Po CB3 ma być jeszcze jedna zamknięta beta, a później już normalnie Open?
ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry
po cbt3 ma byc cbt4 a pozniej obt>headstart>premiera
Tak wychodzi z mojej wróżby.
Open beta bedzie prawdopodobnie trwala tylko kilka dni , cos w rodzaju cbt . Ile bedzie jeszcze cbt nikt tego nie wie
Mi się wydaje że OBT będzie czymś w rodzaju stress test. No ale oni sobie stress test zrobili na CBT1 gdzie było multum graczy dookoła i nie dało się moba zabić. Dalej nie grałem bo uważam to za stratę czasu. Najlepiej zacząć grać od premiery i powoli odkrywać grę.
W wyścigu szczurów nie mam zamiaru brać udziału.
Panowie/panie... Premiera gry jest już pewnie zaplanowana przez twórców na koniec września lub początek pazdziernika... Trzeba przyznać że trochę się naczekaliśmy ;-)
Szkoda że serwery Alpha zostaną wyłączone podczas OBT
Ile bedzie jeszcze cbt nikt tego nie wie
Trion to wie i nawet powiedział CBT4 jest ostatnim zamkniętym testem.
Panowie/panie... Premiera gry jest już pewnie zaplanowana przez twórców na koniec września lub początek pazdziernika... Trzeba przyznać że trochę się naczekaliśmy ;-)
Tyle się czekało że aż się nie chce wierzyć że to może być "już"
Stell nie wiem czy wiesz ale na omedze i alpha juz szykują pożegnanie serwerów // bo serwery alpha zostaną wyłączone aż do testów patcha 1.7
Hej
Jestem graczem wowa, dostalem sie do bety archage i nawet mi sie spodobalo. Ale mam pytania:
1. Na czym polega endgame w tej grze?
2. Czy ta gra nasawiona jest tylko na pvp?
3. Czy istnieje w niej podzial na dps/tank/heal?
4. Czy istnieja w niej dungeony/rajdy?
Z gory dziekuje za pomoc;)
Hej Jestem graczem wowa, dostalem sie do bety archage i nawet mi sie spodobalo. Ale mam pytania: 1. Na czym polega endgame w tej grze? 2. Czy ta gra nasawiona jest tylko na pvp? 3. Czy istnieje w niej podzial na dps/tank/heal? 4. Czy istnieja w niej dungeony/rajdy? Z gory dziekuje za pomoc;)
PVP to 90% gry .
Aktualnie jest tylko kilka raidow ale nie takich jak w wowie tylko open raidow gdzie inna gildia moze wjechac i wypekowac wszystkich gdy boss bedzie mial 10% hp a pozniej go przejac.
Tak jest podzial na HEAL/TANK/DPS jednak kazda klasa posiada umiejetnosci 3 drzewek . JEdnak nie zrobisz z helera tanka czy na odwrot bo bylo by to bez sensu.JEdnak fajne jest to , ze grajac mieczami mozes zuzywac luku i na odwrot.
Dungeony tez sa jednak napewno nie jest to co jak w WOWIE czy AIonie dungeony nie sa zbyt znaczace . Glowny aspekt gry to siege/raid bossy/pvp+farmienie golda/craft , ORAZ organizowanie wypraw
1. Trade runy/castle siege/pvp areny 5vs5 i 1vs1/navial battle/raidy na bossy (kraken itp.)/grind (hasla), z początku też HWA/craft/farma
2. Nie tylko, ale głównie.
3. I tak, i nie. Heal w większości dungów musi być, typowy tank już niekoniecznie. (chyba, że na Krakenie to wtedy Justicar obowiązkowy jest).
4. Są typowe dungi (chociaż bardzo mało) i 1 raid 10osobowy który jest kosmicznie trudny. Większość to bossy w open worldzie.
Kolejna cbt juz w piatek :x Jak dla mnie za szybko, myslaem ze dopiero w nastepnym tygodniu wiec chyba bede musial sobie odposcic ta bete a szkoda bo chcialem przetestowac nowy bulid :c
Open beta bedzie prawdopodobnie trwala tylko kilka dni , cos w rodzaju cbt . Ile bedzie jeszcze cbt nikt tego nie wie
Pewnie ze wiadome -ta closed beta 4 jest już ostatnią, weddług informacji udzielanych przez pracowników Trionu na streamach
Closed beta 4 będzie trwała 5 dni, więc coś wątpię by Open była krótsza
Mi się wydaje że OBT będzie czymś w rodzaju stress test. No ale oni sobie stress test zrobili na CBT1 gdzie było multum graczy dookoła i nie dało się moba zabić. Dalej nie grałem bo uważam to za stratę czasu. Najlepiej zacząć grać od premiery i powoli odkrywać grę.W wyścigu szczurów nie mam zamiaru brać udziału.
Aż tak zapytam co masz zamiar robić w ArcheAge? bo ponieważ nie zamierzasz brać udziału w "wyścigu szczurów" to powiem ci kim będziesz: otóż będziesz workiem treningowym, ot co
Zrobisz sobie w końcu własną łódkę, połyniesz w morze... i zdejmie cie galeon wypchany po brzegi piratami. Farmę o ile gdzieś założysz to będziesz miał na przysłowiowym "wygwizdowie"
Sekretne farmy będziesz zakładał na pierwszej górze za miastem (co oznacza 99,9% szans na ich "tajemnicze zniknięcie") -bo skąd masz niby znać dobre spoty?
Itd itd
Hej Jestem graczem wowa, dostalem sie do bety archage i nawet mi sie spodobalo. Ale mam pytania: 1. Na czym polega endgame w tej grze? 2. Czy ta gra nasawiona jest tylko na pvp? 3. Czy istnieje w niej podzial na dps/tank/heal? 4. Czy istnieja w niej dungeony/rajdy? Z gory dziekuje za pomoc;)
1. Nie ma endgame, ale jakby jednak był to polega na niesamowitym grindzie (głównie Archeum)
2. Nie daj się zwieść -że to jest gra PvP. Można spokojnie grać w simsy (zresztą mam znajomych nienawidzących PvP -którzy maniaczą w EVE )
Gracze bez zaplecza będą jeść przysłowiowe kamienie, i zadawać przeciwnikom po 1 hp na hita (bo różnica w gearze i użytych potkach robi z ciebie "Godmode")
3.Pewnie że istnieje, na dokładkę można sobie wyszkolić dowolna ilość szkół, i zmieniać profesje do woli (więc możesz być tankiem np tylko w weekendowe rajdy, a w tygodniu biegać jako dps)
4. Dungi są, ale jest ich mało, są słabo rozbudowane(pierwszy dung to jakieś 3 komnaty + korytarze na krzyż) i przynajmniej pierwsze dropią żałosnej klasy loot (którego nie można nawet rozbić na Archeum, żenua). PvE się robi rajdy na open world bosy, trade runy itd
Co zabawne te dungi się robi jako daily questy, by nabijać walutę: Gilda Stars
W wersji Trionowskiej niestety nie będzie na starcie "THE DUNGEON" czyli Library
A jak ten się już pojawi -to jakaś połowa serwera (gracze PvE) zakopią się tam na wieczność, ku żenadzie bandy żałosnych grieferów
HA- dung na północy w bezpiecznej strefie!
Kiedy go dodadzą? Nie wcześniej niż około pół roku po premierze (kiedy wersja zachodnia dociągnie do wersji 1.7)
Dziekuje za odpowiedzi, mam juz nakreslony obraz gry;)
Podobno usunęli LP za indentyfikacje itemków questowych?.Jeśli tak to bosko i można będzie sopie pykać bez tych idiotycznych identyfikacji.
Aż tak zapytam co masz zamiar robić w ArcheAge? bo ponieważ nie zamierzasz brać udziału w "wyścigu szczurów" to powiem ci kim będziesz: otóż będziesz workiem treningowym, ot coZrobisz sobie w końcu własną łódkę, połyniesz w morze... i zdejmie cie galeon wypchany po brzegi piratami. Farmę o ile gdzieś założysz to będziesz miał na przysłowiowym "wygwizdowie"Sekretne farmy będziesz zakładał na pierwszej górze za miastem (co oznacza 99,9% szans na ich "tajemnicze zniknięcie") -bo skąd masz niby znać dobre spoty?Itd itd
Już Ci odpowiadam. Mam zamiar sobie spokojnie grać, wbić max lvl, i może znaleźć gildie nie cisnącą.
Mówię tutaj o grze totalnie 4 fun. Nie wiem czy będę grać jako farmer czy jako kto. Co z tego że gry nie znam. Kiedyś ją poznam.
Wszystko okaże się później... Wiem, wiem. Zaraz ktoś tu napisze nie masz czasu na grę to nie graj, bo będziesz randomem.
A co mnie wasze zdanie obchodzi? Nic.
Będzie na kim testować buildy , juz z Ci mówię jak gra będzie wyglądała po 4 dniach , czyli premiera gry ( bo 4 dni headstartu są )
- 50% będzie już miała duże farmy
- Wszystkie strategiczne miejsca zostaną zajęte w 72h zostaną same ochłapy gdzieś na bagnach np
- Ludzie już na hasli będą farmić Tokeny na bronie gdzie ty będziesz miał 1 lv
- Jak Ty zrobisz Questa na dużego stracha to na porcie przeciwnej frakcji będzie już czekać z 100 ludu
Żeby zostać piratem trzeba mieć 3k pkt /// nie do zrobienia w 4 dni ;p bo musisz zabijać ludzi na zonach pvp a nikt nie da się łatwo zabić
Już Ci odpowiadam. Mam zamiar sobie spokojnie grać, wbić max lvl, i może znaleźć gildie nie cisnącą.Mówię tutaj o grze totalnie 4 fun. Nie wiem czy będę grać jako farmer czy jako kto. Co z tego że gry nie znam. Kiedyś ją poznam.Wszystko okaże się później... Wiem, wiem. Zaraz ktoś tu napisze nie masz czasu na grę to nie graj, bo będziesz randomem.A co mnie wasze zdanie obchodzi? Nic.
ArcheAge w dużej mierze opiera się na open world PvP,
Zrobisz ten 30-35 level, pójdziesz robić fabułę dalej w strefy PvP, i twoja własna frakcja zacznie traktować cię jak zwierzynę łowną (generalnie wychodzi na to że własna frakcja jest dla ciebie bardziej niebezpieczna niż wroga, hmm)
Zasadzisz dziką farmę, w przewidywalnym miejscu -tylko tracisz czas, Laborki i golda bo jej tam nie będzie jak przyjdziesz zebrać plony.
Farming jako taki jest przerażliwie nudny dla osób które tego nie lubią, lub mają mało czasu na grę. Jak ci przyjdzie doglądać pola przez godzinę-dwie DZIENNIE to się można załamać (zasadź-podlej-odczekaj-zbierz; i powtórz X razy. Oczywiście ja nie mówię tu o sadzeniu 10 ziemniaków, tylko np 100+ cotton na jeden żagiel, czy farmieniu matsów na handel)
Pewnie ze można grać randomowo/casualowo - tylko jak szybko się zniechęcisz?
Żeby zostać piratem trzeba mieć 30k pkt /// nie do zrobienia w 4 dni ;p bo musisz zabijać ludzi na zonach pvp a nikt nie da się łatwo zabić
Tak naprawdę to wystarczy 3k infamy - a robi się je w godzinę, "mordując ziemniaki" (lub nawet szybciej "waląc konia" << może być też inny mount, byle by był cudzy )
Tyle że bycie piratem zasysa, i jest traktowane jako rodzaj endgame dla graczy "którzy robili już wszystko"
Tu masz cała stronę poświęconą życiu pirata i co się z tym wiąże
Stell nie wiem czy wiesz ale na omedze i alpha juz szykują pożegnanie serwerów // bo serwery alpha zostaną wyłączone aż do testów patcha 1.7
Wiem, od początku było wiadomo, że nie będziemy tam grać w nieskończoność
@Shadow sądzę po twoich wypowiedziach że sam masz zamiar grać 24/7 z gildią innych koksów przynajmniej ze średnią online 40 ? Jak nie to powiem ci wsadź sobie w d*pę za przeproszeniem wywody że ktoś kto zacznie grać 4 dni później nie ma sensu zaczynać bo sam będziesz ,,zwierzyną łowną'' dla Ru czy INT Multiclanów .
Owszem jak we wszystkich mmo z opvp podczas startu typu l2 , aion , rf liczył sie wyścig szczurów w przypadku AA będzie to samo . Problem w tym jest taki że na dłuższą mete wygrywają żółwie nie zające bo koksy będą cisnąć w przyspieszonym tempie i zaczną się wypalać z przegrania a casuale po 3 miesiącach dalej się świetnie bawić będą i prześcigną tych rusherów .
@Vemar Prawidłowe podejście sam osobiście za wiele gry nie testowałem bo mechaniki wcale nie są w niej skomplikowane . Do wszystkiego dojdziesz spokojnie grając a jak czegoś nie będziesz wiedział w ciągu paru sec znajdziesz na necie guilde .
@Destrojer ja ci powiem zaś jak po 30 dniach ta gra będzie wyglądać
-Jeśli nie dołączysz do naprawdę mocnej gildi to na tobie będą testować buildy z kolejnymi patchami
-Połowa tych super duper farm zostanie przejęta przez innych graczy bo się po wykruszają ludzie
-Gospodarka wyrówna się ci co wolniej grali an początku będą wspomagani przez osoby z większą ilością czasu
-Ludziom się znudzi farmienie low lvli które przyniosą ci zerową korzyść . Uważasz że 100 osób po mechu będzie czekać na plaży na chłopka 20 lvl ?
W roli ścisłości tak uważam że headstart da ci przewagę ale nie jest to taka przewaga której się nie da zniwelować najzwyczajniej grając .