[APEL] Co się z wami stało, ludzie? Gdzie się podział zdrowy rozsądek i kultura wypowiedzi?

Jestem użytkownikiem tego portalu od bardzo dawna. Nie czułem wcześniej potrzeby, by się rejestrować, komentować czy brać udział w tych wszystkich dyskusjach — wystarczało mi, że mogłem poczytać newsy, przeanalizować je po swojemu, odsiać ziarno od plew i iść dalej. Ale to, co ostatnio widzę w sekcji komentarzy… to jakiś żart.

Nie wiem, kto to wszystko pisze, ale mam wrażenie, że część z was dawno już zapomniała, jak wygląda świat poza monitorem. Jakby gry i sztuczna inteligencja totalnie wam wyprały mózgi.
Komentarze, które kiedyś miały sens, zmieniły się w ściek — byle coś napisać, byle zaistnieć, byle nabić „poziom” w liczbie postów. Czy naprawdę o to chodzi?

Zawsze myślałem, że sekcja komentarzy jest po to, by wyrazić opinię , konstruktywną myśl , coś co wnosi do tematu. A teraz? Jeden wielki wyścig na najgłupszy żart, najostrzejszy hejt albo najpłytszy sarkazm. Jeśli wasze „gry” są tak jakościowe jak wasze komentarze — to naprawdę radziłbym zmienić hobby. Bo póki co, tylko marnujecie czas.

Ten post to wyraz mojej frustracji i niechęci wobec tych, którzy plują jadem, piszą puste teksty i próbują błyszczeć wśród innych pustaków.
Wolność słowa – okej, rozumiem. Ale jeśli portal chce być marką, a nie śmietnikiem, to powinien zacząć filtrować użytkowników, którzy mylą dyskusję z rynsztokiem. Chyba że, o zgrozo, to celowe – byle „coś się działo”, nawet kosztem poziomu.

Czy naprawdę to, co piszecie, to wy w 100%?
Czy naprawdę chcecie, żeby wasz nick kojarzono z takim bełkotem?
Czy naprawdę jedynym sposobem na zaistnienie jest obrażanie innych?

Każdy news, każda gra, każdy temat — i znowu to samo: hejt, hejt, hejt. Skoro wszystko wam nie pasuje, skoro każda gra to „scam” i „porażka”, to po co w ogóle tu jesteście? Po co to czytacie, po co gracie?

Patrzę na to i widzę tłum ludzi kompletnie niedowartościowanych . Jak niektórzy poprawiają sobie nastrój makijażem, tak wy – nowym itemem w grze. Jak ktoś płacze, że złamał paznokieć, tak wy – że znerfili wam druida.

Obudźcie się, ludzie kochani.
Zastanówcie się, co sobą reprezentujecie.
Bo póki co, coraz trudniej tu znaleźć cokolwiek, co przypomina normalną rozmowę.

3lajki

Naprawdę Cię to dziwi? z roku na rok ludzie to coraz więksi idioci a ich inteligencja pikuje mocno w dół. Zresztą, wystarczy zobaczyć co odpierdalają politycy, ich wypowiedzi to dno a posiedzenia sejmu przypominają bardziej klasę debili w szkole specjalnych gdzie normą jest chlew, obsceniczne wypowiedzi a sejm i ogólnie otoczka polityczna bardziej przypomina szpital psychiatryczny niż ludzi inteligentnych i potrafiących się zachować

1lajk

Dokładnie się z Tobą zgadzam ale niestety ja policzka nie mam zamiaru drugiego nadstawiać. Są tu osoby pokroju BresLi, Fredziu czy Zakorkowany, którzy non stop mnie wyzywają. Mają wręcz obsesję na moim punkcie. Często jak co drugi dzień się tu zaloguję to widzę ich wyzwiska względem mojej osoby pod praktycznie każdym aretykułem i to pomimo tego, że ja sam nic pod nim nie napisałem. Niestety. Póki moderacja jest jaka jest to się nie zmieni.
Ten portal to ściek i kompromitacja nie tylko ze względu na treść komentarzy. To dno ze względów twórczości tzw. redaktorów, którzy prawdopodobnie używają skryptów śledzących wiadomości z innych stron, a potem je stamtąd po prostu kopiują, obsługi i moderacji czy nawet kwestii technicznych gdzie strona nie posiada możliwości ignorowania poszczególnych osób (to wielu trolli by wygoniło bo w końcu nie mieliby audiencji gdy nikt by nie miał nawet możliwości zobaczyć ich wypocin) czy tak podstawowej funkcji jak usunięcie konta. Tak naprawdę gatunek mmorpg szoruje po dnie, a te gry, które są dobre mają dedykowane własne strony jak wowhead itp. Dodatkowo jeśli wyjdzie naprawdę dobra gra mmorpg to będzie o niej głośno w największych serwisach.
Jeśli szukać newsów to nie tu.

1lajk

Te forum i mmorpg strona to już od ponad dekady mają w poważanu co piszą i administracja nie kasuje botów ani toxic co piszą scam na gnojach szkoda że nie ma administracji bo tu nawet nie ma newsy tylko albo reklama lub skopiowany post jak to pisze Dzienciou i nie ma co pisać na mmorpg bo tam pełno fanatyków co ci będzie pluło jadem bo obraziłeś ich gierkę

1lajk

To prawda od dawna było tu pełno trolli i napinaczy, jednak szambo było znacznie mniejsze. Trafiały się normalne i merytoryczne komentarze, a trolle i prowokacje były robione z większym wyczuciem i czasami były nawet zabawne. Teraz za to jest rynsztok i wyzywanie jakby na stronie było stado gimbazjalistów albo małp. Problem w tym, że nie ma już gimnazjów, a dzisiejsze dzieciaczki nie interesują się MMO, tylko wyzywają się w fortnite i tu dorosłe chłopy około 30+ wyzywają się w komentarzach…

2lajki

W sumie to nie wiem co gorsze. To, że jakiś chłop generuje w Chat GPT ścianę tekstu, zapomina usunąć “—” i na dodatek dodaje to na forum, które odwiedza kilkanaście osób, czy może to, że takie półgłówki jak dzienciou łapią bait i nieironicznie włączają się do dyskusji.

1lajk

Myślę że twój nick jest cenniejszy niż ta cała wypowiedź. Ona wyraża więcej niż Chat GPT, mógł by napisać.

raz w dupe to nie pedał, i co teraz? szach mat ateiści

Panowie bądźmy kulturalni. Nie pijmy przed 13, używajmy wody kolońskiej dobrej jakości oraz nie plujmy z balkonów ludziom na głowę będąc w teatrze.