Archeage a czas gry. Warto zaczynać?

Hej, powiedzcie mi czy warto zaczynać grać w AA wiedząc że dziennie pograłbym 2-3 godziny. Poczytałem trochę o grze i wydaje się spoko bo mam już dosyć jednego schematu w mmo, ale nie wiem czy odłoże np. na podatek od działki, domku itp. Czy grając casualowo jest sens w ogóle zaczynać?

Ja gram czasem godzine dziennie bo brak czasu . Wcześniej jak grałem po 2-3 godziny bez spiny to przez 3 tyg wbiłem 50 , zrobiłem wszystkie questy po drodze , nazbierałem na 2 małe ciągniki , zbudowałem katamaran , miałbym dość surowców na domek lecz brak konta premium uniemożliwia to . A sadzenie po krzakach to większa adrenalina:P

To zależy jakiej gry oczekujesz i czy planujesz kupować patrona.

Jeżeli planujesz kupować patrona, to nastaw się na to, że przy 3h dziennie będziesz musiał go kupować za gotówkę, co prawda odłożysz na apexy, ale potrwa to długo, a chyba nie o to chodzi w grze, żeby myśleć tylko o tym jak uciułać jeszcze 1 golda, zresztą miejsca na działki i tak już nie znajdziesz.

Jeżeli chodzi ci o samą grę dla relaksu i nie planujesz nic zdziałać na serwerze, to 3h dziennie spokojnie wystarczy. Nawet patron ci wtedy nie potrzebny. Labora wydasz na kopanie skałek, czy otwieranie sakiewek, co prawda na pvp nic nie zdziałasz, ale nowi gracze(nie wydający majątku) i tak przez najbliższe tygodnie/miesiące nic nie podziałają :D Wyjadacze ze starych serwerów mają taką przewagę na nowym, że szkoda gadać (kochane labor potki).

Hej, powiedzcie mi czy warto zaczynać grać w AA wiedząc że dziennie pograłbym 2-3 godziny. Poczytałem trochę o grze i wydaje się spoko bo mam już dosyć jednego schematu w mmo, ale nie wiem czy odłoże np. na podatek od działki, domku itp. Czy grając casualowo jest sens w ogóle zaczynać?