ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

znajomy na RU robił tak że olał farmę(oddał mi) a sam sadził na dziko drzewa co 2 dni żeby wyzerować punkty (limit był 5kafli jak dobrze pamiętam a teraz ma być 10??) nic innego nie robił. wiem, że to nie jest praktyczne ale zawsze można poświęcić te 30 min raz na 2

Są sekretne miejsca w które bardzo cięzko się dostać i tam się to sadzi ale na początku gry jest to zbyt drogie, potem można próbować ale odradzam.

Max PKT pracy nadal jest 5k dla Premium i 2k Dla Free

znaczy się obiło mi się o uszy że w EU/NA ma być 10k ale nie wiem.

4 klucze CBT2 archeage

PD3D-DRQY-RTJX-6QKW-PWNF
LQX3-2JQ3-EMLL-PE69-3HZH
3R9K-QYJJ-HQ7J-3QXQ-KJ9F
P2LX-CPPW-2KWG-ZRPP-92FP
pzdr!

Do CBT2 zostało 50 godzin ^_^

a co sądzicie o takich bulidach do pvp?

http://archeageonline.pl/kalkulatory/kalkulator-skilli.html#1,10,9t1,2,3,12,5,8,14,11,16,9,4t130,132,134,136,137,138,139,144t121,118,119,123

http://archeageonline.pl/kalkulatory/kalkulator-skilli.html#3,10,2t33,34,44,36,37,38,45,43,47,48,41t130,131,133,134,135,138,143,137t22,23,27,20

ewentualnie jakie są wasze typy dla warriora lub rangera

a co sądzicie o takich bulidach do pvp?http://archeageonline.pl/kalkulatory/kalkulator-skilli.html#1,10,9t1,2,3,12,5,8,14,11,16,9,4t130,132,134,136,137,138,139,144t121,118,119,123http://archeageonline.pl/kalkulatory/kalkulator-skilli.html#3,10,2t33,34,44,36,37,38,45,43,47,48,41t130,131,133,134,135,138,143,137t22,23,27,20ewentualnie jakie są wasze typy dla warriora lub rangera

Pierwszy trudno mi ocenić natomiast drugi to jeden z lepszych.

Co do kalkulatora to musisz brać poprawkę bo nie jest jeszcze zmieniony do wersji 1.2.

Czy w tej grze jest coś trudnego do zdobycia , wymagającego sporych nakładów czasu ? Bo samo lvlowanie to kolejna przelotka tygodniowa , craft gearu , a może enhant ++ ?

Czy po 2 miesiącach gry pozostaje bieganie bez celu , uprawa zioła , siege , bg , pseudo pk'owanie ?

Jest mi wstanie odpowiedzieć jakiś obiektywny 50lvl?

Jaki sens jest kupowanie founder packa - 44 euro za 4 dniowy headstart ?? Bo wątpię by Patron kosztowała więcej niż 50-60zl a podobno gra ma być f2p.

Czy w tej grze jest coś trudnego do zdobycia , wymagającego sporych nakładów czasu ? Bo samo lvlowanie to kolejna przelotka tygodniowa , craft gearu , a może enhant ++ ?Czy po 2 miesiącach gry pozostaje bieganie bez celu , uprawa zioła , siege , bg , pseudo pk'owanie ?Jest mi wstanie odpowiedzieć jakiś obiektywny 50lvl?Jaki sens jest kupowanie founder packa - 44 euro za 4 dniowy headstart ?? Bo wątpię by Patron kosztowała więcej niż 50-60zl a podobno gra ma być f2p.

Trochę trudno na to odpowiedzieć, biorąc pod uwagę zmiany wprowadzone przez ostatni patch.

Na pewno trudniej będzie wycraftować set - ciężko o składniki oraz zwiększone zostało doświadczenie wymagane do craftu setu na poszczególne levele.

Trudniej będzie się zbierało gilda stary - teraz tylko za handel międzykontynentalny, dodatkowo zwiększony koszt zużycia lp za sprzedaż paczki.

Zmniejszona ilość punktów honoru za arenki i nagrody za ranking z arenek - trudniej zdobyć mounta pvp.

Zmieniony item do przejmowania terenu na kontynencie PvP - potrzeba więcej farmy.

Tyle mi tak na szybko przyszło do głowy...

Jaki jest sens było już powtarzane kilka(naście) razy - możesz zająć dobry teren. Bez headstartu będą z tym problemy. A można już kupić za 35 euro ;)http://www.kinguin.net/catalogsearch/result/index/?q=archeage

Na pewno trudniej będzie wycraftować set - ciężko o składniki oraz zwiększone zostało doświadczenie wymagane do craftu setu na poszczególne levele.

biorąc pod uwagę to:

4tjmuwn2gilu.png

+ ilość możliwych setów (różnych statystyk, bo setów z crafta jest jak by jeden ale różnią się statystykami)

to jeżeli ktoś chce mieć najnajNAJlepszy set to będzie miał co robić

wszyscy gadacie tu o farmach, premium, i o duperelach -_-. Świat archage jest tak ogromny że można iść w góry i bez farmy sadzić co i ile podoba,

z farmą masz ograniczenia, wiec skończcie pisać i robić hype że farmy i lp to esencja gry, nie musisz nic kraftować a grę macie f2p, a jak chcecie kraftować to na ah są potki za golda co dają 500 lp raz na 4 info z ru serwera, ile to ja tysięcy bawełny sadziłem w górach i broniłem żeby mi nie ukradł, ile było wojen o obronę wzgórza z cennymi ładunkami to jest esencja gry.

Btw dla tych co marudzą gra jest nastawiona typowo na prace zespołowa 10+, grałem z 4 kolegami i nasz maks to była strefa do 40 lvl ( na 50 wbitych)

http://www.curse.com/betas/archeage-beta-key-giveaway

Kody na curse "rozdajo"!

wszyscy gadacie tu o farmach, premium, i o duperelach . Świat archage jest tak ogromny że można iść w góry i bez farmy sadzić co i ile podoba,z farmą masz ograniczenia, wiec skończcie pisać i robić hype że farmy i lp to esencja gry, nie musisz nic kraftować a grę macie f2p, a jak chcecie kraftować to na ah są potki za golda co dają 500 lp raz na 4 info z ru serwera, ile to ja tysięcy bawełny sadziłem w górach i broniłem żeby mi nie ukradł, ile było wojen o obronę wzgórza z cennymi ładunkami to jest esencja gry.Btw dla tych co marudzą gra jest nastawiona typowo na prace zespołowa 10+, grałem z 4 kolegami i nasz maks to była strefa do 40 lvl ( na 50 wbitych)

Wszystko fajnie, tylko to nie są ruskie serwery :P

Posadzenie drzewa "na dziko" kosztuje 10 lp, graczy f2p na pewno będzie stać na taką rozrzutność ;)

Kupować na AH...no ok, ale gold leci z woreczków, otwieranych za lp.

Tutaj potki dają 1000lp ale mają 12h cooldownu.

pytanie od kumpla, gral ktos na integrze i5 4670(hd4600) pojdzie grywalnie na pve(beta)? bo karta w naprawie?

Quaku na moje oko powinno pójść ;)

wiadomo o której mniej więcej godzince start bety?

wiadomo o której mniej więcej godzince start bety?

Szczerze to ja bym ci dal bana na tydzien przynajmniej za spam....juz 10 razy bylo pisane , ze o 19...

@steelheart , czy ty naprawde myslisz , ze ktokolwiek chcacy grac w ArcheAge bedzie gral bez premki.....??do 50 moze beda ale pozniej kazdy bedzie kupowal premke :)a to jest kwestia 2 tygodni

@donek tak, będą niektórzy ludzie grający bez premki i nie każdy kupi premkę. Będzie to niewielki odsetek graczy ale zawsze będzie :)

Te sety z craftu sa tradeable?I czy jak ktos z gildii bedzie mial swoja farme to ja moge z niej korzystac?

Można korzystać z farmy kolegi z gildii oraz z farmy kolegi, który doda cie do rodziny tzw. Const party. Kwestia tego czy kolega da ci uprawnienia do tego.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Farmy, domki można ustawić na Rodzinę, Gildie, Prywatnie lub Publicznie.
Kwestia tylko tego iż gracze bez premium mają problemy pkt pracy bo:

Premium Gracz > 5 pkt pracy co 5 min ( offline ) i 10 pkt Pracy co 5 min ( online )

Free Gracz > 0 pkt pracy co 5 min ( offline) i 5 pkt pracy co 5 min ( online )

Gracz Premium w 24h odnawia mu się 2880 pkt Pracy ( online 120pkt/H ) i 1440 pkt pracy ( Offline 60pkt/H )

Gacz Free w 2h odnawia mu się 1440 pkt Pracy ( online 60 pkt/H ) i 0 pkt pracy ( Offline )

Życzę powodzenia że wyrobicie się z pkt pracy , musielibyście być 24/7 żeby mieć minimalna ilośc pkt pracy

szyscy gadacie tu o farmach, premium, i o duperelach . Świat archage jest tak ogromny że można iść w góry i bez farmy sadzić co i ile podoba,z farmą masz ograniczenia, wiec skończcie pisać i robić hype że farmy i lp to esencja gry, nie musisz nic kraftować a grę macie f2p, a jak chcecie kraftować to na ah są potki za golda co dają 500 lp raz na 4 info z ru serwera, ile to ja tysięcy bawełny sadziłem w górach i broniłem żeby mi nie ukradł, ile było wojen o obronę wzgórza z cennymi ładunkami to jest esencja gry. Btw dla tych co marudzą gra jest nastawiona typowo na prace zespołowa 10+, grałem z 4 kolegami i nasz maks to była strefa do 40 lvl ( na 50 wbitych)

A w tej bajcie były smoki? Sadząc poza farmą tracisz pkt pracy a samo posadzenie, + pkt pracy za zbiór ( nie ma szans żeby wyrobić się z pkt pracy ) Bajki to ty możesz sobi ale w domu opowiadać.