi, sporo hp, no i jeden z najbardziej irytujących skilli w grze (kałuża). Zależy co preferujesz. Mi osobiście dobrze gra się Vladem, natomiast znajomy, który kosi Ahri za Vladem nie przepada. Myślę, że to czysto osobista decyzja.
Mi obie postacie bardzo się podobają, jednak wybrałbym ahri ze względu na to że jest trudniejsza i równie mocna co vlad (uwielbiam wyzwania).
@Azrael gram w LoL'a od ponad dwóch lat i nie dość , że widziałem kilku wyfarmionych Veigarów, to też kilka razy śmigałem nim z 1k+ ap, +hp i niezłe resisty. Jednak prawda jest taka, że w late to właśnie AD carry robi największy dmg i ty swoim gadaniem tego nie zmienisz. Zresztą policz sobie tf trwa powiedzmy 5 sek. caster wywali raz swoje combo i tyle natomiast AD carry zdąży zadać około 8 aa, niechby z tego 6 było crytami i mamy +5k dmg. Pomijam resisty i jakiekolwiek obliczenia, grasz w LoL'a więc wiesz o co chodzi.
To chyba oczywiste że ad carry jest pod late i robi tam najwięcej dmg. AP to postać do AOE ( np. brand, cass, karthus ) .
Chryste panie... znowu sie zaczyna... czlowieku masz od tego test server pobierz go sobie tam wszystko jest za free zagraj z botami i nie mecz... najwieksze przeliczniki do late AP ma veigar... jego combo sklada prawie kazda postac w mid a w late kazda
@MagarPL
Nie nie każdą, widzisz Veigara i bierzesz sobie, np: Galio, który jest counterpickiem na większość AP, albo Ryze który w głównej mierze bazuje na manie, więc tylko uśmiechasz się na widok ulti Veigara, a w dodatku masz mase resistów i trochę hp, po czym wypakowujesz mu kombo i poprawiasz jeszcze ze 2 razy z "q" lub Morgane (o ile jej nie zbanują), co prawda ma sporo ap, survi też powinna mieć, wieżdzasz sobie na tarczy pod Veigara przez jego klatkę, dodatkowo tarcza wyłapuje naprawdę sporo dmg w late, odpalasz ulti poprawiasz z "q","w" po czym spokojnie odpalasz Zhonye i obserwujesz jak twoje KDA rośnie, kolejny counter LeBlanc wywali combo z silentem i bye bye Veigar. Można by tak jeszcze długo wymieniać postacie które w late zjedzą Veigara, tylko po co? Było nie było ma możliwość nafarmienia sobie ap ^^, ale rzadko kiedy nabije z "q", więcej niż 250, przynajmniej ja. Kiedyś się za to jarałem Nasusem, pod koniec jednej z dłuższych gier zabijałem ad carry na jedno "q" i ch... z tego jak ogarnięty przeciwnik nie da mi się nafarmić, chyba, że pod wieżą, a i tu z junglerem mogą zdobyć killa. Ehh Nasus to teraz gorszy pick niż GP... .
@up Niech ma odpowiedzi i się cieszy, a nie jak ja wczoraj dostałem gościa do teamu (gram na West, mapka 3vs3 i w teamie 3 Polaków WTF?), który w pick roomie piszę "First time Diana"..., wróć "Pierwszy raz Diana" i coś tam jeszcze .
@up ty masz cos z bania... veigar to najcizsze class cannon a co do "ogarniety pzreciwnik" byle noob bedzie zawsze bity jak nie umie klatki rzucic... wiec nie wypowiadaj sie
btw counter picki? a kto ci kaze bic kalio? skladasz voida i bijesz go po 500 z Q juz nie mowiac o ryze ktory ma mniejszy zasieg... nie umiesz garc champem to kazdy bedzie ssal
@up jak miło, że to napisałeś "glass cannon" jeden silent/stun i go nie ma, dlatego w normalnej grze jeżeli masz mózg i go używasz, to nigdy go pod full dmg nie zbudujesz... no chyba, że grasz z botami, wtedy możesz sobie Veigara wychwalać pod niebiosa jaki on to nie jest mocny. Banshe to praktycznie core w late dla każdej postaci, więc ci klatka nie zawsze d.... uratuję, do tego teraz nawet ad/ap carry składają trochę survi lub biorą w late GA.
Po za tym panie znawco ze sprawną głową LeBlanc robi większy dmg..., zresztą nawet Malz przy błachych 600ap zrobi większy dmg na combo niż Veigar, do tego bez problemu zje nawet full tanka, czego niestety twój mega op Veigar zrobić nie da rady nawet jakby miał 1200ap (czytaj przeciwnicy to warzywa, a twój team ciągnie gre przez ponad godzine).
BTW. "Galio"... tak tylko zapytam, wiesz może jak działa ulti Galio? Nie? To się nie odzywaj, albo wróć tu jak się dowiesz co ci każe bić akurat niego.
Panowie, po co ta kłótnia. Radziłbym również popracować nad pisownią.

@up raport za offtop
ta 1 silent/stun ale takie jest zadanie dmg dealers ad carry tez lezy po 1 stunie wpadana na ashe malphite z(ap) i 2hity K.O
te postacie nie maja wytrzymac ale zabic od wytrzymywania sa inne postacie (jungla/support/top)
Ja zgadzam się z Magarem. Mam kumpla który veigarem składa tanki, czy off tanki, a one przecież raczej AP za wiele nie mają. Pamiętajmy o tym, że Veigar też często Deathfire Grasp składa, a to jednak później dużo HP ściąga. I każdy powie, że Veigar to najlepszy nuker w LoLu.
dokladnie ostatnio gralem z tak pomylonym veigarem ze wyciagnal 1100+ ap... z ulti mi (off tank) wchodzil po 1400 a ja nie mialem wogole ap... to co ma powiedziec mider co ma 300-400 ap? jak dostanie za 1900