Bez przesady Panie Ajronie, blokada rejestracji nie ma żadnego sensu.
To będzie pokazanie trollom, że jednak ich akcja na coś się przydała. Pokaże to tylko, że w jakimś tam aspekcie wygrali, wkurzyli moderatorów, wkurzyli co ważniejszych i starszych użytkowników tego forum. Pięknie, misja wykonana, komuś tam pękła żyłka.
Nie oszukujmy się, tego typu osób w internecie jest masa. Często mnie to śmieszy, przyznaje, gdy humor takich osobników stoi na przyzwoitym poziomie, uderza w pewne tzw. "świętości" internetu. Gdyby ludzi to nie bawiło i nie cieszyło, programy począwszy od pyta.pl skończywszy na pojedynczych użytkownikach internetu nie miałyby sensu. Ostatnio hitem, stała się seria znanego ogólnie MC Grzesia, który trollował po mistrzowsku podczas gry w CS 1.6. To bawi, to irytuje, grunt, ze oddziałuję na emocje, o to autorom chodzi. Natomiast to co tu się ostatnio zdarzyło, to po prostu niesmaczny i słaby, trolling jakiejś osoby, grupy osób i nic z tym się nie zrobi. Trzeba przeczekać i co najwyżej z politowaniem się uśmiechnąć przy kolejnej tego typu akcji. Blokowanie rejestracji tylko pokażę, że im się udało wkurzyć "co ważniejszych" na portalu. Natomiast argument, że tu są dzieci na forum, i to pewne osoby zgorszy to żaden argument. To, że średnia wieku na forum jest niska, to niestety nie jest powód do radości.
No, to ja jako póki co "świeżak" na forum wypowiedziałem swoją, mało znaczącą opinię.