APB: Reloaded

Chciałbym wam polecić grę APB: Reloaded, nie taką zwykłą strzelankę MMO jakich pełno na rynku. Niesamowity klimat, można powiedzieć coś w stylu darmowego GTA lecz z większą ilością edycji, modyfikacji i rozwoju własnej postaci. Sam dowiedziałem się o tej grze przez przypadek, i to dość późno. Pewnie gdyby nie to, do dziś nie wiedziałbym, że istnieje a stała się ona jedną z moim ulubionych gier i spędzam przy niej chyba najwięcej czasu. Najbardziej boli to, że tak mało osób o niej wie, dlatego czas to zmienić.

apb-reloaded-preview.jpg?ec9f9b

Gra dostarcza o wiele więcej zabawy i frajdy, jeżeli gra się ze znajomymi, w grupie. W samej grze także nie jest ciężko kogoś poznać, dodać do friends i w przyszłości grać razem. Jest możliwość tworzenia klanów o czym napiszę później.

Główne plusy gry:

- Dwie frakcje, enforcers (coś na wzór policji) oraz criminals (po prostu kryminaliści)

- Sporo broni na różne specjalizacje typu Rifleman, Pointman, Marksman itd.

- Masa achievmentów, rang i osiągnięć do zdobycia i rozwinięcia.

- Misje u NPC, wbijanie reputacji, kupowanie nowych przedmiotów, ciuchy, bronie, modyfikacje, dodatki.

- Niesamowity klimat, coś w stylu darmowego GTA.

- Nie ma tu P2W. Jest Item Shop, lecz nie daje jakiejś znaczącej przewagi, grając nową postacią, z podstawowymi broniami, możesz być najlepszy w grupie i wygrywać misje, wszystko zależy od Ciebie :)

- Rynek, Auction House, Market czy jak to chcecie nazwać. Handel z graczami, możliwość kupowania niektórych przedmiotów, które normalnie dostępne są tylko za realne pieniądze.

- Na prawdę ogromne możliwości edycji czegokolwiek, postaci, ubrań, auta, specjalny garaż, designer, tworzenie własnych projektów.

- Podział na Threat, pieniądze i exp dostajemy również jak przegrywamy misje, więc nie ma źle.

- Gra raczej drużynowa, teamwork ma tutaj znaczenie, możliwość założenia klanu. W przyszłości mają być wprowadzane clan war'y.

- Różne misje, inne zadania do wykonania, w innych miejscach. Duże mapy, dwie do trybu z misjami, dwie do trybu FC.

- Criminals mogą okradać sklepy, przechodniów i kraść auta oraz wozić fanty do pasera, zaś Enforcers mogą na nich polować, aresztować i zabierać ukradzioną kasę.

- Całkiem ładna grafika.

Główne minusy:

- Sporo ciekawych dodatków i bajerów za realne pieniądze, lecz nic bez czego nie da się normalnie grać.

- Słaba i fatalna optymalizacja. Albo masz dobre części, które się lubią z tą grą, albo musisz grać na słabszych ustawieniach.

- System dobierania przeciwników może Ci przydzielić mocnych graczy, grających już bardzo długo w apb. Czy to źle? Za przegrane misje też masz punkty, tylko po prostu mniej. A jak się lepiej nauczyć grać jak nie grając z dobrymi? ;>

- Mała ilość graczy, niestety. Słaba optymalizacja wyklucza większość, która chciałaby pograć. Ale tak czy inaczej, zawsze jest kilka PEŁNYCH dystryktów do zmiany w razie czego, więc to bez problemu wystarcza.

- Na początku jest ciężko. Trzeba ogarnąć grę, zdobywać i odblokowywać rzeczy. Jeżeli przetrwasz początek, zostaniesz przy tej grze do końca :) Ja na początku nie kumałem nic, odinstalowałem tą grę i chciałem zapomnieć. Po dwóch dniach wróciłem, na spokojnie wszystko poznawałem i tak gram już prawie rok :)

Gram już w to trochę czasu, przeżyłem tu te dobre jak i te złe chwile haha ;d W każdym razie myślę, że mogę się wypowiedzieć, i porównać do innych gier, których także sporo na moim koncie. Macie tu obiektywną ocenę i przedstawienie gry. Tutaj często idzie się zdenerwować, po chwili znów jest wesoło, ubaw po pachy, gra pełna napięcia, ale to jest właśnie to, duże emocje, ciągle coś się dzieje, rywalizacja, epickie wygrane w ostatnich sekundach, jedna akcja, która obraca losy całej misji to jest właśnie APB, które wciąga niesamowicie w inny świat, którego jeszcze nie znacie :) Jestem osobą pełnoletnią, pracuję i uwielbiam w wolnym czasie rozerwać się ze znajomymi przy tej gierce. Głównie dla niej tak na prawdę zainwestowałem w lepszy i droższy sprzęt.

Obejrzyj ten trailer, jeśli jeszcze nie poczułeś tego klimatu, to zobacz jakieś gameplay'e na YT, lub zwyczajnie daj sobie spokój bo najwyraźniej to nie dla Ciebie :) Lecz jeśli już czujesz, że to gra dla Ciebie lub po prostu chcesz spróbować, zapraszam na http://www.gamersfirst.com/apb/. Zobacz, oceń i zdecyduj. Jeśli ktoś byłby chętny na grę z nami, zapraszam na serwer EU1 Obeya, Enforcers, mamy swój skromny klan po stronie stróżów prawa, San Paro potrzebuje pomocy, do dzieła więc! :)

Też wam moge polecić Apb, ale bardziej polecam granie Crimem, sam mam enfo 235rat i ostatnio zalozylem crima dla poczatkujacych graczy jest latwiej o kaspe,expa itp zapraszam Obeya Eu1, Crimami jezeli ktos chce pograc moj skype:deres90 (i tak przejdziemy na ts)

Do tego macie link ktory da wam 10dni premium i postolet Armas http://www.gamecoach.tv/

Zagram ;)

Gra miała ogromną szansę na bycie GTA Online. Ale teraz takie już wyjdzie, na PC, tak więc może sobie odpuścić.

APB jest po prostu słabe. Świetne na kilka tygodni i TYLKO ze znajomymi.

Dodam, że w APB nie grałem odkąd sfrustrowany - po kolejnym TK od trollującego, rosyjskiego gracza - wyszedłem z gry.

Ale codziennie czytam blog Bjorna w nadziei, że zobaczę "dodamy do gry motory!", chociaż i tak zostało to potwierdzone, że nigdy tego nie dodadzą.

Niestety, gra jest schematyczna do bólu. Po kilku misjach znasz już wszystkie, mimo że zmieniają się miejsca. G1 zamiast tworzyć kolejne eventy w sam raz dla kryminalistów, czy zamiast tworzyć kolejne modyfikacje do broni albo dla postaci, powinien stworzyć jakąś jedną misję... albo inny event np. race event. Gdzie leży problem?

A co do optymalizacja. Był to już problem za rządów RTW (Real Time Worlds) i dalej nic z tym nie zrobiono, po tylu latach. I tak, grałem, i tak, mam pudełko z gry, a od G1 dostałem możliwość przeniesienia itemów, tylko.

@EDIT:

No i polska społeczność to pomyłka. Wiem, że gry typu GTA przyciągają wiele gimbusów, ale spotkałem jedynie Polaków bluzgających w co trzecim wyrazie i skrzeczących w mikro.

@EDITx2:

Wojny klanów wprowadzają odkąd G1 przejęło licencję. Wyzbądź się nadziei.

Peace

1 : cały czas crashuje gra...

2 : jak wbijesz 199 poziom reputacji (jak ja) to po czasie zacznie Cię denerwować "You f*cking aimbot im f*ck ur mother ! "

3 : zanim zbierzesz 10 m na najlepszy karabin to dostaniesz po d*pie i albo wytrzymasz , albo z płaczem usuniesz gre...

4 : wydawca... GAMEFORGE ?! to shit a nie firma , jedyne co bym im od serca dał to koktail momotowa w okno.

5 : ktoś kto kupuje ap wygląda jak koks (tak kupiłem w chu...steczkę AP , wydałem z 500zł mam pełno karabinów i ciuszków za AP i żałuje) a ten kto nie to wygląda jak totalna c*pa z włosami łonowymi...

6 : Zero balansu , lepszy criminal team i jedzie całe miasto a enforcer nie reagują bo boją się dostać wpieprz ...

7 : hacki i tzw laggerzy którzy są przed tobą a po sekundzie zdejmują cię zza twoich pleców.

no to co pobieracie :) ?

mod_ico.png
Gamers First, a nie Gameforge jest wydawcą ~ blaumro

@UP

1. Mi wcale nie crashuje, może raz mi crashowało, nie więcej. (300h przegranych)

2. I tak to mam mimo że mam 150 pkt rep?

3. Da się grać normalnie i strzelać również nie kupując karabinów z IS i tych za 10 mln. Ja kupuję bronie po 3,5k i jestem zadowolony.

4. Racja, ale nie jest tak źle.

5. Można kupić normalny ubiór np. za 100k. i wyglądać jak koks i nie wyglądam jak

jak totalna c*pa z włosami łonowymi...

6. Nie prawda.

7. Raz/dwa razy w całej grze spotkałem hakera, z lagami się zgodze ale to wina serwerów, nie nasza.

Mówi to osoba która nie wydała ani grosza na grę, gra się przyjemnie wystarczy mieć ogarnięty team + skype/ts'a, co bardzo i to bardzo ułatwia zgranie i grę wystarczy APB... "poczuć"? Się przyzwyczaisz do klimatu tam panującego ;3

@2xUP

1. Nie crashuje ale jezeli masz kompa z DIRTU to nie wina gamefirstu, istneije takie cos jak konfig (wiecej okolo 50fps)

2.mam 235Rat gram za***iscie czesto ludzie pisza cheater itp ale co z tego jak istneije opcja ignore <3

3.To samo co UP mozna koksic bronmi po 20k na kilka dni jak NTEC,Oca itp

4. nie mam zdania

5.To samo co @up po 100k/200k mozna kupic caly set ubrania np Iron Mana,Zolwia ninja,Zeldy itp itp

6.Ludzie poprostu wola robic misje niz zarabiac marne grosze i tracic prestiz bo spada do zera a na enfo nie jest tak latwo o niego jak na crimie

7. Hakerow jest malo i lagerzy wina servera

Apb jest dobra gra ostatnio dostala optymalizacje, ale fakt faktem trzeba conajmniej grac w trzech zeby fajnie sie gralo <3

Każdy ma swoje zdanie, i to się tyczy filmów, gier, muzyki, zawsze są osoby za i przeciw, dlatego najlepiej spróbować samemu.

1. Na starym komputerze też miałem errory. Wystarczy nie mieć złomu 5 letniego i gra chodzi dobrze bez żadnych errorów i crashy.

2. Mnie to cieszy, wtedy wiem, że dobrze gram, traktuję to jako komplement a ktoś się jeszcze męczy, żeby do mnie pisać :) Kwestia osobista, zawsze jest ignore.

3. Nie prawda, ja gram najtańszymi broniami, bez żadnych modów i niemal ciągle jestem pierwszy lub drugi w grupie i bez problemu zabijam. Nic tak nie cieszy jak koszenie najtańszą bronią, 235 ranków z broniami za rl kasę i full modami :)

4. Po pierwsze to nie jest Gameforge tylko Gamefirst. Nie wiem jak Twój post ma być wiarygodny jak nawet nie wiesz, w czyj produkt grasz.

5. Totalnie bez sensu. Ciuchów jest masa w "garderobie" do kupienia. Wszystko edytujesz sam. Najwyraźniej nie potrafisz, ja zrobiłem sobie coś na wzór kowboja, żołnierza, i snajpera, na co przeznaczyłem grosze i sam zedytowałem bez premium. Wg mnie wyglądało to lepiej niż u tych kolorowych pajaców za realne pieniądze.

7. Laggerów nie ma w tej grze. Albo cały serwer ma lagi z winy G1 albo Ty masz problem z połączeniem. Co do hakerów to się zdarzają, ale trzeba mieć na prawdę "szczęście" żeby go spotkać. Ja gram po kilka godzin dziennie czasem nawet ponad 10 jak jest wolne i się przysiedzi ze znajomymi i nie spotykam ani jednego przez tydzień czy dwa. Inna sprawa, że w tej grze są po prostu zbotowani ludzie z jakąś OP krwią w żyłach i po prostu koszą ;d Ale to z reguły 2-3 misje i znowu jest spokój.

Na moim kompie leci BF3 na ultra bez najmniejszej ściny więc komp z "dirtu" to złe określenie.

Poza tym ja mam ten karabin za 10m kupiony i nikt mi rady nie daje...To słysze tylko przez mikro "you fking noob" albo na chacie "lol op weapon noob , uninstall"

@up , te oby dwie firmy mi się walą bo i ta i ta jest najgorsza

Tak , ale plecaki , deskorolki , ochraniacze , łańcuchy , kapelusze , maski itd to jest za ap a to daje zajemocny wygląd

co do 7 : net 120mb/s od UPC , komp bardzo dobry ...Polecam pograć na Obeya 1 (eu) i zobaczyć ile hacków popiernicza po mapie.

Tak czy inaczej wina jest po Twojej stronie. Jakoś nikomu z kim gram ani kogo znam, nic nie crashuje, nie ścina, mi także nic się nie dzieje. Tylko jeden miał ściny i freezy, ale to ze względu na chyba 5 letni PC. Zrobił config z low ustawieniami i już ma spokój. Gra jest DARMOWA, więc MUSI się z czegoś utrzymywać. Nikt za darmo nie zatrudnia pracowników i nie utrzymuje serwerów za własne pieniądze. Jeśli Tobie przeszkadza jakiś łańcuszek czy kapelusz w IS to chyba byś zawału dostał w grach P2W gdzie się płaci za jakieś OP itemy, którymi ma się 5x większą przewagę od reszty. Nie zapominaj, że APB było płatną grą i przeszło na free2play, dlatego IS jest konieczny. Ja mam internet 10mb i komp "tylko" dobry i nie mam problemów, czasami, ale bardzo rzadko z winy swojego internetu bo mi skacze ping. Gram na eu 1 Obeya i jakoś do tej pory spotkałem może ze 3-4 hackerów. To, że większość osób gra tu już kilka lat, siedzą na ts'ie i potrafią zabijać tak, że nawet nie wiesz co się dzieje to nie znaczy, że cheatują. Większość z nich i tak siedzi na goldzie więc wystarczy iść na silver threat. Do tej pory nie wydałem ani złotówki na tą grę, i nie zamierzam dalej tego robić. Jestem zadowolony ze swojego wyglądu, broni i całej reszty, choć wiadomo, że chciałoby się mieć te kolorowe zabawki, ale tylko ze względu na fun :) Btw. na markecie w grze, można na aukcjach kupować część przedmiotów za rl money od innych ludzi, więc też nie widzę problemu.

a i ja sobie chyba niedlugo zagram w to, wyglada fajnie ;p

Podchodziłem do tego dwa razy i powiem, że gra nie jest zła, ale populacja graczy i optymalizacja (kiedyś) leżała... No i oczywiście te lagi co jakiś czas gdy gra weszła na F2P, coś strasznego, gdy jeszcze prowadzenie wozu nie było łatwe...

Dobrze, że powstał ten temat, bo teraz chętnie zerknę czy coś się zmieniło.

Chciałbym wam polecić grę APB: Reloaded, nie taką zwykłą strzelankę MMO jakich pełno na rynku. Niesamowity klimat, można powiedzieć coś w stylu darmowego GTA lecz z większą ilością edycji, modyfikacji i rozwoju własnej postaci. Sam dowiedziałem się o tej grze przez przypadek, i to dość późno. Pewnie gdyby nie to, do dziś nie wiedziałbym, że istnieje a stała się ona jedną z moim ulubionych gier i spędzam przy niej chyba najwięcej czasu. Najbardziej boli to, że tak mało osób o niej wie, dlatego czas to zmienić.

apb-reloaded-preview.jpg?ec9f9b

Gra dostarcza o wiele więcej zabawy i frajdy, jeżeli gra się ze znajomymi, w grupie. W samej grze także nie jest ciężko kogoś poznać, dodać do friends i w przyszłości grać razem. Jest możliwość tworzenia klanów o czym napiszę później.

Główne plusy gry:

- Dwie frakcje, enforcers (coś na wzór policji) oraz criminals (po prostu kryminaliści)

- Sporo broni na różne specjalizacje typu Rifleman, Pointman, Marksman itd.

- Masa achievmentów, rang i osiągnięć do zdobycia i rozwinięcia.

- Misje u NPC, wbijanie reputacji, kupowanie nowych przedmiotów, ciuchy, bronie, modyfikacje, dodatki.

- Niesamowity klimat, coś w stylu darmowego GTA.

- Nie ma tu P2W. Jest Item Shop, lecz nie daje jakiejś znaczącej przewagi, grając nową postacią, z podstawowymi broniami, możesz być najlepszy w grupie i wygrywać misje, wszystko zależy od Ciebie :)

- Rynek, Auction House, Market czy jak to chcecie nazwać. Handel z graczami, możliwość kupowania niektórych przedmiotów, które normalnie dostępne są tylko za realne pieniądze.

- Na prawdę ogromne możliwości edycji czegokolwiek, postaci, ubrań, auta, specjalny garaż, designer, tworzenie własnych projektów.

- Podział na Threat, pieniądze i exp dostajemy również jak przegrywamy misje, więc nie ma źle.

- Gra raczej drużynowa, teamwork ma tutaj znaczenie, możliwość założenia klanu. W przyszłości mają być wprowadzane clan war'y.

- Różne misje, inne zadania do wykonania, w innych miejscach. Duże mapy, dwie do trybu z misjami, dwie do trybu FC.

- Criminals mogą okradać sklepy, przechodniów i kraść auta oraz wozić fanty do pasera, zaś Enforcers mogą na nich polować, aresztować i zabierać ukradzioną kasę.

- Całkiem ładna grafika.

Główne minusy:

- Sporo ciekawych dodatków i bajerów za realne pieniądze, lecz nic bez czego nie da się normalnie grać.

- Słaba i fatalna optymalizacja. Albo masz dobre części, które się lubią z tą grą, albo musisz grać na słabszych ustawieniach.

- System dobierania przeciwników może Ci przydzielić mocnych graczy, grających już bardzo długo w apb. Czy to źle? Za przegrane misje też masz punkty, tylko po prostu mniej. A jak się lepiej nauczyć grać jak nie grając z dobrymi? ;>

- Mała ilość graczy, niestety. Słaba optymalizacja wyklucza większość, która chciałaby pograć. Ale tak czy inaczej, zawsze jest kilka PEŁNYCH dystryktów do zmiany w razie czego, więc to bez problemu wystarcza.

- Na początku jest ciężko. Trzeba ogarnąć grę, zdobywać i odblokowywać rzeczy. Jeżeli przetrwasz początek, zostaniesz przy tej grze do końca :) Ja na początku nie kumałem nic, odinstalowałem tą grę i chciałem zapomnieć. Po dwóch dniach wróciłem, na spokojnie wszystko poznawałem i tak gram już prawie rok :)

Gram już w to trochę czasu, przeżyłem tu te dobre jak i te złe chwile haha ;d W każdym razie myślę, że mogę się wypowiedzieć, i porównać do innych gier, których także sporo na moim koncie. Macie tu obiektywną ocenę i przedstawienie gry. Tutaj często idzie się zdenerwować, po chwili znów jest wesoło, ubaw po pachy, gra pełna napięcia, ale to jest właśnie to, duże emocje, ciągle coś się dzieje, rywalizacja, epickie wygrane w ostatnich sekundach, jedna akcja, która obraca losy całej misji to jest właśnie APB, które wciąga niesamowicie w inny świat, którego jeszcze nie znacie :) Jestem osobą pełnoletnią, pracuję i uwielbiam w wolnym czasie rozerwać się ze znajomymi przy tej gierce. Głównie dla niej tak na prawdę zainwestowałem w lepszy i droższy sprzęt.

Obejrzyj ten trailer, jeśli jeszcze nie poczułeś tego klimatu, to zobacz jakieś gameplay'e na YT, lub zwyczajnie daj sobie spokój bo najwyraźniej to nie dla Ciebie :) Lecz jeśli już czujesz, że to gra dla Ciebie lub po prostu chcesz spróbować, zapraszam na http://www.gamersfirst.com/apb/. Zobacz, oceń i zdecyduj. Jeśli ktoś byłby chętny na grę z nami, zapraszam na serwer EU1 Obeya, Enforcers, mamy swój skromny klan po stronie stróżów prawa, San Paro potrzebuje pomocy, do dzieła więc! :)