ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

nikt kto ma 4 dni foundera nie bedzie czekal 4 dni,

tak samo nikt kto foundera nie ma nie jest w stanie zagrac 4 dni wczesniej,

Masz racje. Spolecznosc podzieli sie sama. Pamietam jak to bylo na rosyjskiej wersji AA. Po kilku dniach pierwsze serwery zostaly zamkniete na miesiac.

Zobaczymy, na pewno jakis serwer zostanie wybrany na serwer polskiej spolecznosci.

Destroyer, myslalem ze jestes doswiaczonym graczem. Przciez im wiecej ludzi tym szybciej q sie robi. Ja to pierwsze q przelecialem w chwile. Ctrl+r Radius Invite Prawdopodobnie bedzie to tak wygladalo. Headstart--Kohorta wbija na pierwszy serv (liczba okolo 10-20 osobo << fonuderzy). Szybko pruje na przod i zdobywa to co chce.Start Gry--Serv zapleniony zostaja otawarte nowe. Wiekszosc graczy nie moze dolaczyc do gildi gdyz jest zablokowane towrzenie postaci. Uruchamiaja na nowym serv zapasowa gildie gdzie zbieraja sie wszyscy ktorzy nie dostali sie na na glowny serv.Czekamy pare tygodni az serv sie ustabilizuja. Edit: ArcheAge jest naprawde piekny. Wspolczuje osobom ktore musza grac na low.

MIedzy low a high nie ma praktycznie roznicy - grafika nie jest fcale jakas piekna i nigdy nie byla raczej atutem tej gry , to co pokazales to zwyczajne tlo , ktore zobaczysz wkazdym obecnym mmorpg na ce3 , czy to Aion/TERA/B&S....:)a zeby grac na low trzeb miec naprawde slabego kompa. 2. Kohorta jak to w kazdej grze wyglada to u nich tak - Wbijaja an serva jak ktos odezwie sie od nich na lfg odrazu zostaje hejcony jak i caly legion/guildia po miesiacu/2 max quituja z gry poniewaz albo kazdy ich cisnie na serverze albo poprostu ludzie sie wykruszaja bo tak u nich "super"....nie wiem czemu tak zachwycanie ta IX kohorthe widocznie malo o niej wiecie.

@up (nie chce cytowac bo za duzy ten post :x )

Podobno osoby ktore graja na low twierdza ze gra wyglada brzydko, ale ok. Sam nie sprawdzalem bo niechce mi sie hihihi.

Co do Kohorty, nie wiem jak tam jest bo nie bylem u nich wiec sie nie wypowiadam. Na pewno sa dobrze zorganizowani i mysle ze sa wstanie stac sie jedna z najsilniejszych gildi polksich na serv.

Między Low a High jest ogromna różnica. Na lowie wygląda brzydko i nie ma co porównywać z opcjami na High.

Mam 2 klucze do rozdania pisac na pw.

Ja gram na low caly czas mimo że na wysokich detalach też płynnie działa, natomiast to jest moje przyzwyczajenie z Aiona gdzie płynność numerem 1 czy to solo czy raidy .

Co do liczb , na alpha forum gdzieś o tym było nie pamiętam dokładnie

Co do Questow na start, bierz pod uwagę to iż 90% graczy nie przyjmuje zaproszeń do raidu :) ja osobiście omijam pierwsze Questy bo to strata czasu jest, mało expa, więcej nerwów niż pożytku.

Co do Questow na start, bierz pod uwagę to iż 90% graczy nie przyjmuje zaproszeń do raidu ja osobiście omijam pierwsze Questy bo to strata czasu jest, mało expa, więcej nerwów niż pożytku.

Dla tego nie opłaca się grać w nowe mmo podczas startu ;) Lepiej przeczekać 12 godzin na stabilizacje first zone i jazda. Zaoszczędzi ci to wielu flustracji biegania z zergiem i crashów z przeciążenia servera .( Premiera pewnie koło 17-20 będzie więc dobry czas na spokojne przelecenie fz to 2-3 albo kolejny dzień rano ruszyć ) Chyba że znasz świetnie grę i jesteś rusherem to w te 12h wbijesz zapewne 30-40lvl ^^

Co do PL gildi :D Wy tak serio ? Polskie gildie i alliance kto wtedy będzie kręcił drame i napinki na forach ? Polacy w mmo się nigdy nie dogadają zawsze będą zgrzyty , u nas wychodzi się z założenia że lepiej zrobić 70 gildi 10 os niż 2 takie które będą grały dłużej niż 3 miesiące . Szkoda że nie ma u nas gildi jak np Rus Corp wpada 100 koksów na server z founderami , online dziennym 5-6 h inaczej kick i są topówką do czasu aż nie pójdą zdominować innej gry .

Kohorta jak to w kazdej grze wyglada to u nich tak - Wbijaja an serva jak ktos odezwie sie od nich na lfg odrazu zostaje hejcony jak i caly legion/guildia po miesiacu/2 max quituja z gry poniewaz albo kazdy ich cisnie na serverze albo poprostu ludzie sie wykruszaja bo tak u nich "super"....nie wiem czemu tak zachwycanie ta IX kohorthe widocznie malo o niej wiecie.

Nie przesadzaj wielu graczy jest do pogadania , a że mają otwartą rekrutacje do każdego mmo to nie wyeliminują wszystkich rodzynek od razu . Quitują bo takie gry teraz robią nie tylko u nich jest taki problem , Archeage czeka to samo bo gra na dzień dzisiejszy nie oferuje nic na dłuższą mete . Zergoskie gildie co mają w pierwszym miesiącu po 200-300 członków z online na poziomie 100 po 1.5 mecha zaczynają łączenia z innymi bo doskwiera brak ludzi . Nie jestem u nich w gildi , nie wiem jak to wygląda od środka ale pewnie jak większość ojczystych gildi będą woleli grać w 10 os online niż zrobić merga z innymi Polakami pod nowym sztandarem . Nie pisz bzdur bo ten problem dotyka większości Klanów a nie tylko Kohorty .

Ludzie się mają prawo zachwyca bo to jeden z nielicznych ojczystych multiclanów które przetrwały bieg czasu i mogą sie pochwalić aktywnością w kolejnych mmo

@Ren ,,Kohorta wbija na pierwszy serv (liczba okolo 10-20 osobo << fonuderzy). Szybko pruje na przod i zdobywa to co chce.''

Uważasz że gildia która ma 20 founderów to dużo ? :P Z tego co widziałem listplayer to większość osób to ludzie z nowej ,,łapanki'' więc nie koniecznie się będą dogadywać podczas relase ;)

@Ren ,,Kohorta wbija na pierwszy serv (liczba okolo 10-20 osobo << fonuderzy). Szybko pruje na przod i zdobywa to co chce.''Uważasz że gildia która ma 20 founderów to dużo ? Z tego co widziałem listplayer to większość osób to ludzie z nowej ,,łapanki'' więc nie koniecznie się będą dogadywać podczas relase

No coz, wole miec 20 founderow niz zadnego czy jednego xD W 20 osob spokojnie mozna na poczatku sie wybic. Jest tyle osob ze kazdy moze zajac sie kokretna dziedzina. Na starcie lepiej miec 20 z granych osob niz 300 randomow. A dogadac sie jak juz sie jest w gildi i gra troche z nimi to chyba nie problem.

@Ren po pierwszych 3 miesiacach nie ebdzie zadnej roznicy miedzy graczami taka jest prawda tymi aktywnymi , kohorta nigdy nie liczy sie na poczatku bo jest ich za malo to gildia typu 1-2 party max.Tak wiec przez pierwsze 3 miesiace ebdzie dominowac zapewne jakas ruska gildia albo polska typu BMF jezeli ktos w ogole wie kto to :) A sa to ludzie bioracy urlop na tydzien w pracy i grajacy non stop , tak robiliw lineage2. W pierwszymm iesiacu byli nastepni ale pozniej ich doganiali i quit :)

@Bvndy a co ma oferowac archage?? Bo jak dla mnie oferuje wszystko co potrzeba na lata gry . RAID BOSSY (open world) , ktore respia sie cos pare dni , siege , instancje , craft OPEN PVP-piractwo . NIc wiecej nie potrzeba do gry.

Polska Gildia typu BMF haahaha dobree:D hahahah poprawa nastroju z rana w pracy dziękuje !:D Trafnie to ująłeś .

Nie posiadam 50 więc nie wypowiem się z mojej perspektywy ale odkąd jest AA śledzę streamy 50 lvlowców którzy mają tysiące godzin przegranych i szczerze ci powiem że nic nadzwyczajnego . Wiem do czego zmierzasz że następca l2 itd ale niestety tu tak to nie wygląda pomimo wielu systemów zbliżonych do w/w tytułu .

World bossy z tego co mi wiadomo dropią gorszy gear niż ten craftowalny więc defakto walka o nie to tylko o fame . Zawiodę cię na RUS czy KR stoją sobie i nikt ich nawet nie bije bo nie ma po co to nie l2 gdzie się Antka kampiło parę dni na respawn i walczyło kolejne dziesiątki godzin bo był tego wart ! tu nie ma takiego czegoś . Wielokrotnie było to poruszane na forum że drop jest niewymierny do trudności zabijania niektórych bossów .

Siege jak siege w większości mmorpg jest takie coś .

Instancje ten aspekt dość biednie wygląda w porównaniu do takiego wow , Wildstara czy nawet Rfita

Craft - owszem chyba najlepszy aspekt AA tyle że nie wstrzymuje cię trudność pozyskania składników jak to wyglądało w starym l2 gdzie zbierałeś 10k skórek :P tylko ograniczają cię LP . Po 3 miesiącach zwykły kowalski pewnie będzie śmigał Relict , Wonder .

Co do opvp mam mieszane uczucia z jednej strony zacięta walka o paki i zgrzyty między nacjowe z 2 taka walka o czapkę gruszek na dłuższą metę ,

@Ren ,,Jest tyle osob ze kazdy moze zajac sie kokretna dziedzina.'' Mało która gildia tak będzie grać :) do tego potrzeba zaufania i ogrania ludzi ze sobą by ci np miner nie uciekł po tygodniu gry ^^

Każdy kto chce poznać jaka jest IX Kohorta Sekcja ArcheAge Zapraszam na Ts3, można dostać status gościa , posiedzieć pogadać nie gryziemy :D

Każdy kto chce poznać jaka jest IX Kohorta Sekcja ArcheAge Zapraszam na Ts3, można dostać status gościa , posiedzieć pogadać nie gryziemy

Destrojer, pytalem sie o te liczby 20-40k i 50-70k. Dasz mi link do zródla? Czy zrodlo to fusy w herbacie ;)?

Pozdrawiam

Destrojer, pytalem sie o te liczby 20-40k i 50-70k. Dasz mi link do zródla? Czy zrodlo to fusy w herbacie ?Pozdrawiam

Napisałem że gdzieś o tym czytałem na forum zamkniętym Alpha Testów , popatrz wyżej nie szukałem bo nie widzę sensu , niedługo pojawią się pewnie statystyki i wszystko będzie czarno na białym. Tak btw napisali kiedyś że musieli powiększyć pojemność serwera alpha bo nie było miejsca , a wtedy pojemność serwera alpha była 10 tys.

@edit

Baaa napisali że zostało zakupione kilkakrotnie więcej archeumpacków niż obliczali to chyba wystarczy żeby przeliczyć sobie.

@Bvndy co do raid bossow - w l2 praktycznie jedynymi rbkami na , ktore chodzili ludzie byl-byly ? Baium / frytka(do poki nie popsuli) - valdek/antek (tak i tak trzymaly to 1-2 clany) - vos tylko po q na nobla . Reszta z setki raid bosow byla malo kiedy ruszana ze wzgledu na biedny drop no moze jeszcze z 2-3 by sie znalazly ale jzu nie pamietam ich nazw. Glownym bossem , ktorego kamil caly ser byl baium. w AA masz krakena za ktorego leci kilkadziesiat tysiecy golda....W Archeage jest podobnie przeciez nie dodadza 20 hero bossow tylko co najwyzej 5-10 gora by to mialo sens. W miare czasu napewno bossy beda balansowane. CO do najlepszego setu w grze ?? Ja czytalem osttanimi czasy , ze po pol rok ucto conajwyzej gildie beda mialy po 1-2 party tego seta ^^Co do dropa z Krakena...okolo tysiaca golda piechota nie chodzi z baiuma zazzwyczaj nic nie dostawali ludzie poza liderami...zbicie bossa to kwestia 10-20 minut max.

O do najlepszego setu w grze ?? Ja czytalem osttanimi czasy , ze po pol rok ucto conajwyzej gildie beda mialy po 1-2 party tego seta ^^

Jest broń na AH na alpha/omega endgamowa ale nie wymaxowany kolorek,

Ten 1h-Sword ma 180 att więcej niż mój 2h z hasli =.= a wystawiony jest za 35k golda :D

A ten 1h-sword można podbić jeszcze o 2 kolorki w górę =.= to wtedy będzie miał z 220 att więcej =.=

@destrojer

czyli fusy ;)

Koniec bety dzis o 19 czasu polskiego?

Pozdrawiam

W AA też są opłacalne Raid Bossy i nie mówicie nawet ,że nie.Przykładowo Kraken, albo nieznany nikomu Red Dragon.W 1.7 o ile dobrze widziałem ma dojść Leviathan.Gra ma dopiero 50 lvl cap więc rzeczy może dojść ogrom.Na teraz gra jest według mnie wyśmienita i miło się pyka.

Jesli juz porównujecie do swietnego Lineage 2. To Pamietajcie, ze porównujecie to co bylo w C4-C6 ( z tego co widze, co piszecie) do Archeage 1.0 1.2.
Gra ma jeszcze duzo przed soba. Lineage 2 na c1/c2 nawet c3 nie byl taki super jak to mialo miejsce od c4 do .... (kwestia gustu) ...

:)

Jesli juz porównujecie do swietnego Lineage 2. To Pamietajcie, ze porównujecie to co bylo w C4-C6 ( z tego co widze, co piszecie) do Archeage 1.0 1.2.Gra ma jeszcze duzo przed soba. Lineage 2 na c1/c2 nawet c3 nie byl taki super jak to mialo miejsce od c4 do .... (kwestia gustu) ...

lieage akurat po c4 juz robil sie coraz gorszy :D jak dla mnie l2 przestalo byc fajne po graci final osttania normalna kronika.

W AA chodzenie na HERO RBKI (epickie l2) jest bardzo oplacalne ale dopiero na end game dojdzie z 10 lvli i takiego krakena bedzie sie bilo duzo szybcije lub poprostu go zboostuja i zwieksza drop .Pozniej krakena bedzie bilo sie w raid 10 min max a to juz spora sumka golda.

@donek

Skad ty to wszystkie "wiesz" jak twoja wiedza o AA konczy sie na pierwszych kilku lvl? Ile ty grales w tego Archeage? od CBT1 w EU?

@co by nie bylo, ze off

Jak postep w CBT3 wzgledem CBT2? Czy wiekszosc polskich gildii gra na Kyprosie, czy mi sie tylko wydaje?

Pozdrawiam