ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

cena apexa przez pierwsze 5 miesiecy bedzie max 300g pozniej moze skonczyc do tych 500 o ile nie wpadnie ktos na pomysl zabicia rynku :)Apex nie moze byc zbyt drogi bo nikt nie ebdzie go kupowal....w WS/AIonie na 30 dni farmisz max 1-2 dni , tu bedzie tak samo . CO Do dzisiejszej BETY nie wroze zbyt duzo osob poniewaz obecnie trwa ESL....i pelno turniejow. Druga sprawa to brak patrona ogranicza bardzo gre . 3. Jak narazie free user nie ma mozliwosci obslugi AH wiec apexa na aukcji nie kupisz. Dopiero po 1 zakupie apexa odblokowuje sie trade na stale. Tak wiec tak czy tak pierwsze 30 dni za kase lub od znajomego w grze.

Oczywiście że free userzy mogą używać ah :D z tym że tylko zakupić a nie wystawić item. 300golda to nie jest dużo.... a 50 gilda stars też już mam bo przecież są także daily prawie przy każdym z posterunków do respawnu po śmierci :) Dziękuje za info. A no tak! Już 18 więc życzę udanej zabawy wszystkim <3

3. Jak narazie free user nie ma mozliwosci obslugi AH wiec apexa na aukcji nie kupisz. Dopiero po 1 zakupie apexa odblokowuje sie trade na stale. Tak wiec tak czy tak pierwsze 30 dni za kase lub od znajomego w grze.

Przeciez gracze F2P maja (albo co najmniej będą mieli) mozliwość kupowania na AH -nie moga jedynie sprzedawać - co też przekłada się na wolniejsze zarabianie golda

btw - możliwe że na IGN są jeszcze kody (jak już, to jest to ostatnie miejsce z kodami)

http://uk.ign.com/prime/promo/archeage

I żeby wam polepszyć humor

Typowy zamorski run gracza F2P (to ten na środku)

https://www.youtube.com/watch?v=I92564hI3EA

Jak wydawca ArcheAge widzi graczy P2P a jak F2P (to ci na samiuteńkim końcu -ale obejrzyjcie filmik dla kontrastu)

https://www.youtube.com/watch?v=gyNk3vjMf7M

:P

Hahaha :D To zmasakrowali biedaka :D

Server up. Bravo ze sie wczesniej wyrobili :)

Jesli ktos ma niepotrzebny key to chetnie przyjme, z gory dzieki ;)

Co z tego że server up jak kolejki :D

Co z tego że server up jak kolejki

Cos trzeba bylo nie spac, ja juz gram i przerabiam welne :P

Witam kolegów i koleżanki, mógłbym prosić o jeden kluczyk na pw? Normalnie sam bym sobie zdobył ale dopiero dzisiaj się dowiedziałem, że po poprzednich cbt nie ma wipe. Jeżeli tak to z chęcią będę kontynuował moją przygodę w ArcheAge, jednak brak mi kluczyka. Z tego co widzialem nigdzie już kluczyków nie ma. A jak się mylę to byłbym wdzięczny za podesłanie linku.

Witam kolegów i koleżanki, mógłbym prosić o jeden kluczyk na pw? Normalnie sam bym sobie zdobył ale dopiero dzisiaj się dowiedziałem, że po poprzednich cbt nie ma wipe. Jeżeli tak to z chęcią będę kontynuował moją przygodę w ArcheAge, jednak brak mi kluczyka. Z tego co widzialem nigdzie już kluczyków nie ma. A jak się mylę to byłbym wdzięczny za podesłanie linku.

Kilka postów powyżej podałem link do IGN gdzie mogą być klucze (nie mam tak konta, więc nie wiem)

Także gildia Gondor zadeklarowała że ma kilka nadwyżkowych kluczy

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/60317-archeage-eu-gildia-gondor-pvppve/page-5

Odnośnie bety -to jestem dość rozczarowany, bo pomiędzy betami nie urosły moje "dzikie" banany, buu (widać czas nie upływa między betami)

A 23 godziny to one się tam gdzie rosną raczej nie ustoją :P

Kilka postów powyżej podałem link do IGN gdzie mogą być klucze (nie mam tak konta, więc nie wiem)Także gildia Gondor zadeklarowała że ma kilka nadwyżkowych kluczyhttp://mmorpg.org.pl/forum/topic/60317-archeage-eu-gildia-gondor-pvppve/page-5Odnośnie bety -to jestem dość rozczarowany, bo pomiędzy betami nie urosły moje "dzikie" banany, buu (widać czas nie upływa między betami)A 23 godziny to one się tam gdzie rosną raczej nie ustoją

Powinienes sie cieszyc, gdyby tak nie bylo to juz by ci te dzewka zgnily :P

Kilka postów powyżej podałem link do IGN gdzie mogą być klucze (nie mam tak konta, więc nie wiem)Także gildia Gondor zadeklarowała że ma kilka nadwyżkowych kluczyhttp://mmorpg.org.pl/forum/topic/60317-archeage-eu-gildia-gondor-pvppve/page-5Odnośnie bety -to jestem dość rozczarowany, bo pomiędzy betami nie urosły moje "dzikie" banany, buu (widać czas nie upływa między betami)A 23 godziny to one się tam gdzie rosną raczej nie ustoją

Niestety po zarejestrowaniu się na IGN i próbie uzyskaniu klucza odsyła mnie do strony z subskrypcją. Jednak dzięki wielkie za info o tej gildii, zaraz tam napiszę :)

Po pierwszych 2h grania w CBT stwierdzam, że to taki trochę Aion.

Ale już wiem że o wiele lepszy, no nic, czekam z niecierpliwością na premierę.

http://www.onrpg.com/giveaways/archeage-closed-beta-code-giveaway-3-blood-and-bounty/ pozostało 600+ kluczy

donka nie ma, poszedl w cien, przeczeka dwie, trzy strony i wroci ze swoimi glupimi ideami.

Co do CBT3 to mi sie wydaje, ze byl wiekszy nawal osób niz na CBT2. Odnioslem takie wrazenie po stworzeniu nowej postaci na "kyprozie"

Ogólnie jak wam sie podoba? Jestem ciekaw czy uda nam sie jako polska spolecznosc wybrac jeden serwer. Czy najwieksze gildie beda chcialy pójsc na rózne serwery.

Jak to widzicie? Jak to widzi Kohorta? Gondor?

Powiem wam że na CBT macie około 30% tego co będzie na relasie lub OBT, wiele ludzi nie rusza się z alfy i omegi na CBT, niektóre gildie testują parę nowym rozwiązań n start czy drogi morskie na starcie gry, zobaczycie co będzie na OBT bo aktualnie na alfie gra średnio 20-40 tyś graczy + CBT około 50-70 tyś ( online )

Wiedzcie że na OBT pierwsze Questy będzie się robiło długo bo tyle ludzi będzie że masakra :D

Powiem wam że na CBT macie około 30% tego co będzie na relasie lub OBT, wiele ludzi nie rusza się z alfy i omegi na CBT, niektóre gildie testują parę nowym rozwiązań n start czy drogi morskie na starcie gry, zobaczycie co będzie na OBT bo aktualnie na alfie gra średnio 20-40 tyś graczy + CBT około 50-70 tyś ( online ) Wiedzcie że na OBT pierwsze Questy będzie się robiło długo bo tyle ludzi będzie że masakra

Skad masz te dane liczbowe? Daj linka do zródla.

Powiem wam że na CBT macie około 30% tego co będzie na relasie lub OBT, wiele ludzi nie rusza się z alfy i omegi na CBT, niektóre gildie testują parę nowym rozwiązań n start czy drogi morskie na starcie gry, zobaczycie co będzie na OBT bo aktualnie na alfie gra średnio 20-40 tyś graczy + CBT około 50-70 tyś ( online ) Wiedzcie że na OBT pierwsze Questy będzie się robiło długo bo tyle ludzi będzie że masakra

Destroyer, myslalem ze jestes doswiaczonym graczem. Przciez im wiecej ludzi tym szybciej q sie robi. Ja to pierwsze q przelecialem w chwile. Ctrl+r Radius Invite

donka nie ma, poszedl w cien, przeczeka dwie, trzy strony i wroci ze swoimi glupimi ideami.Co do CBT3 to mi sie wydaje, ze byl wiekszy nawal osób niz na CBT2. Odnioslem takie wrazenie po stworzeniu nowej postaci na "kyprozie"Ogólnie jak wam sie podoba? Jestem ciekaw czy uda nam sie jako polska spolecznosc wybrac jeden serwer. Czy najwieksze gildie beda chcialy pójsc na rózne serwery. Jak to widzicie? Jak to widzi Kohorta? Gondor?

Prawdopodobnie bedzie to tak wygladalo.

Headstart--

Kohorta wbija na pierwszy serv (liczba okolo 10-20 osobo << fonuderzy). Szybko pruje na przod i zdobywa to co chce.

Start Gry--

Serv zapleniony zostaja otawarte nowe. Wiekszosc graczy nie moze dolaczyc do gildi gdyz jest zablokowane towrzenie postaci. Uruchamiaja na nowym serv zapasowa gildie gdzie zbieraja sie wszyscy ktorzy nie dostali sie na na glowny serv.

Czekamy pare tygodni az serv sie ustabilizuja. :)

Edit:

ArcheAge jest naprawde piekny. Wspolczuje osobom ktore musza grac na low.

posiada ktos zbedny kluczyk jeszcze ?? przeszukalem wszystkie mozliwe giveway i wszedzie zamkniete juz jak by ktos byl tak mily bardzo bym prosil

posiada ktos zbedny kluczyk jeszcze ?? przeszukalem wszystkie mozliwe giveway i wszedzie zamkniete juz jak by ktos byl tak mily bardzo bym prosil

PNYN-9YKL-LJWW-9FKD-DE79

Jestem ciekaw czy uda nam sie jako polska spolecznosc wybrac jeden serwer. Czy najwieksze gildie beda chcialy pójsc na rózne serwery.

Nie uda się, pomijając to, czy gildie się dogadają czy nie, społeczność będzie rozbita na founderów i osoby które zaczną grę 4 dni później. Nie wiem czy u nas zainteresowanie będzie takie jak u Ruskich, ale nawet jeśli będzie połowę mniej chętnych, to pierwsze serwery zostaną szybko zamknięte (u Ruskich odblokowali je po ponad miesiącu). Chcąc nie chcąc ludzie wylądują tam, gdzie będzie się dało grać.

Natomiast gildie powinny się zastanowić, albo wszyscy/większość ma founder's packi albo wszyscy zaczynają 4 dni później. Inaczej można sobie nie pograć razem zbyt szybko.