ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Europejskie alpha testy właśnie się rozpoczęły :D

http://archeageonline.pl/news/nowinki/288-rozpoczecie-europejskich-alpha-testow-i-nowy-trailer.html

Gdy tylko wbijemy się do gry nagramy jakieś filmy lub będziemy streamować.

Europejskie alpha testy właśnie się rozpoczęły http://archeageonline.pl/news/nowinki/288-rozpoczecie-europejskich-alpha-testow-i-nowy-trailer.htmlGdy tylko wbijemy się do gry nagramy jakieś filmy lub będziemy streamować.

Fajnie że coś sie ruszyło. Szkoda tylko że teraz przyjdzie nam czekac kolejny miesiąc na wydanie CBT(chyba że ABT to odpowiednik rosyjskich CBT)

btw. czekam na materialy z testów:-)

Trion podał ceny founder's packów europejskiej wersji ArcheAge

Jak tam sytuacja z CBT? Czerwiec się zbliża a tu dalej żadnej informacji?

Jak tam sytuacja z CBT? Czerwiec się zbliża a tu dalej żadnej informacji?

Alpha bedzie trwala dopoki beda zyskiz founder packow ...a CBT pewnie zapowiedza z dnia na dzien czy tam tydzien wczesniej..

Trion podał ceny founder's packów europejskiej wersji ArcheAge

Ja bym wolał aby podali ceny premium i to co będzie w nim zawarte. Jeśli sytuacja będzie taka sama jak w Rifcie lub Aionie to może zagram.

Poza tym gra może wyjdzie do października.

ArcheAge EU/NA od razu z patchem 1.2 ?

Jeśli śledzicie wydarzenia związane z ArcheAge, to słyszeliście już pewnie o patchu zwanym 1.0. Początkowo wydany w Korei, był źródłem sporej ilości obaw ze strony społeczności ArcheAge zwłaszcza, gdy zostało ogłoszone, że ArcheAge zostanie wydany w Europie i Ameryce Północnej. XLGames widząc już na żywo jak oddziałuje ich patch 1.0 zgodzili się, że balans i cały tzw. „feel” gry poszedł w złym kierunku.

A coś wiadomo o cbt/obt w europie, bo grałem na RU i nie śledziłem info. o wersji europejskiej?

Coś będzie nie tak z patchem 1.2 to sobie poczekamy do 1.3/1.4 ;s Kurde ile można? Zamiast wydać grę na etapie z przed patcha 1.0, jak zrobili Ruscy to oni teraz specjalnie czekają i liczą pieniądze z wczesnego dostępu... Ehh ;/

Nie umie nigdzie znaleźć oficjalnej daty (nawet pprzybliżonej) wypuszczenia gry....

Koniec tego roku lub poczatek nastepengo ....:) parodia a miala wyjsc na pcozatku tego roku.

Niby ma lub miała być na jesień 2014. Wypuszczenie AA EU na wiosnę 2015 to strzał w stopę, wiadomo dlaczego.

2 lata tłumaczyć grę? to chyba będzie rekord świata :D

Patch 1.2 będzie wgrany w ciągu 2 tygodni , nie będzie w 100% przetłumaczony chodzi o szybki test czy all jest ok i startujemy z CBT. CBT będzie dostępna pod koniec LIPCA i jeśli all będzie ok z początkiem września wystartuje oficjalna wersja gry

My tam jakoś nie płaczemy bo gramy na Alfie i wszystko jest OK!.

Przeliczcie sobie żę za itemy i cash jaki macie w tych 472 zł 420 zł to itemy w grze i coiny do IS a 50 zł kosztuje was dostęp do Alfy i Bety i macie HeadStart co w AA jest bardzo ważne bo uwierzcie mi że ci co będą chcieli zacząć grę od oficjalnego startu bez opcji HeaStart nic nie zrobią w AA ponieważ nie będzie już miejsca na farmy 16x16 .

HeadStart jest tutaj tak ważny że nie da się tego logicznie wytłumaczyć. Wszystko też zależy od ilości serwerów jakie będą o otwarcia. Nieoficjalnie na forum alfy mówi się o 10 serwerach dla EU i 15 dla US przy czym będą jeszcze zapasowe gotowe do włączenia w ciągu paru minut.

Także polecam zakupić founderpaki ponieważ przy najtańszym za 140 zł koszt bety i headstartu to 20 zł przy itemach jakie się dostaje.

@Edit

Dodatkowo wraz z nowym patchem zostanie otwarty nowy serwer Alfa . Dla tych co chcą przyuczyć się gry przed oficjalną premierą gry w EU teraz to najlepszy jest moment bo stary serwer alfa jest tak zawalony żę nie ma czego tam szukać :)

Wiem tyle że ArcheAge ma wyjść W listopadzie ale closed beta a open beta nie wiadomo kiedy

Trion ujawnił jakie korzyści otrzymamy za posiadanie kont premium: http://archeageonline.pl/news/nowinki/296-archeage-a-status-patron-i-apex.html

Startuje pierwsze CBT ArcheAge:

http://archeageonline.pl/kalkulatory/kalkulatory-podatkow/301-pierwsze-cbt-od-trion-worlds.html

- Zmienili pkt Pracy / Dla nie patronów 5pkt/min a offline 0 pkt

dla Patronów 10pkt/min 5/pkt offline

Pkt zmienione ze wględu na dyskusje na zamkniętym forum alpha o zbyt wielkiej różnicy miedzy patronami a free

Na CBT będzie test możliwości stawiania farm dla darmowych użytkowników ,

Teraz Darmowi użytkownicy będą mogli płacić podatki za farmy

W sklepiku będzie wszystko to co można wykraftować w grze poza:

- Ulepszeniem Ciągnika ( stand. ciągnik ma 4 miejsca na paczki ulepszony ma 6 )

- Poty na PKT pracy 500 pkt / 12h CD

- Kostiumy

Resztę itemów można wykraftować.

Informację z zamkniętego Alpha Forum ArcheAge

@down

Masz jeśli się zarejestrowałeś na Betę orraz pewnie będą eventy na klucze.

super, że to w końcu rusza. Teraz tylko myślę nad tym ile ta beta potrwa i czy mam jakąkolwiek szansę uczestniczyć w becie bez founders packa...^^

https://eu.alienwarearena.com/giveaways/archeage-closed-beta-1-a-brighter-age-key-giveaway tu macie giveaway

Only 3289 keys left! Get your key before they run out!