ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Z tym się zgodzę że Headstartowcy przewagę będą mieć tylko na samym początku gry, przez kilka miesięcy, ale ja z nimi ścigać się nie mam zamiaru. Nie mam zamiaru się z nikim ścigać. Dla mnie gra ma być przyjemnością i z ciekawymi/fajnymi ludźmi, a nie tak jak robią niby Pr0 gildie, czyli musisz być, musisz grać, musisz farmić etc.

Na komunikator Gondoru to wszedłem może dwa razy podczas CBT1 i jak usłyszałem jakie oni to nie mają plany to aż mi się odechciało.

Chociaż osobiście nie mam nic do tej gildii.

Ludzie z funder packiem mogą miec zawsze przewage jeżeli co miesiac będę wydawac na gre po te 400 zł dla niemców których jest teraz bardzo dużo na alhpa sądzę że to są grosze, i będą sprzedawać itemy z is na gold szybciej zrobią sety i szybciej będą wybijac word bossy i tp.

Plany to dobra rzecz mieć jakieś priorytety w dążeniu do celu . Gorzej że w większości przypadków jest przerost ambicji nad możliwościami . Jak to w mmo zawsze wygląda 20-30% społeczności stanowią rushery a z nich 5% pozostaje grać dalej niż miesiąc i zaczynają się wielkie mieszania i rotacje graczy . Archeage jak i każda inna produkcja będzie przechodzić przez to samo . Hype tak zwany

@yesman trafiłeś w setno ;) Polskie constanty pewnie też się takie znajdą .

Ludzie z funderami beda meic przewagi az 3 dni...czyli tyle co nic. Zwykla osoba (ktora lubi grac np ja ) dobije w chwile 50 .Founder packi beda dostepne na 1 konto juz o tym pisali kiedys wiec nikt nie kupi sobie co miesiac founder packa bo i po co ?. Przewage beda mieli tylko no-life jak to jest w kazdej grze. To , ze ktos bedzie spzredawal apexy w grze ok bedzie mial szybciej kase ale itmow na aukcji nie wyczaruje by je kupic. Co do world bossow ? Nawet nie liczcie , ze takie bedziecie bili w tym krakena bo jest to praktycznie juz nie mozliwe. Najlepsze world bossy beda trzymane przez najlepsze gildie na serverze i przez ich alliance a z tego jak widac zabicie bossa to 50 osob czyli +- 1-3 gildie beda robili ze soba alliance . Jezeli ktos chce poczuc przed smak archeage niech pogra chwile w lineage na x10 max to zobaczy jak wyglada end game archeage . Dodaj , ze dostanie sie do gildi trzymajace raid bossy bedzie napewno ciezkie i nie bedzie z lapanki . Z tego co widze juz zbierane sa CP....wiec jak ktos liczy na bicie world bossow czy dobre siege musi znalezc bardzo dobra Polska gildie lub jakas international. Ruski i tak beda mieli kose z calym serevrem jak i Turcy :)

@Shadow sądzę po twoich wypowiedziach że sam masz zamiar grać 24/7 z gildią innych koksów przynajmniej ze średnią online 40 ? Jak nie to powiem ci wsadź sobie w d*pę za przeproszeniem wywody że ktoś kto zacznie grać 4 dni później nie ma sensu zaczynać bo sam będziesz ,,zwierzyną łowną'' dla Ru czy INT Multiclanów .Owszem jak we wszystkich mmo z opvp podczas startu typu l2 , aion , rf liczył sie wyścig szczurów w przypadku AA będzie to samo . Problem w tym jest taki że na dłuższą mete wygrywają żółwie nie zające bo koksy będą cisnąć w przyspieszonym tempie i zaczną się wypalać z przegrania a casuale po 3 miesiącach dalej się świetnie bawić będą i prześcigną tych rusherów .@Vemar Prawidłowe podejście sam osobiście za wiele gry nie testowałem bo mechaniki wcale nie są w niej skomplikowane . Do wszystkiego dojdziesz spokojnie grając a jak czegoś nie będziesz wiedział w ciągu paru sec znajdziesz na necie guilde .@Destrojer ja ci powiem zaś jak po 30 dniach ta gra będzie wyglądać-Jeśli nie dołączysz do naprawdę mocnej gildi to na tobie będą testować buildy z kolejnymi patchami-Połowa tych super duper farm zostanie przejęta przez innych graczy bo się po wykruszają ludzie-Gospodarka wyrówna się ci co wolniej grali an początku będą wspomagani przez osoby z większą ilością czasu-Ludziom się znudzi farmienie low lvli które przyniosą ci zerową korzyść . Uważasz że 100 osób po mechu będzie czekać na plaży na chłopka 20 lvl ? W roli ścisłości tak uważam że headstart da ci przewagę ale nie jest to taka przewaga której się nie da zniwelować najzwyczajniej grając .

Widać nie grałeś na wersji RU / czy KR tam dalej czekają na plaży ponieważ w tym miejscu oddając paczkę z przeciwnym kontynencie dostajesz węgielek który jest bardzo drogi i wymagany do craftu , szybciej i taniej wyjdzie Ci czekać przed portem aż jakiś gracz przypłynie z paczką zabić go i oddać packę niż samemu zasuwać z tymi paczkami na przeciwny kontynent bo ludzie robią to samo :D

@edit

Baaa dodatkowo w twoim porcie gracz nie może cie zatakować zanim ty tego nie zrobisz nawet jak płyniesz cala gildia nic ci to nie da bo dopóki ten gracz atakuje 1 graca to inni nie mogą mu pomóc

Wiesz że zabicie krakena tak sądze że potrwa pewnie pół roku rok gdybam , choć sam gram na alphie i dobiłem 50 lvl

Nieraz 45 lvl zabijcie cie jak ma lepszy set w tej grze jest tyle opcji że głowa mała raczej polskie gildie mają małą szanse że w tej grze dojdziemy do jakiegoś wielkiego sukcesu niestesty to jest prawda osoby które graja na alhpie mają funder packi i będą grac tyle ile mogą bo 3,4 takich osób pracuje a osoby które będą grac bez funder packa to nie obrażając 1,2 dzieci które nie ogarną tej gry w całości bo gra ma naprawde dużo aspektów których jest cięzko ogarnac a do tego dzieci 14 lat nie mają szansy sie wybic w dobrej polskiej gildi czy zagraniczej, a solo nic w tej grze nie zdziałasz.

Baaa dodatkowo w twoim porcie gracz nie może cie zatakować zanim ty tego nie zrobisz nawet jak płyniesz cala gildia nic ci to nie da bo dopóki ten gracz atakuje 1 graca to inni nie mogą mu pomóc

I to mnie wlasnie tak strasznie irytuje. Mielismy podobna sytuacje na CBT3 jak wiezlismy paki na drugi kontynent. Irytujace strasznie.

Wiesz że zabicie krakena tak sądze że potrwa pewnie pół roku rok gdybam , choć sam gram na alphie i dobiłem 50 lvl

Oran Thul już zabili krakena na eu becie.

http://www.gamecodes.pl/catalogsearch/result/index/?q=archeage polska strona (znajomy wygląd strony :D)

Wiesz że zabicie krakena tak sądze że potrwa pewnie pół roku rok gdybam , choć sam gram na alphie i dobiłem 50 lvlNieraz 45 lvl zabijcie cie jak ma lepszy set w tej grze jest tyle opcji że głowa mała raczej polskie gildie mają małą szanse że w tej grze dojdziemy do jakiegoś wielkiego sukcesu niestesty to jest prawda osoby które graja na alhpie mają funder packi i będą grac tyle ile mogą bo 3,4 takich osób pracuje a osoby które będą grac bez funder packa to nie obrażając 1,2 dzieci które nie ogarną tej gry w całości bo gra ma naprawde dużo aspektów których jest cięzko ogarnac a do tego dzieci 14 lat nie mają szansy sie wybic w dobrej polskiej gildi czy zagraniczej, a solo nic w tej grze nie zdziałasz.

przeciez kraken juz padl na becie xD .....te dzieci graja lepiej niz 80% tych co maja founder packi....do tego gracz pve a wiekszosc tych fpunderowcow wlasnie nimi jest nic nie znaczy w tej grze :)Oczywiscie , ze beda 1-2-3 Polskie gildie , ktore beda znaczyc i to duzo ale beda to gildie full pvp z ogromna liczba no life....oraz ludzmi grajacymi wczesniej w l2 czy inny open world full pk.

Padł to padł ale nie zajeło im to tydzien, zastanów sie, gildie full pvp widze że sie znasz bez craftu i pve nic nie zrobisz na pvp

Padł to padł ale nie zajeło im to tydzien, zastanów sie, gildie full pvp widze że sie znasz bez craftu i pve nic nie zrobisz na pvp

Daje100zl , ze jak wpadnie na ciebei 5 osob w srednich setach OGARNIETYCH 5 osob a ty i twoi koledzy bedziecie mieli troche lepsze sety....padniecie w pol minuty :) Uwierz EQ to tylko maly procent do pvp liczy sie ogarniecie - a ci ludzie z gildi pvp robia to znakomicie :)

Uwierz, EQ w ArcheAge robi ogromną różnicę.

Uwierz, EQ w ArcheAge robi ogromną różnicę.

ale na max lvle wiekszosc osob bedzie mila bardzo podobny spzret tak wiec nie robi zbytnio....nie pisalem o end game secie:)

Czyli co 29th dowiemy się kiedy będzie premiera Archeage? Wszystko na to wskazuje.

Czyli co 29th dowiemy się kiedy będzie premiera Archeage? Wszystko na to wskazuje.

Ktos sie wybiera? xD

ale na max lvle wiekszosc osob bedzie mila bardzo podobny spzret tak wiec nie robi zbytnio....nie pisalem o end game secie:)

Max level to jest 50 -większość ludzi będzie przez WIEKI biegać w setach z Hasli, bo "crafting taki nudny"

A tak ap ropo "ogarniętych awanturników pokonujących lepiej wyekwipowanego wroga"

Czytaj i płacz

http://forums.archeagegame.com/showthread.php?23882-Stacking-Consumables-Godmode

albo lepiej -zobacz sobie co 1 "dopalony" gracz zrobi z twoim RAJDEM z Hasli

https://www.youtube.com/watch?v=B_XPol1-bnA

Wiecie może kiedy będą keye?

Wiecie może kiedy będą keye?

http://www.archeagegame.com/en/news/2014/08/archeage-closed-beta-event-4/ tu masz stronke gdzie moga byc klucze , mysle ze od jutra bedzie ich pelno :D

Stronki znam tylko myślałem, że już są, albo było już jakieś info :).