ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Gram 4h dziennie MAX !

Więc wywaliłeś niezłą kasę na kryształy/apexy, brawo. Filmik...ssie, just saying.

Co do Hasla weapon, powinny się były wcale nie pojawić, przynajmniej nie teraz...może za rok.

T3 hasli odpowiada broni Epherium, tak jak ona jest do Regradu. Więc użyteczne bronie z craftu to tylko Delphinad, no chyba że komuś nie chce się farmić a ma kase i kupi sobie coś słabszego. Nie daje to dużych możliwości na zwrot chociaż części kasy wpakowanej w craft. Sam trion w jednym z postów przyznał że release hasla broni to był błąd

Pozdrowienia z Rybek Doniuś !

800G w 4h dzinnie.

Tak to sie robi a nie , wozicie paczki , paczkomaty :D

Więc wywaliłeś niezłą kasę na kryształy/apexy,

Zanim powiesz coś kolejnego , młotek leży w schowku w przedpokoju. Pierw zapytaj się gdzie kasa była na to brana dopiero wypowiadaj się. Ponieważ osądzasz kogoś nawet nie pytając się jego :P

Coś mało 800 g ja w jedna noc wypierdalam 5.5k :)

Rozwinięte(+30k) rybołówstwo przynosi najwięcej golda, ale istnieją też inne metody na zarabianie. Sam gram 1-3h dziennie, a tygodniowo 800-1k golda zarabiam, bez spinania się na zarabianie, oczywiście.

Zanim powiesz coś kolejnego , młotek leży w schowku w przedpokoju. Pierw zapytaj się gdzie kasa była na to brana dopiero wypowiadaj się. Ponieważ osądzasz kogoś nawet nie pytając się jego

Yoda?

Sorry za offtop ale nie moglem wytrzymac :D

śmiać mi się chce jak czytam gadki osób, że żeby zarabiać golda trzeba no-lifić - w 2h robie jakieś 130-150g, zależy jak szybko sprzedam rzeczy na AH, w międzyczasie traktorek i po 3 paczki do Sandeep - powtarzam to po enty raz, to nie WoW czy inny casualowy mmo gdzie kasa płynie z instancji, tutaj sie zarabia na handlu i farmingu, jak ktoś tego nie trybi, to pisze głupoty o no-life-jeniu

@up huh w 2h robię 130-150g ~~ Dla ciebie to dużo ? Co sobie za to kupisz? 3 sztuki Moonlight archeum essence ... wow

Zeszliśmy na zły tor rozmowy chyba ... Tu nie chodzi o płacz że jest grind tylko o zjebany system RNG i dodanie Hasla weaponów do gry . Farmie 1.5 miesiąca i dalej biegam w gównie zielonym grając po te parę h dziennie przez to że craft przynosi tylko straty , a jestem uparty i chciałem sam zrobić sprzęt nie kupować od innych . Nie wiem czy crafciłeś partsy armora ale nie jest tak kolorowo jak to wygląda na 1 rzut oka . Przedstawie ci to na przykładzie zrobienie armora na 44 : 4 archeumy 52g , BCF ~30g , BSG 2g , SLP 11g = 94 g , zrobienie conquerora to jakieś 70-90g nie chce mi się tego dokładnie obliczać wyjdzie ci Meadow wydajesz prawie 200g a nie sprzedasz nawet za 100g . Obliczyłem ci to na 1grade rng armorku weź pod uwagę że po 50 masz praktycznie 2-3 sety craped . Nie raz crafciłem epheriuma wydając na to 900g a nikt nie chciał kupić nawet za 400g .... To jest wkur**** niemiłosiernie gdzie koledzy grający po 2-3h dziennie i zarabiający po 50g kiedy się dorobią czegoś normalnego by móc się cieszyć grą pvp ?? Raczej nigdy bo RNG ich zje . Tydzień farmienia na to byś sobie mógł d*pę podetrzeć jeśli wyjdzie crap . To mmo dla większości graczy w obecnej chwili to praca na ten minimalny gear .

Jestem wstanie to zcierpieć i dalej farmić ale nie rozumiem po ch w tej grze jest dodana Hasla weapon w obecnej fazie gry ... i tylko o to ludzie płaczą ( nie wiem czy jesteście takimi ignorantami zapatrzeni w swój własny koks gear , ale wystarczy zerknąć na reddita czy forum gdzie jest setka stron poruszająca problem Hasli ). Ch.. z koksamy zawsze byli w każdej grze , grasz więcej należy ci się ale strasznie pvp wyglądało w 1 miesiącu gdzie ludzie latali w crapped gearze , ale mieli hasle weapony . DR , Spellsinger zabijał cię dosłownie na 1hita . Nie musiałeś być skillowym graczem bo to była kwestia wcisnąć 3 klawisze ;) ale skąd wy to możecie wiedzieć jak po 1 tygodniu sami lataliście w takich setach że zabijaliście innych na 1ko .

@Mati nie odkryłeś Ameryki że fishing przynosi spory profit ale ludzie chcieliby coś więcej robić w grze niż przychodzić z pracy i grać w grę gdzie musi pracować :) Na paczkach przy carrotdashu , traderunie merchantem solo , czy farmie jesterów wyciągasz takie same pieniądze . Pamiętajmy że do zarabiania takiej kasy na fishingu potrzebujesz kuterek , ale co to wydać dla szaraka 5k golda :D

warn_ico.png
Warn za wulgaryzm - Might

Wystarczy spojrzec na twicha gdzie Archeage z dnia na dzien poprostu leci na leb na szyje z widzami i stremerami bo - nie ma czego stremowac , przykre ale moze byc prawdziwe , ze archeage podzieli los WIldstara.

Tyle że WS jest P2P, gdy przejdzie na B2P/F2P to graczy nie zabraknie bo gra jest całkiem dobra, co do AA to straszny syf z tego jest

Moim zdaniem AA przechodzi teraz okres stabilizacji gry jak i spolecznosci. Hype opada. Widac duzo bledów ale tez duzo ciekawych elementów.
Czesc ludzi odchodzi ale to tak jest w kazdym mmo, ze po miesiacu czesc odpada. Teraz zostaja ci co chca grac dluzej i bawic sie na wyzszym poziomie.
Natomiast czesc z tych, ktorzy to wszystko szybko, najszybciej to teraz odpada.

Wiec troche ludzi sie wykruszy. Czesc zostanie i bedzie sie dobrze bawila przez dlugie lata. Teraz to tak juz jest, ze po miesiacu od premiery ludzie odchodza.
Obojetnie jaka by to nie byla gra. Nie znam aktualnie zadnego tytulu z ostatnich kilku lat gdzie sie nie posypalo troche ludzi w miesiac po premierze.

W tej grze jest co robic. Jest tego duzo. Mi sie ta gra bardzo podoba. Jest w niej cos co chce robic. Gra mi sie super.

Update jutro od 12-18 jak dla nas

Notka o update:ArcheAge EU Game Update: 11/5/14 at 11:00 AM GMT (PST+8)

Patch notes: ArcheAge Version 1.2 Build 4.14: Patch Notes

Niszczęsne hasla weapony...wywalić w pizdu i craft broni by troche bardziej ruszył

Co sie stalo na amerykancu? Od groma tematów z prosba o rollback.
Podobno serwery szwankowaly i wiekszosc osób nie mogla wejsc na serwery. Gdzie mniejszosc byla na serwerach.
W tym czasie wszystkie zamki zostaly postawione i caly teren pod domki/farmy zostal zajety.

Strasznie ale to strasznie duzo flamu na officialnym forum na ten temat. Gdzie wiekszosc graczy jest poszkodowana.
Zobaczymy jak bedzie na EU. Pewnie tak samo.

Wszystkie tereny zostały przejęte przez hackerów a po przejęciu terenów w ciągu 1 sekundy zostały zajęte wszystkie miejsca pod zabudowę...również przez hackerów. Dodatkowo są straszne problemy z logowaniem na serwery NA, dla części osób logowanie po prostu nie działa.

Z tego powodu (logowania, nie botów - hahaha) update dla serwerów europejskich został odwołany.

Wszystkie tereny zostały przejęte przez hackerów a po przejęciu terenów w ciągu 1 sekundy zostały zajęte wszystkie miejsca pod zabudowę...również przez hackerów. Dodatkowo są straszne problemy z logowaniem na serwery NA, dla części osób logowanie po prostu nie działa.Z tego powodu (logowania, nie botów - hahaha) update dla serwerów europejskich został odwołany.

Srsly ? update dla serwerów EU odwolany? Hahaha a dzis od 5:30 do 20:30 poza domem. Ale trafili:)

No to starczy juz o mnie.

Jesli taka akcja pojawila sie na serwerach NA to znaczy, ze gra dalej jest dziurawa jak ser. Dodatkowo pisali, ze przed wyjsciem Aurori wszystko bedzie zabezpieczone i wyszlo tak jak wyszlo. Na szczescie u nas odwolali. Ciekawe czy cos naprawia do czasu ponownego startu Aurori. No i ciekawe czy bedzie rollback w NA. Z tego co czytalem to Scapes pisal, ze rollbacka nie bedzie. Tyle, ze teraz wszystko sie moze zmienic.

Powiem tak, dobrze że trafiło na NA a nie na nas. bo nami się mniej przejmują ;) Ale niestety obawiam się że oni pracują teraz tylko nad problemem z logowaniem a nie nad botami przejmującymi ziemie :s

Zgadza się, Scapes zapowiedział że rollbacka nie będzie...więc ciekawe jak zamierzają roziwązać tą sytuację. Bo same ewentualne bany dla boterów to trochę za mało, gdy miejsca pod farmy będą zablokowane jeszcze przez 1-2 tygodnie.

Ale już żadnej decyzji Trionu nie można ufać. Po fali flemu zmienili godzinę wprowadzenia patcha w EU, a w tym momencie Ametykanie robią większą zadymę na forum.

Hahaha dla tych co uważają że archeage nie jest p2w :) Chyba z najlepszych streamerów w tą grę przygotował krótki filmik :) ( top 3 koreanca w pvp )

https://www.youtube.com/watch?v=wG06WAxoR9k

Co do zaistniałej sytuacji z siege to big fail lol powoli Trion nie może tego wszystkiego ogarnąć

Czy po wprowadzeniu patcha z nowym kontynentem na EU, cheaterzy przejęli większość terenów jak było w przypadku NA, czy jednak Trion to ogarnął? Jak aktualnie jest z cheaterami/botami? Banują ich, albo chociaż ich populacja się zmniejszyła?

Jak z działkami? Da się jeszcze znaleźć miejsce na 8x8 czy niezbyt (gdziekolwiek, nawet na terenie strefy pvp)?

Cały czas na bocie/ i to na kilku kontach i żadnej reakcji ze strony Trionu, oby tak dalej !

AA zszedł już dawno na psy jak zabrali się za banowanie ludzi grających pod tym samym ip. Bany leciały worami. Pół gildii mi na Eanie zbanowali.

W tą gre grają ludzie? Czy tak jak w Silkroad już tylko boty :D ?