ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

To tak - ja jestem nowym członkiem (od CBE3) Ekipa jest z innej gry - Age Of Conan (gdzieś w reklamach gildii jest wątek NCM). Kyprosa całkiem przyjemny serwer w tym momencie ale jak będzie po starcie nigdy nie wiadomo. Osobiście albo nie widziałem albo widziałem ale nie wiem że to polska gildia. Ale na pewno są jakieś małe gildie ;)

Na Kyprosie może za niedługo zrobić się ciut "goręcej"

http://forums.archeagegame.com/showthread.php?33719-Creating-a-Competitive-Server-in-Kyprosa-You-re-Invited!

Btw znalazłem kolejną polską gildię (zachód) która cichaczem na rekrutowała już pewną liczbę osób. Niestety serwer nie jest nigdzie określony

Co ciekawe mają w ArcheAge zarówno sekcję Polską jak i Międzynarodową !

http://www.royallegion.pl/forum/326-rekrutacja/

http://forum.mmoinfo.pl/viewtopic.php?f=18&t=1530

To do kompletu macie jeszcze spis gildii z podziałem na serwery i strony konfliktu. Na razie trochę pusty ale pewnie z czasem się zapełni ;)

Zainteresowała mnie ta gra, więc mam małą serię pytań:

Jak z optymalizacją ?

Można w niej robić wszystko ?

Jest konto Premium ?

Jeśli jest to idzie kupić za kasę in game ?

Jeśli optymalizacja jest dobra to według Rusków mogę liczyć na 20 - 25 FPS (mi tyle wystarczy, ważne żeby się nie muliło), raczej będę grał kotem (Firran).

Jak z optymalizacją ? u mnie dobrze :D

Można w niej robić wszystko ? wszystko to takiego nieograniczone słowo. można dużo

Jest konto Premium ? tak

Jeśli jest to idzie kupić za kasę in game ? tak

ile kosztuje premium i jak z nim to wyglada co tam mamy ?

15$

• Bonus online Labor Point regeneration (10 per 5 minutes)
• Offline Labor Point regeneration (5 per 5 minutes)
• Increased maximum Labor Points cap (5000 maximum)
• 10% bonus to all Experience gained through combat or labor usage
• 10% discount on Marketplace purchases (available after launch)
• 5 Loyalty Tokens per day for use in the Loyalty Store (awarded on first login of the day)
• Ability to claim land by placing farms and houses
• Ability to pay in-game taxes on owned property
• Ability to post auctions on the Auction House by default

Źródło: http://www.archeagegame.com/en/news/2014/06/archeage-patron-program-apex/

Jak z end game w AA ? Jest co robic po za piractwem i budowaniem ?

Mozesz chodzic na raid bossy i wyszukiwac w mozu Krakena i szukac skarbow albo wedkowac. Aczkolwiek gra jest bardziej nastawiona na pvp i podbijanie terenow.

Biorąc pod uwagę że AA opiera się na crafcie i PvP, to niezbyt :P

i

Mozesz chodzic na raid bossy i wyszukiwac w mozu Krakena i szukac skarbow albo wedkowac. Aczkolwiek gra jest bardziej nastawiona na pvp i podbijanie terenow.

Raid Bossy -NIEOPŁACALNE (nikt nie robi)

Szukanie skarbów NIEOPŁACALNE (znerfione)

Wędkowanie (znerfione, skąd przynętę brać? i nie chodzi mi tu o robaki ;D )

Podbijanie terenów -tzn wszystkich czterech? i to raz w tygodniu? jak wygrasz licytację? :P

Jedyne sensowne zajęcia z end game poza farmieniem i pvp to : tłuczenie Biblioteki (której nie ma i DŁUGGGOOO nie będzie) i grind w Aurorii (której nie ma na starcie, lol -.-' )

Biorąc pod uwagę że AA opiera się na crafcie i PvP, to niezbyt iRaid Bossy -NIEOPŁACALNE (nikt nie robi)Szukanie skarbów NIEOPŁACALNE (znerfione)Wędkowanie (znerfione, skąd przynętę brać? i nie chodzi mi tu o robaki ;D )Podbijanie terenów -tzn wszystkich czterech? Jedyne sensowne zajęcia z end game poza farmieniem i pvp to : tłuczenie Biblioteki (której nie ma i DŁUGGGOOO nie będzie) i grind w Aurorii (której nie ma na starcie, lol -.-' )

Raid Bossy my robilismy moze mało oplacalne ale sprawiaja duz frajdy. Wedkowanie niby czemu zostalo znerfione? Sporo itemow wymaga ich do craftu. Zanete i przynente na gruba rybe kupuje sie na laweczce farmera.

Wiecie może czemu Arche Age nie ma już na steamie? Wróci czy już się nie pojawi?

Wiec ogolnie nie ma co robic ;/ Bo latanie po mapie czy plywanie po morzu i szukanie fragow mnie nie bawi ... Mysalem ze jest to na zasadach lieaneg 2 np wojny klanow , raid bosy o kotre ma sens sie bic dla dropu ( a tu widocznie sa dla ozdoby ) , siege ( moga byc raz w tygodniu ale jezeli z tego co rozumie dostep ma tylko 8 gildi z calego serwa " ci kotrzy wygraja lictacje i obroncy " ). Slabiutko ;/

Raid Bossy my robilismy moze mało oplacalne ale sprawiaja duz frajdy. Wedkowanie niby czemu zostalo znerfione? Sporo itemow wymaga ich do craftu. Zanete i przynente na gruba rybe kupuje sie na laweczce farmera.

Ja nie mówię że to nie sprawia frajdy -tylko że ponieważ za dużo one nie dają to nikt ich później nie robi zresztą ty o tym dobrze wiesz(bo ile można -pójdziesz na tego samego bosa po raz 20 gdy "nic" nie wypada?) - :P

Jedyne bosy które się "póżniej" tłucze to Kraken i ten Czerwony smok od Nuian -bo te mają już jakiś drop (te bosy są i tak kontrolowane przez największe gildie, więc też się ich nie robi ;D )

Przynęta -znerfiona bo obecnie kupuje się ją za Vocation Points od większości kupców Blue trader(przed 1.2 dało się ją najzwyczajniej ukrafcić przez Cooking)

Oznacza to że np gracze F2P sobie zbytnio nie połowią (ceny za zanętę sięgają bodaj do 3200 VP )

Nie można już też wyłowić kuferka ze skarbami/archeum

Dla osób które nie wiedzą co to VP -są to punkty które dostaje się 1 za 1 za wydany Labor

Wiec ogolnie nie ma co robic ;/ Bo latanie po mapie czy plywanie po morzu i szukanie fragow mnie nie bawi ... Mysalem ze jest to na zasadach lieaneg 2 np wojny klanow , raid bosy o kotre ma sens sie bic dla dropu ( a tu widocznie sa dla ozdoby ) , siege ( moga byc raz w tygodniu ale jezeli z tego co rozumie dostep ma tylko 8 gildi z calego serwa " ci kotrzy wygraja lictacje i obroncy " ). Slabiutko ;/

No ale gra polega właśnie na bieganiu/pływaniu i fragowaniu. Jest też dostępna arena do bitew 1vs1 i 5vs5 (tyle że ten ostatni tryb jest o tyle kiepski ze wszyscy są przydzielani losowo)

Bitwy GvG są raczej na okrągło -wystarczy popłynąć na Freedom Island i zobaczyć. To samo zresztą gdy jest Wojna w Halcyonie

TU masz filmik co się tam wyprawia

https://www.youtube.com/watch?v=POdpG7FRth0

Gra jest F2P więc raczej nie zbiedniejesz jak przez tydzień sobie pograsz dla sprawdzenia

Serio RB nie są opłacalne??? lolz.Co powiesz o krakenie albo o dragonie ,człowieku są opłacalne.

http://archeage.guildex.org/guilds rozpiska z rozmieszczeniem gildii EU/NA. rejestrujcie swoje gildie :D

Serio RB nie są opłacalne??? lolz.Co powiesz o krakenie albo o dragonie ,człowieku są opłacalne.
Jedyne bosy które się "póżniej" tłucze to Kraken i ten Czerwony smok od Nuian -bo te mają już jakiś drop (te bosy są i tak kontrolowane przez największe gildie, więc też się ich nie robi ;D )

trzeba czytać wszystko :D a nie urywkami

Czy jest tu ktoś kto ma pojęcie o AA, ale z powodów finansowych nie będzie grać na headstrarcie?

Chodzi mi o kogoś kto zna sie na grze, ma czas ale nie ma kasy zeby grać na headstart.

Hej

Mam kilka pytań i prosiłbym o odpowiedź.

1. Czy wiadomo jakie będą restrykcje F2P? Czy bardzo ucierpią darmowi gracze?

2. Open Beta startuje 4.09, czy jak zacznę wtedy grać i będę chciał wrócić po premierze, to czy będę musiał stworzyć nową postać, czy ta z fazy OB zostaje?

3. Czy można gdzieś znaleźć clienta do pobrania, żeby się nie mordować 4.09 i czy ten sam client będzie pasował do wersji finalnej?

Dzięki z góry za poświęcony czas.

HejMam kilka pytań i prosiłbym o odpowiedź.1. Czy wiadomo jakie będą restrykcje F2P? Czy bardzo ucierpią darmowi gracze?2. Open Beta startuje 4.09, czy jak zacznę wtedy grać i będę chciał wrócić po premierze, to czy będę musiał stworzyć nową postać, czy ta z fazy OB zostaje?3. Czy można gdzieś znaleźć clienta do pobrania, żeby się nie mordować 4.09 i czy ten sam client będzie pasował do wersji finalnej?Dzięki z góry za poświęcony czas.

1) click (poczytaj też kilka postów poniżej)

2) będzie wipe po OBT

3) ten sam klient + zapewne mały update trzeba będzie zrobić