ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

klucze są do CBT2 on pytał o OBT a to całkiem inna sprawa ;)

klucze są do CBT2 on pytał o OBT a to całkiem inna sprawa

:o

Nie doczytałem do końca C:

A ktorej godzinie (PL) start CBT2?

A ktorej godzinie (PL) start CBT2?

19:00

na szczęście dopiero mamy CBT więc nie martw się na zapas; ale pewnie szybko dołożą serwery tak jak miało to miejsce podczas CBT1

Obyś miał rację, bo w RU były z 1,5 listy serwerów, gdzie na wszystkich potrafiły być jednocześnie kolejki 5k+, także tych serwerów będzie trzeba trochę dołożyć - na pewno. :P

Oni specjalnie podczas CBE dodają tylko kilka serwerów żeby przetestować wiele spraw i opierając się o to później dostosują liczbę serwerów.

orientuje się ile będzie trzeba gdzieś miesięcznie wydać, żeby pobawić się w domki,drzewa,statki ?

Są już może jakieś polskie gildie w Archeage? :)

orientuje się ile będzie trzeba gdzieś miesięcznie wydać, żeby pobawić się w domki,drzewa,statki ?

ArcheAge to TEORETYCZNIE gra F2P, więc żeby się TYLKO pobawić będziesz potrzebował mnóstwo czasu; jeśli jednak chcesz grać na równi z najlepszymi i zbudować swój domek/ogródek/statek w miarę szybko będziesz potrzebował mnóstwo labor co za tym idzie należałoby wykupić przynajmniej premkę (cena to podobno tyle co w rifcie więc ~15$ / 30dni - opcjonalnie za golda od innych graczy, coś jak plex z eve / GP z aion'a), do tego potki na labor (1000 pkt. labor - 12h CD - 2,1$ sztuka); opcjonalnie ale jednorazowo wypadłoby kupić kilka scrolli na zwiększenie miejsca w backpacku 2,1$ sztuka, chest do domku 6,27$, mailbox w swoim domku 1,4$, nie wiem też co oznacza 'summons a BETTER elk' - chodzi o mounta ale czy on jest po prostu ładniejszy czy szybszy tego nie wiem, cena 9,42$ - pomijam już itemki typu +10% lootrate, production time, efekty wizualne, itemy ze statami itd.

podsumowując: albo robisz wszystko w swoim tempie za darmo albo grasz na równi z topką graczy i w pierwszym miesiącu będziesz musiał wydać jakieś 116$ x 3,09 = 360zł policzyłem jedna labor potkę dziennie przez miesiąc, bo wiadomo nikt nie będzie grał 24h/7d, po miesiącu powinniśmy już mieć swój domek/ogródek i zostanie tylko premka 15$x3,09=46zł miesięcznie;

PS: to tylko luźne przemyślenia, ostateczne ceny nie są jeszcze w pełni znane ani pełny asortyment IS

Są już może jakieś polskie gildie w Archeage?

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/60317-archeage-eu-gildia-gondor-pvppve/

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/59781-archeage-ix-kohorta-gildia-dojrzalych-graczy/

poszukaj też na innych forach/grupach mulitgame'ingowych

Dzięki, nie jest tak źle ; )

ArcheAge to TEORETYCZNIE gra F2P, więc żeby się TYLKO pobawić będziesz potrzebował mnóstwo czasu; jeśli jednak chcesz grać na równi z najlepszymi i zbudować swój domek/ogródek/statek w miarę szybko będziesz potrzebował mnóstwo labor co za tym idzie należałoby wykupić przynajmniej premkę (cena to podobno tyle co w rifcie więc ~15$ / 30dni - opcjonalnie za golda od innych graczy, coś jak plex z eve / GP z aion'a), do tego potki na labor (1000 pkt. labor - 12h CD - 2,1$ sztuka); opcjonalnie ale jednorazowo wypadłoby kupić kilka scrolli na zwiększenie miejsca w backpacku 2,1$ sztuka, chest do domku 6,27$, mailbox w swoim domku 1,4$, nie wiem też co oznacza 'summons a BETTER elk' - chodzi o mounta ale czy on jest po prostu ładniejszy czy szybszy tego nie wiem, cena 9,42$ - pomijam już itemki typu +10% lootrate, production time, efekty wizualne, itemy ze statami itd. podsumowując: albo robisz wszystko w swoim tempie za darmo albo grasz na równi z topką graczy i w pierwszym miesiącu będziesz musiał wydać jakieś 116$ x 3,09 = 360zł a potem już tylko 15$x3,09=46zł miesięcznie; PS: to tylko luźne przemyślenia, ostateczne ceny nie są jeszcze w pełni znane ani pełny asortyment IS

Nie wszystko trzeba kupować w IS, mailbox można wycraftować a skrzynie (10 i 20 slotów) kupić na Mirage Island, mounty z IS nie są najlepszymi dostępnymi w grze ;)

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/60317-archeage-eu-gildia-gondor-pvppve/http://mmorpg.org.pl/forum/topic/59781-archeage-ix-kohorta-gildia-dojrzalych-graczy/poszukaj na innych też na innych forach/grupach mulitgame'ingowych

Dzięki :)

więc 1,4$ za mailboxa można odjąć, 9,42$ za mounta też, ale skrzynia zostaje bo ma 50slotów; razem daje to 325zł // jest to całkowity koszt itemów imo wymaganych jeśli zabieramy się za archeage na poważnie a jeśli tak będzie to myślę że z goldem na premkę nie będzie problemów więc te 15$/miesiąc jest czysto symboliczne

więc 1,4$ za mailboxa można odjąć, 9,42$ za mounta też, ale skrzynia zostaje bo ma 50slotów; razem daje to 325zł // jest to całkowity koszt itemów imo wymaganych jeśli zabieramy się za archeage na poważnie a jeśli tak będzie to myślę że z goldem na premkę nie będzie problemów więc te 15$/miesiąc jest czysto symboliczne

Skrzynie w domku można postawić dwie...więc możesz mieć za darmo 40 slotów lub zapłacić za 10 więcej ;) To nie jest konieczność, niektórym wystarcza tyle a innym 100 to za mało. Ja mam 4 x 50 slotów i mi trochę z tym wszystkim ciasno ale niektórzy wcale nie kupują skrzyń bo nie mają czego w nich trzymać. Dodatkowo z domków korzysta z reguły kilka osób, wydatkami można się podzielić ;)

a jak to jest z tą premką można nią tradować tak jak to było w Aion?

tak, będzie można

To ensure that all players have the option to potentially become a Patron, there are two ways to obtain this status. Players can purchase Patron Status as a subscription via real money on the Trion Worlds web store; expect pricing in line with RIFT’s current Patron Program. Alternately, players can use credits to purchase a Patron Pass through the ArcheAge Marketplace – these credits can be acquired by web store purchase, Founder’s Packs, or by obtaining an in-game item called APEX. APEX, short for ArcheAge Patron Exchange, is an in-game item that can be sold on ArcheAge’s Auction House or traded between players; it grants Credits when consumed by a character. The Credits granted by an APEX can then be spent on any Marketplace purchase, including the 30-day Patron Pass mentioned above. This allows industrious players in ArcheAge to let their gameplay pay for their Patron status without spending real money.
Są już może jakieś polskie gildie w Archeage?

Jak na ta chwile tylko 2 większe widziałem, w jednej jestem - gildiagondor.pl

Z plotek wynika, że ArcheAge startuje oficjalnie 16 września:

http://imgur.com/S10GHZd

@Edit: Dwa wolne klucze, dajcie znać jak wykorzystacie

HLP3-WENM-TZF3-DNQ2-XCXX

HTD6-2RKN-XFKN-ML2F-NN6R

Orientuje się ktoś czy będzie polska wersja ArcheAge? Z góry sorry jeśli ktoś uzna te pytanie za głupie :)

Nie po to robią europejską wersję, żeby się bawić teraz w wersje dla każdego kraju. Chociaż możliwe jest, że za x lat zrobią oficjalne spolszczenie i może jakiś specjalny polski serwer, tak jak to miało na przykład miejsce w Aionie w zeszłym roku.