ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

@Destrojer, donek przeczeka dwie strony i znowu bedzie gadał głupoty.
Już raz tak było jak się coś zapytałem.

No nic data premiery troche mi nie pasuje. Urlop mogę wziąć w pazdzierniku. Nie mniej jednak te 4 dni headstartu powinienem mieć wolne.
Pozamieniam się z innymi i coś się wyskrobie. Dobrze, że premiera o 18stej w Piątek (czasu GMT) bo mam akurat pierwszą zmiane.

Czy jest gdzieś lista serwerów czy jeszcze nic nie podali?

@Destrojer, donek przeczeka dwie strony i znowu bedzie gadał głupoty. Już raz tak było jak się coś zapytałem.No nic data premiery troche mi nie pasuje. Urlop mogę wziąć w pazdzierniku. Nie mniej jednak te 4 dni headstartu powinienem mieć wolne. Pozamieniam się z innymi i coś się wyskrobie. Dobrze, że premiera o 18stej w Piątek (czasu GMT) bo mam akurat pierwszą zmiane.Czy jest gdzieś lista serwerów czy jeszcze nic nie podali?

A moze headstart nie zaczyna sie w piatek ??czlowieku wez pomysl troche inteligentnie bo twoje argumenty sa mega slabe.

Taka prawda , ze head start to oficjalny start gry a "officjalny start" to poprostu dostep dla f2p graczy.....z , ktorych i tak wiekszosc nie pozwoli sobie na gre w srodku tygodnia . NIe bede komentowal "brania urlopu zeby grac w gre".

DEstrojer@ oczywiscie , ze mam i moja teza sie sprawdzila.

PS. przestancie juz robic z siebie takich pro znawcow i fanboji archeage bo po w pazdzierniku pewnie quitniecie bo was ludzie beda pkowalina kazdym kroku :X

@donek
Jestem kawalerem, mam dwadziescia pare lat i 16dni urlopu do wybrania. Jak wybiore sobie kilka dni to nic sie nie stanie.
Wiem, ze wy w gimnazjum nie macie urlopów. Przykro mi, ze gra wyjdzie we wrzesniu i bedziesz musial chodzic do szkoly.
Ja pracuje na mój urlop i ja go wybieram.

Co do premiery i headstart to masz racje, ze headstart to tak na prawde premiera. A premiera sama w sobie czyli 16/09 to takie pitu pitu ;)

Z jednej strony troche nieprofesjonalne podawac date premiery na 2 tyg przed. Myslalem, ze bedzie minimum miesieczne wyprzedzenia.
No ale nic nie mozna zrobic;)

Moglby ktos opisac end game w AA . @iem ze sporo patchy doszlo od czasow "ruska" kiedy gralem, ale cyz cos na tyle istotnego ?

Czy jest gdzieś lista serwerów czy jeszcze nic nie podali?

Na pewno podczas headstartu będą serwery z CBE:

Shatigon

Kyprosa

Eanna

Dahuta

ktos wie gdzie mozna najtaniej packi kupic bo srednio widze cena ich podskoczyla o jakies 10 funtow na packu ?

A jest jakas umowna koncepcja na którym z ww. serwerów chce sie skupic polskie/portalowe społeczeństwo ?

A jest jakas umowna koncepcja na którym z ww. serwerów chce sie skupic polskie/portalowe społeczeństwo ?

No cóż z tym jest wielki problem

Czytałem miedzy innymi twierdzenie ze polskim serwerem jest Kyprosa -tyle że to jest raczej myslenie zyczeniow niż fakty

Polacy są obecnie rozproszeni na conajmniej 3 pierwsze serwery (czyli bez Dahuta)

Najwięcej polskich gildi jest na Shatington w tym IX Kohorta (zachód) -która gra w kulki i NADAL nie chce podać na którym serwerze będzie finalnie grać

(zakładałbym że zostaną na Shatington, ale kto ich tam wie)

Na Kyprosa jest Gondor (zachód) -bardzo duża gildia; tyle że nie ma tam chyba już innych polskich gildii. Btw oni sa na Kyprosa bo boją się gry na Shatington (jest to serwer dla "dużych chłopców" typu Oran Thul etc No i Kohorta podkradałaby im rekrutów (jako ze jest gildią z większym respektem/tradycjami)) :P

Na Eanna -jest całkiem sporo polaków po stronie wschodniej, między innymi gildie OnionOne, gildia z tego portalu (bodaj Kamraty i Beboki , ROTFL) i nowa gildia otworzona przez Sakulosa -Next Please (wszystkie gildie na Eanna są mocno casualowe, bez tradycji)

btw Sakulos-na jakiego wała tworzyć kolejną gildię? Chyba po to by rozproszyć społeczność i dostawać bęcki od każdego kto się nawinie -.-'

Według mnie to WSZYSTKIE gildie z Eanna (wschód) powinny się skombinować w jedną większą strukturę, choćby dla bezpieczeństwa.

No ale problem w tym ze jest tylko jedna pozycja lidera :P

@shadowskill

Gondor gra na Kyprosie tylko i wylacznie dlatego, ze jak rozpoczela sie pierwsza CBT to gilidia przeczekala wielki bum i rozpoczela gre na Kyprosie z racji, ze tam bylo mniej osob na poczatku. Dzieki temu mozna bylo normalnie pograc.

Dodatkowo na Kyprosie jest na 100% jeszcze jedna polska gildia. Maja taka dluga nazwe (nie pamietam, zabijcie mnie) oraz plaszcze bialo-czerwone.

Z tego co wiem w przeszlosci to 9kohorta zawsze szla na serwer inny niz serwer polskiej spolecznosci.

Musimy takze pamietac o BlackSwans. Jest to gildia international. Nie mniej jednak jest tam duza ilosc polaków.

Trzeba pamietac, ze wybranie serwera polskiej spolecznosci moze byc trudne. Moze byc tak jak na rosyjskich serwarch, ze po 4 dniach headstartu pierwsze kilka serwerów zostalo zamkniete na miesiac. Nie mozna bylo tworzyc postaci. Tak wiec jesli tutaj bedzie ta sama sytuacja to beda dwa polskie serwery. Jeden z polskim community p2p,a drugi z polskim community f2p.

Pozdrawiam

No cóż z tym jest wielki problemCzytałem miedzy innymi twierdzenie ze polskim serwerem jest Kyprosa -tyle że to jest raczej myslenie zyczeniow niż faktyPolacy są obecnie rozproszeni na conajmniej 3 pierwsze serwery (czyli bez Dahuta)Najwięcej polskich gildi jest na Shatington w tym IX Kohorta (zachód) -która gra w kulki i NADAL nie chce podać na którym serwerze będzie finalnie grać(zakładałbym że zostaną na Shatington, ale kto ich tam wie)Na Kyprosa jest Gondor (zachód) -bardzo duża gildia; tyle że nie ma tam chyba już innych polskich gildii. Btw oni sa na Kyprosa bo boją się gry na Shatington (jest to serwer dla "dużych chłopców" typu Oran Thul etc No i Kohorta podkradałaby im rekrutów (jako ze jest gildią z większym respektem/tradycjami)) Na Eanna -jest całkiem sporo polaków po stronie wschodniej, między innymi gildie OnionOne, gildia z tego portalu (bodaj Kamraty i Beboki , ROTFL) i nowa gildia otworzona przez Sakulosa -Next Please (wszystkie gildie na Eanna są mocno casualowe, bez tradycji)

Tylko że jest to podział jedynie na CBE. Żadna z tych gildii nie podała jeszcze który serwer wybiera jako docelowy.

Pewnie po OBT zobaczymy oficjalna liste serwerów i wtedy bedziemy wybierac ;)

Tylko że jest to podział jedynie na CBE. Żadna z tych gildii nie podała jeszcze który serwer wybiera jako docelowy.

To może niech zaczną podawać bo najwyższa pora.

Z tegoż powodu nie znamy nawet oficjalnego "polskiego serwera"

Gdzie mam niby kierować ludzi jak się będą pytać gdzie zakładać postać?

Obecnie to mogę im jedynie kazać siedzieć i czekać na rozwój wypadków

btw - o ile się orientuję to Trion nadal nie wprowadził systemu zmiany serwerów dla graczy, więc dobry początkowy wybór jest dość istotny

@shadowskillGondor gra na Kyprosie tylko i wylacznie dlatego, ze jak rozpoczela sie pierwsza CBT to gilidia przeczekala wielki bum i rozpoczela gre na Kyprosie z racji, ze tam bylo mniej osob na poczatku. Dzieki temu mozna bylo normalnie pograc.

Nie wątpię ze Gondor po premierze przesunie się na ten sam serwer co Kohorta (albo na Shatington gdzie będą mieli ZEROWE szanse na zamek) ;D

Oczywiście zawsze może się zdarzyć że taki Oran Thul przejdzie na Kyprosa - wtedy połowa gildi z tamtąd ucieknie na Dahuta (i nie mówię tu tylko o polskich gildiach) :P

Dodatkowo Oran Thull zamierza grać na serwerach US więc ma się to nijak do "dużych chłopców" na EU

Na relase mają być te same serwery co na betach + nowe

Czyli Oran Thull mamy juz z glowy ;)

Na Alpha / omega wszystko wykupowane jest z AH i ludzie robią ciekawe projekty :D

https://www.youtube.com/watch?v=Q7bnU7CP8Sc

@james007 Na Kyprosie gildia z tymi biało-czerwinymi płaszczami to my czyli Non Compos Mentis. Na jakim serwerze po starcie będziemy grać nie wiem - wyjdzie w trakcie OBT ;)

^ rewelacja,

Mnie zachwycił też ten filmik

https://www.youtube.com/watch?v=oZNDdSqGqC4

Szkoda tylko ze na pełnej wersji takie coś raczej nie przejdzie ;D

@james007 Na Kyprosie gildia z tymi biało-czerwinymi płaszczemi to my czyli Non Compos Mentis. Na jakim serwerze po starcie będziemy grać nie wiem - wyjdzie w trakcie OBT

Na wchodzie czy na zachodzie?

Zachód :P

A mówili że steam kłamał :D

Steam nigdy nie kłamał :D , po prostu przeciek :D

@Kaitokun

Ilu was jest? jest to stara ekipa z innej gry?
Jak wam sie podoba na Kyprosie? Widzieliscie inne polskie gildie? (oprócz Gondoru)