Siemano! Jeśli macie jakieś pojęcie o "wyprzedażach" na innych stronkach niż oficialna dotyczących founder packów, podajcie tu linki, myślę że paru osobą może się przydać(także mi)
ArcheAge Founders Packi
mamy bardzo dobre pojęcie o wyprzedażach
A mianowicie: nie ma żadnych wyprzedaży!
Jedyne miejsce gdzie obecnie da się kupić fundery to strona oficjalna Trionu, więc nawet jeśli ktoś będzie je indziej sprzedawał -to będą to ceny wyższe niż tam.
Sytuacja taka jest wynikiem "czasowego" usunięcia funderów ze Steama, i zmieni się dopiero (lub jeśli) fundery na steam wrócą.
Trion co prawda coś tam przebakiwał ze ma to nastąpić prze data release, ale nic nie wiadomo.
Jedno jest pewne: z datą headstartu Trion także przestanie sprzedawać fundery -więc jeśli ktoś ma zamiary taki kupic, musi to uwzględnić w swoich kalkulacjach
Faktycznie, sprawdziłem właśnie strony na których można było kupić najdroższego Founders Packa za 360~ zl, a teraz... nic, wszystko wyprzedane albo cena powyżej 550 zł. Kurcze, żałuje że czekałem z tym kupnem tak długo, teraz będzie trzeba wydać troszkę więcej.
Warto wydać tyle na ten tytuł? Grałem przez 2 h i szczerze gra ok ale musze pograć dłużej, aby ocenić czy warto w to inwestować. Premka co daje panowie? Podobno 15 $ ma kosztować na miesiać, cena ok ale co zyskujemy dzięki temu i czy to niezbędne ?
Obstawiam że foundery już na steama nie wrócą i prawdopodobnie wkrótce całkowicie znikną - w końcu premiera tuż tuż
Founder packi wrócą, aktualnie są problemy techniczne.
Premke kupie na pewno, zastanawiłem się nad founderpackiem ale dopiero po OBT zdecyduje. Wiem jakie to granie jest F2P jak będzie premka za 15$ da się przełknąć luzie.
Founder packi wrócą, aktualnie są problemy techniczne.
Wierzysz w to że są problemy techniczne?, przecież wszystko działało.
Scapes napisał, że pracują nad powrotem na steama, ale już teraz możesz kupić je na naszej stronie , zabieg czysto ekonomiczny, trio zobaczył ile ludzi zaczęło kupować paczki na steam , więc wycofał, aby sprzedać ich więcej na oficjalnej stronie, a bajka iż mają problemy techniczne można porównać do: że rosja nie wysyła sprzętu na Ukrainę
Hej. Nie chcę zakładać kolejnego tematu, a moje pytanie częściowo też dotyczy FP. Nie miałem czasu żeby aktywnie uczestniczyć w cbt i obt oraz wertować fora ale zamierzam grac sporo od premiery i teraz moje pytanie: czy head start daje dużą przewagę? Obiło mi się o uszy, że jest ograniczona ilość farm, czy są jeszcze jakieś inne elementy, które są w ograniczonej liczbie w grze i można je zdobyć na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy"? Na wzór np. CH z L2 tyle, że w opcji dla pojedynczego gracza?
Zastanawiam się czy warto zainwestować w FP czy poczekać do 16 i wtedy kupić patrona, a kasę, którą miałbym wydać na FP wydać na kredyty.
musisz sie liczyc z tym ze najlepsze miejscowki beda juz zajete, i tyle.
O ile w ogóle pozostaną jakieś miejsca pod farme,ale szczerze to wątpie i 16 już nie będzie miejsca. Czas pokaże.
Mam pytanie odnośnie FP i konta premium, mianowicie zaznaczę od razu, że w CBT i OBT nie uczestniczyłem i z tego powodu wiedzę o tej grze mam znikomą(item shop itd). Jeżeli wykupie np. Silver FP to od razu będę miał konto premium na 30 dni czy to kupuje dopiero za te credit points?? Byłbym wdzięczny jakby ktoś mniej więcej wyjaśnił co FP daje mi jako graczowi który będzie grał solo przynajmniej na początku. Z tego co czytałem to konto premium będzie kosztować ok.15$ i właśnie nie jestem pewien czy ten FP daje mi coś więcej prócz tego ze mogę wystartować 4 dni wcześniej(bo szkoda wydawać 200zł na FP jeśli premium w zasadzie daje to samo a jest dużo tańsze, a 4 dni mnie nie zbawi bo będe grał for fun). Z góry dziękuje za odpowiedź.
Kupując founder pack w cene masz już wliczone 30 dni patrona (płatnego konta). Kredyty możesz wydać na co chcesz.
FP w zasadzie daje Ci:
4 dni head startu, co w tej grze jest o tyle istotne, że będziesz miał szanse zaklepać sobie miejscówke na domek w dobrym miejscu. Ludzie startujący 16 będą mieli miejscówki, ale na pewno już nie w tych najlepszych lokacjach.
No i mniejsze rzeczy typu tytuł, mount, mini bonus do xp itd.
Kupując founder pack w cene masz już wliczone 30 dni patrona (płatnego konta). Kredyty możesz wydać na co chcesz.FP w zasadzie daje Ci:4 dni head startu, co w tej grze jest o tyle istotne, że będziesz miał szanse zaklepać sobie miejscówke na domek w dobrym miejscu. Ludzie startujący 16 będą mieli miejscówki, ale na pewno już nie w tych najlepszych lokacjach. No i mniejsze rzeczy typu tytuł, mount, mini bonus do xp itd.
te kredyty będę mógł np. dać koledze żeby sobie tez kupił premium? Czytałem co można kupić w item shopie ale jako ze nie grałem na becie to nie wiem czy jest to opłacalne ale na to wychodzi, ze te credit points będą jakąś główną walutą?(mam na myśli, ze non premium gracze będą farmili np gold na wymianę za credit points). Dzięki za odpowiedź ale jeszcze chciałbym się dowiedzieć co daje mi domek i idę o tym poczytać gdzie go najlepiej zrobić jeżeli to jest istotne bo do tej pory myślałem że domek jest elementem dekoracyjnym(ale za pewne jako noob w tej grze i tak go nawet nie ogarnę przez 2 tygodnie )...
Jeżeli dobrze rozumiem to tyle samo bym wydal jakbym kupił credit points(taka sama ilość) i premium osobno co na sam FP?.
Domek pełni funkcje dekoracyjną, ale przede wszystkim domek + farmy pozwalają Ci sadzic roślinki lub hodować zwierzątka. A to jest potrzebne do craftingu i handlu z NPC. Biorąc pod uwage, że najlepszy gear jest z craftingu - ma to znacznie. A jeśli nie lubisz craftingu - to zwyczajnie sprzedajesz wyprodukowane surowce. Czysty zysk.
Druga rzecz to handel. Jak pewnie wiesz źródłem gilda star i $$$ są trade runy między regionami. Im mniej uczęszczany run tym większy zysk. Dlatego opłacalne są międzykontynentalne runy. Czyli przez ocean. I wtedy jest bardzo dobrze mieć domek przy brzegu, żeby mieć baze wypadową i miejsce gdzie mozesz składowac trade packi i ogólnie mieć bliżej do celu. Oczywiście, jesli będziesz miał domek w dziczy - luz, wciąz mozesz handlować, tylko moze Ci to roche wiećej czasu zabierać. Albo mozesz sie skupić na handlu lądowym. Albo zarabiać na czymś zupełnie innym
Tak czy siak - domek i farmy do ogromna pomoc przy craftingu (i troche przy handlu).
A co do kupowania kredytów i premium bez FP... nie. Najtańszy FP ksoztuje y... w przeliczeniu jakieś 170 zł. W tym masz 3000 kredytów + 30 dni premium + headstart.
Jakbyś kupił osobno to premium na 30 dni kosztuje 45 zł, 3000 kredytów jakieś 60 zł. 105 zł w sumie. Taniej. Ale nie masz 4 dni headstartu. To jest dostępne tylko dla FP.
Co do Twoich pytan o item shop i przekazywanie koledze - wydaje mi się, że tak. Ale dla pewności bym poczekał do jutra. Jest spora szansa, że przed startem będą zmiany w item shopie (ludzie narzekają). Dziś wnocy będzie livestream z Q&A od Trionu, gdzie dużo rzeczy na pewno wyjaśnią.
I co od samych credit points: itemy z item shopu można normalnie sprzedać za walute w grze. Więc f2p gracz moze nabyc itemy z item shop za pośrednictwem auction house itd.
w sumie jednak opłaca się ten FP kupić z tego względu, że pogram sobie w weekend i w dodatku lepiej mi będzie wyjść z początkowego lvl-u bo patrząc po zainteresowaniu to mogą być kolejki jak na rosyjskiej wersji we wtorek no i wydaje mi się że ludzie z premium będą mieć pierwszeństwo w logowaniu. Dzięki za info.
Siemano! Jeśli macie jakieś pojęcie o "wyprzedażach" na innych stronkach niż oficialna dotyczących founder packów, podajcie tu linki, myślę że paru osobą może się przydać(także mi)