Apel do użytkowników

W związku z ostatnimi wydarzeniami mały apel, jeśli pojawia się taka osoba jak dziś 'Rzeźnik' proszę o nieodpowiadanie w jego tematach, niepotrzebnie to robicie i to tylko podsyca takich użytkowników. Proszę o zgłaszanie takich rzeczy przez kliknięcie odpowiedniego 'guzika' (co oczywiście miało miejsce dziś i dziękuje za to bo w dużej mierze ułatwia Nam - moderatorom prace).

Jeszcze chciałbym dodać, że odpowiadanie w takich tematach również może być ukarane warn'em. Proszę o wyrozumiałość, nasze forum trafia w bardzo niski przedział wiekowy więc nie chciałbym by takie sytuacje się powtarzały bo mamy jednak na 'pokładzie' dzieci.

Z góry dziękuje za zastosowanie się do tego.

Pozdrawiam Saluś.

Mam nadzieję że zdajecie sobie sprawę z tego że użytkownik o którym tutaj mówimy złamał prawo, było by miło gdyby policja ukarała go za pokazywanie zbereźnych treści bądź co bądź osobom niepełnoletnim, administrator strony ma obowiązek przekazać tą sprawę policji.

Czy robienie offtopu w temacie służącym do offtopu na pewno zalicza się do załapania warna?

Tak tylko pytam.

Napisałem, że może być ukarane, w końcu jest to offtop. Post tak czy siak nie jest ukierunkowany na informację z warn'em, więc nie skupiaj się na tym ; )

Tylko te warny az czasem starach pisac na tym forum bo zaraz sie warna wyłapie

Właściwie jak na poziom wypowiedzi tutejszych użytkowników to warnów jest naprawdę jak na lekarstwo.

Tylko się nie przepracuj. I tak nie mamy za dużo modów.

Niestety poziom kultury osobistej na portalu jest zatrważająco niski, lecz na szczęście nie wpływa to zbytnio na forum (poza pewnymi wyjątkami).

@Ajron

Dlaczego mielibyśmy blokować(mówię my, bo jesteśmy tutaj jakąś społecznością) rejestrację osobom, które chcą mieć zwyczajnie konto na forum, udzielać się itd. Moim zdaniem to nie jest rozwiązanie. Przypuszczam, że wszystkie te 'akcje' to sprawka Sandworma. Tego dzieciaka(nie obrażam młodych użytkowników forum, on po prostu jest żenujący) powinno się po prostu banować do bólu, aż mu zbrzydnie.

Nie ma problemu. Ale tak tylko spytam z czystej ciekawości. O co chodzi, bo chyba coś mnie ominęło. A blokada forum to złe rozwiązanie. Fakt faktem uniemożliwiło by to zabawę osobom typu sandworma, ale jest niesprawiedliwe dla pozostałych użytkowników, którzy nic nie zawinili a i tak by zostali ukarani.

Bez przesady Panie Ajronie, blokada rejestracji nie ma żadnego sensu.

To będzie pokazanie trollom, że jednak ich akcja na coś się przydała. Pokaże to tylko, że w jakimś tam aspekcie wygrali, wkurzyli moderatorów, wkurzyli co ważniejszych i starszych użytkowników tego forum. Pięknie, misja wykonana, komuś tam pękła żyłka.

Nie oszukujmy się, tego typu osób w internecie jest masa. Często mnie to śmieszy, przyznaje, gdy humor takich osobników stoi na przyzwoitym poziomie, uderza w pewne tzw. "świętości" internetu. Gdyby ludzi to nie bawiło i nie cieszyło, programy począwszy od pyta.pl skończywszy na pojedynczych użytkownikach internetu nie miałyby sensu. Ostatnio hitem, stała się seria znanego ogólnie MC Grzesia, który trollował po mistrzowsku podczas gry w CS 1.6. To bawi, to irytuje, grunt, ze oddziałuję na emocje, o to autorom chodzi. Natomiast to co tu się ostatnio zdarzyło, to po prostu niesmaczny i słaby, trolling jakiejś osoby, grupy osób i nic z tym się nie zrobi. Trzeba przeczekać i co najwyżej z politowaniem się uśmiechnąć przy kolejnej tego typu akcji. Blokowanie rejestracji tylko pokażę, że im się udało wkurzyć "co ważniejszych" na portalu. Natomiast argument, że tu są dzieci na forum, i to pewne osoby zgorszy to żaden argument. To, że średnia wieku na forum jest niska, to niestety nie jest powód do radości.

No, to ja jako póki co "świeżak" na forum wypowiedziałem swoją, mało znaczącą opinię.

@Adaskop

Nie jest ona nieznacząca, bo oznacza to zwyczajnie, że obchodzą Cie losy tego forum, co administracja na pewno ceni :)

No, to ja jako póki co "świeżak" na forum wypowiedziałem swoją, mało znaczącą opinię.

To, że jesteś jak to sam określiłeś 'świeżakiem' nie znaczy, że Twoja opinia jest dla Nas nieważna. Każda opinia jest dobry byleby była sensowna i prawdziwa. Konstrukcyjna krytyka również się przydaje.

A blokady rejestrowania się na pewno nie będzie.

Takie rzeczy się działy, dzieją i dziać będą, nikt na to nic nie poradzi, można nie zwracać na to uwagi ale przy tak licznym forum jest to ciężkie do wykonania a zawsze znajdzie się ktoś kto będzie w takich tematach odpowiadał. Jednynie szybka reakcja modów na takie rzeczy może przynieść jako taki skutek ale wiadome, że każdy ma swoje życie i nie każdy mod jest 24/7 przy kompie. Po prostu trzeba tępić takich ludzi aż do skutku bo kiedyś musi się to znudzić...

CHOLERA! Idę na policję! :D DZIECI NIE PATRZCIE BO TO JEST NIEDOZWOLONE Y REKLAMOWANE W TVP O GODZINIE 10:00 !!! :D

warn_ico.png
Offtop

Waszego admina nie ma przez najbliższe 2 tygodnie, może trochę krócej. Piszę tutaj co by nie zakładać nowego tematu. Jak będą jakieś większe problemy to ktoś tam mnie odnajdzie.

W związku z ostatnimi wydarzeniami mały apel, jeśli pojawia się taka osoba jak dziś 'Rzeźnik' proszę o nieodpowiadanie w jego tematach, niepotrzebnie to robicie i to tylko podsyca takich użytkowników. Proszę o zgłaszanie takich rzeczy przez kliknięcie odpowiedniego 'guzika' (co oczywiście miało miejsce dziś i dziękuje za to bo w dużej mierze ułatwia Nam - moderatorom prace).

Jeszcze chciałbym dodać, że odpowiadanie w takich tematach również może być ukarane warn'em. Proszę o wyrozumiałość, nasze forum trafia w bardzo niski przedział wiekowy więc nie chciałbym by takie sytuacje się powtarzały bo mamy jednak na 'pokładzie' dzieci.

Z góry dziękuje za zastosowanie się do tego.

Pozdrawiam Saluś.