ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

W tą gre grają ludzie? Czy tak jak w Silkroad już tylko boty ?

Jezeli jestes no-life grajacym 24/7 to mozesz grac inaczej nie masz czego tu szukac.

Grałem, ale myślałem że coś się zmieniło jak widać nie. Dziękuje za odpowiedź !

Botów jest ogrom :D nikt nad tym nie panuje

Jakie są wymagania gry bo nie mogę nigdzie znaleźć :) ?

http://lmgtfy.com/?q=archeage+wymagania

Chyba chciałeś napisać że nie szukałeś...?

Szukałem na ich stronie ale nie mogłem znaleźć.

Całkiem niedawno otrzymaliśmy aktualizację zwiększającą level cap oraz wprowadzającą nową mapę a Trion już zapowiada następny patch. Mowa oczywiście o patchu 1.7A - Dread Prophecies. A oto kilka szczegółów ujawnionych na Livestreamie Trionu.

Dread Prophecies (1.7A)

• patch zapowiadany jest na koniec kwietnia/początek maja
  • możliwe jest opóźnienie z powodu ogromnej ilości rzeczy do przetestowania

Zmiany w systemie Patrona:

• regeneracja 10 punktów pracy na 5 minut zarówno online jak i offline
  • zmniejszenie o 50% prowizji za wystawianie przedmiotów na Auction House
  • zwiększenie otrzymywanego XP o 20%
  • zmniejszenie czasu produkcji o 20%
  • Life activitiesCrafting
  • Farming

Przycisk naprawy ekwipunku dodany do inventory

Zostanie również dodany przycisk dostępu do AH

New%20Patron%20Buff.png

Zobacz cały artykuł.

fajnie, że w AA cały czas coś dają, miałem trochę przerwy, więc najwyższa pora wrócić i obczaić nowy content :)

NewZones.jpg

Wydanie Dread Prophecies (pierwsza część aktualizacji 1.7) otworzy drogę do Golden Ruins i Mistmerrow, rozszerzy granice Aurorii i da dostęp do zatoki pomiędzy Sungold Fields a Diamond Shores. Walka z Anthalonem, Panem Nieumarłych, skoncentrowane na PvE Golden Ruins, niekończąca się kampania PvP w Mistmerrow, będąca domem dla nowego międzyfrakcyjnego konfliktu i niesamowitych nagród - to wszystko już niedługo przed nami.

Zobacz cały tekst.

98393f210987665a53a0f957ddaee7a4.jpg

Glider Upgrades

Najcenniejsze szybowce w ArcheAge posiadają statystyki HHMM (co odpowiada High Top Speed, High Gliding, Moderate Turning, Moderate Initial Speed). Nowy system umożliwia ulepszenie glidera do statystyk HHHH a po poświęceniu dosatkowego czasu i wysiłku nawet VH (Very High). Ale zacznijmy od listy gliderów zakwalifikowanych do ulepszenia:

Corrupt Ally’s Wings

Crimson Fae Wings

Ezi’s Glider

Feathered Dragon Glider

Feathered Hope

Gilt Spiral Glider

Glass Phoenix Glider

Goblin Glider

Lapis Fae Wings

Legendary Dragon Wings

Loving Ally’s Wings

Moonshadow Glider

Pure Ally’s Wings

Red Dragon Glider

Skywhisper Glider

Sloth Glider Companion

Thunderbolt Glider

Squirrel Glider Companion

Zobacz cały tekst.

bluesalt-en.jpg

Na zakończenie lata doczekaliśmy się eventów w ArcheAge.

Pierwszym z nich jest Blue Salt Festival Event.
Odbywa się na plaży w Sanddeep. Dostać można się tam odwiedzając przedstawicieli Blue Salt Brotherhood w Ezi’s Light w Austerze, Eznie i Diamond Shores. Na czym polega event? Na budowaniu rzeźb z piasku, zabijaniu morskich potworów i biesiadowaniu....a co możemy dostać w zamian?
Lista nagród:
Blue Salt Festival Empty Frame
Cogwheel Longboard – non-tradable and expires in 14 days
Summer Festival Coin Stand
Thunder Dash – non-tradable and expires in 14 days
Greenman Plushie Pet
Timber Coupe – non-tradable and expires in 14 days
Enoan Galleon – non-tradable, customization locked, and expires in 14 days

Drugim eventem jest porwacający Spreading Flames Event, w którym zdobyć można ulepszenie do peleryny.

Zobacz cały tekst.

AA2.0.jpg

Długo oczekiwana aktualizacja 2.0: Heroes Awaken zostanie wprowadzona już 12 września!

Przygotuj się do zostania Bohaterem swojej frakcji za pośrednictwem nowego systemu politycznego, ulepsz swoje domy i korzystaj z nowych stanowisk crafterskich, wzmocnij swoją gildię poprzez wyprawy, wypowiadanie wojny wrogim gildiom .. .oraz wiele więcej.

• Aktualizacja rozpocznie się w czwartek 10 września o godzinie 22:00 GMT+2 (1:00pm PDT). Wszystkie serwery będą niedostępne przez co najmniej 48 godzin - w tym czasie odbędzie się łączenie serwerów i aktualizacja gry.

Zobacz cały artykuł.

1.png2a.png3.png4a.png5.png

Zobacz oryginalny artykuł.

O kurde masakra. Kto tą grę tworzył? Czy oni słyszeli o czymś takim jak optymalizacja? Wchodzę sobie do gry, robię postać, ustawiam grafikę na Very High i tak czuję że coś jest nie tak. No to odpalam Afterburnera i co? ~50 FPS ze spadkami do 40 na 980 Ti. To są chyba jakieś kpiny. Wiedźmin 3 w 1440p na ultra chodzi o wiele lepiej. Żeby jeszcze te 50 klatek było stałe, ale ledwo się poruszę czy rozglądnę na boki i już klatki spadają jeszcze niżej. Różne rzeczy już widziałem, ale to jest chyba rekord. Grafika z PS2 w 40 klatkach na karcie za 3000. Coś mi się kojarzyło, że mi ta gra słabo chodziła przy premierze na poprzednim komputerze, ale on cały kosztował mniej niż teraz sama karta. A ludzie na Arkham Knighta narzekali... To niech włącza ArcheAge:D

To się wyjaśniły problemy tej gry z ostatnich dni. Wydawca po prostu nie ma najmniejszego pojęcia co robi.

Wiesz co u mnie to samo tylko, że ja mam słabszy sprzęt XD, dodatkowo gra jest p2w i biega tam masa botów, aż się czasem odechciewa wszystkiego... pierwszy lepszy film

https://www.youtube.com/watch?v=6CgnXdFmvTA , a jest ich masa szczególnie jeden już mi się szukać nie chce kiedy kolo walczy 1 vs 5 i ma z tego polewe :), nawet koreańce nie mają takiego op CS XD.

Da się w sumie to wszystko zminimalizować, ale trzeba nauczyć się zarabiać grubą kasę, bez tego oj ciężko będzie, oj ciężko, więc jeśli ktoś nie poświęci tej grze sporo czasu, może zapomnieć, że będzie się liczył, szczególnie w pvp

Oczywiście nie piszę, że nie można czerpać przyjemności z gry, sam zapewne do niej wrócę jak grafę oddadzą mi z serwisu, bo jest masa rzeczy do roboty. Jednak jeśli chodzi o samo P2W to jednak ono istnieje, ale jaka gra tego nie ma, można policzyć na palcach jednej ręki :)

Czy ktoś z Was też ma problem z zalogowaniem się na Prophecy? Wczoraj po kupieniu patrona logowałem się bez kolejki, dzisiaj nie mogę się zalogować. Jestem 200.

Norma, dużo ludzi chce wbić, kilka dni taki stan jeszcze potrwa.

Jasne, dzięki. Nie chcę zakładać osobnego tematu więc- czy ktoś poleci mi jakąś gildie na nowym servie? Jestem nowym graczem w AA, biegam od questu do questu i w sumie nie wiem co się dzieje. Potrzebuję porad. Kto pomoże?

Jestem w podobnej sytuacji tyle ze ja już cokolwiek ogarniam ^^ jak cos priw chętnie pogram razem zanim do jakiejś gildii dołacze

Jasne, dzięki. Nie chcę zakładać osobnego tematu więc- czy ktoś poleci mi jakąś gildie na nowym servie? Jestem nowym graczem w AA, biegam od questu do questu i w sumie nie wiem co się dzieje. Potrzebuję porad. Kto pomoże?

Po której stronie szukasz gildii? Kotów czy ludzi?

Jestem w podobnej sytuacji tyle ze ja już cokolwiek ogarniam ^^ jak cos priw chętnie pogram razem zanim do jakiejś gildii dołacze

To samo pytanie co wyżej ^