ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

tylko że podobno apexa mozna kupić jak się już kupiło przynajmniej raz patrona, apex przedłuża patrona... jesli masz kredyty na koncie to możesz w sklepie in game kupić patronabtw raczej nikt normalny nie zacznie grać na obleganym serwerku gdzie gra masa ludzi z patronem ( patron wchodzi 1), większość zacznie na najświeższym serwerku

Widze nie bardzo rozumiesz co to apex kolego :) Apexa kupujesz na AUKCJI od ludzi w grze i wymieniasz go na diamenty za , ktore mozesz sobie kupowac patrona i inne rzeczy.

No przykro mi ale wiekszosc ludzi pojdzie napewno na serevry gdzie graja ich znajomi....czyli stare na nowe moze zmigruja jakies gildie. Head start raktycznie nie dal zadnej przewagi , wiekszosc ludzi farmila farmy, golda i robila statki nie lvlujac :)

PATRONA KUPUJESZ poza gra za 15$ nie musisz miec bodajze credytow...w gzre jest apex i on daje diamenty.

Ludzie mysla , ze apex to patron ale tak nie jest :) Apex to okreslona ilosc diamentow i zeby kupic patrona w grze musisz miec 2 apexy z , ktorych zostanie ci troche diamentow okolo polowa 2 apexa.

APEX TO NIE PRZEDLUZENIE PATRONA - mozna za niego kupic co sie chce w item shopie nie tylko patrona.

no to lipka bo sobie kredyciorki doładowałem żeby patrona kupić, więc kredyty pójdą na co innego, a patrona kupie na stonie :>

ps a pójdzie kupić patrona w sklepie? bo się okaże że kupowałem na stronie na próżno :>, a nie chce bulić 2 razy bez sensu.... w sumie przeboleje kolejka bo w większości po to mi patron na starci

wszystko wskazuje na to, że jednak będę musiał kupić patrona na stronie, jeszcze poczekam na odpowiedź supportu, wydam kasę na większe inv i jakieś pierdułki

Jeśli ktoś nie ma zamiaru płacić (budować domu, farmy) to nie musi się spieszyć, bo nic nie straci, a na pewno zyska mniej nerwów

Czyli jak to działa? Jest ograniczona ilość miejsc na te domy/farmy itp? Bez sypania kasą zostają jedynie public farmy?

Jak wbije do gry np w weekend to już raczej nie mam co liczyć na dom/farmę? o.O

So much P2W....

tylko farmy potrzebne do craftu, można udostępniać sobie farmy, wsio można kupić na ah, dla was P2W to nawet skiny w lolu XD

TAK, aby mieć dom/farmę trzeba mieć patrona, ale nie nie jest to konieczne, żeby coś osiągnąć w grze, radze poczytać trochę więcej.

Edit:

To dziwne bo ma Polske i kupuje za dolary xD

tylko farmy potrzebne do craftu, można udostępniać sobie farmy, wsio można kupić na ah, dla was P2W to nawet skiny w lolu XDTAK, aby mieć dom/farmę trzeba mieć patrona, ale nie nie jest to konieczne, żeby coś osiągnąć w grze, radze poczytać trochę więcej.

tak tylko zmien sobie region i kup za dolary bo wychodzi taniej....ogolnie cena abonamentu jest dosyc wysoka 50 zl za 30 dni , jednak na allegro mysle ze po kilku dniach apexy beda w granicach 30 zl.

Jak myślicie co będzie bardziej użyteczne Paladin czy Templar? ; D

To zależy czego oczekujesz.

To wystartuję z kolejnym pytaniem.
Gra była na greenlight steam, oczywiście je dostała. Były tam też founder packi. Teraz nie ma w sumie nic.. Wiadomo, czy w końcu AA zawita na STEAMA czy zostaje na glyphie? (Chodzi mi głównie o pobranie przez steama i grę przez niego właśnie) Może ktoś coś wyszperał i podzieliłby się informacją :)?

Nawet jeśli kupił byś na steamie to nadal odpalała by się przez glypha jak do tej pory to było. Steam->Glyph->Arche Age. Więc nie widzę sensu na trzymanie obu zapychaczy dla jednej gry.

Jednak start o 20 : (

rly ?

Dziś i tak nie zagracie ^^ :)

Kolejki będą nieziemskie :(

1H kolejki ^^ haha ciekawe czy wyrobie sie do 5 rano przed pracą "D

Ja wszedłem bez kolejki, pewnie byłem jednym z pierwszych. Teraz Mnie rozłączyło i odpuszczam na dziś ;)

Ważne że postać zrobiona i nick zajęty.

Kolejki beda przez nastepny tydzien albo 2 , tylko to sa ogromne kolejki kilku godzinne...napenwo dodadza jeszcze nowe servery.

Nowy serwer Melisara, kolejki po 2,5k poczekam z godzinke, pojawi sie pewnie nowy serwer xd

przy 2 k kolejki lekko 3h czekania

Coś powoli dodają te servery.

Nie beda dodawac serverow raczej