Witam, szukam MMORPG do gry. Ogólnie mało mi się podoba, ale teraz mniejsza o ogół MMO. Temat założyłem po to aby uzyskać jak najwięcej informacji o AA. Czytałem temat założony przez jednego z użytkowników o granie casualowo. Generalnie dowiedziałem się tego, że AA jako casual- duże NIE. W takim razie pomińmy czas potrzebny na grę aby zaistnieć.
Padało też sporo innych informacji, jednak takim nazewnictwem, że dla mnie (gracza, który AA nie miał nigdy odpalonego) były kompletnie niezrozumiałe. Bardzo mi zależy na opisie rozgrywki AA, co jest ważne a co mniej itp.
1. Tak więc od początku, na czym polega gra przed osiągnięciem max lvla, jaki jest max lvl, ile czasu się go bije, na co zwrócić przede wszystkim uwagę podczas lvlowania, w jaki sposób najlepiej lvlować?
2. Dowiedziałem się, że warto zainwestować jakąś tam sumę pieniędzy na grę aby miała ona sens. Tak więc jaka to jest kwota (miesięcznie) do zainwestowania na grę, na co się te pieniądze przeznacza. Jeśli jest jakaś forma premium acc, co on daje itp. Czy w AA nie występuje tzw Pay2win? (Nie uważam za P2w tego, że gdy zapłace 100 zł to mam duża przewagę nad graczem, który nie zapłacił nic. Dla mnie pay2win to gdy ja płacę 100 zł a ktoś inny 500 zł, i tylko dzieki temu ma znaczną przewagę- mam nadzieję, że zrozumiale wytłumaczyłem)
3. Jak wygląda late game w AA. Chodzi mi o wszystkie rzeczy jakie możemy robić w AA później.
4. Największe plusy i minusy gry wdłg. Was. Tak aby dało mi troszkę do myślenia.
5. Ew. jakieś rady odnośnie tego jak wejść w świat AA aby to było miłe i przyjemne.
Pewnie powinienem założyć osobny temat w innym dziale na takie pytanie ale... ArchAge vs Bless. (Jeśli ktoś ma jakieś pojęcie o Bless i mógłby rzecz parę słów o tej grze byłbym wdzięczny.