Jak jest z tym ArcheAge? Słyszę wiele hejtu, otóż mam parę pytań.
- P2P dla gracza pVe?
- W ile wbiję lvl cap?
- Ile graczy?
- Ile gra waży?
- Jak z populacją?
- Jaki jest główny zamysł gry? Co w niej jest do... Roboty?
- P2P dla gracza pVe?
- W ile wbiję lvl cap?
- Ile graczy?
- Ile gra waży?
- Jak z populacją?
W sumie mogę Ci powiedzieć jak wyglądała moja przygoda z tą grą. Otóż grałem z dwoma kolegami, robiliśmy każdy quest, aż natrafiliśmy na taki, że trzeba było za niego zapłacić. Na drugi dzień już się do tej gry nie zalogowaliśmy. Po jakimś czasie z jednym z tych dwóch koleszków postanowiliśmy wrócić. Wszystko fajnie gramy itd..aż dotarliśmy do jakiegoś dungeona. Ze 3 godziny się z nim męczyliśmy w nocy, żeby pokonać bossa...w końcu się udało i co się okazało? Że nie możemy wziąć nagrody, bo mamy za mały lvl. Qrva serio? To jest chyba jakiś żart sobie pomyśleliśmy i quit natychmiastowy. Ogólnie nie polecam, chociaż mały plus za grafikę.
Moje cp uciekło z Archeage do lineage 2 classic . Content pve są world bossy które albo są bite przez topowe gildie cały czas i nikt ich nie zobaczy po za nimi albo nie są bite bo serwery nie maja ludzi. Insty są bardzo proste.
Lvl Cap to jest około tygodnia zależy ile grasz.
Ile graczy ? hmm za mało
Gra waży koło 26 gb
Populacja z dnia na dzień coraz gorsza ale niedługo ponoć planowany jest path 2.5 co pewnie przyciągnie graczy na miesiąc może dwa.
ogólnie Archeage ma duży potencjał i rok dobrze sobie pograliśmy ale niestety xlgames ułatwiając wszystko i wszędzie tworząc zabezpieczenia dla casuali skutecznie uśmierciło tą grę.
No i bugi które są naprawiane w przeciągu tygodni.
Ode mnie jeśli masz z kim grać i nie nastawiasz się na pvp to może Ci się spodobać(łowienie ryb,farmy,przewożenie paczek,pływanie statkami itp) Jednak jeśli chcesz coś osiągnąć albo szukasz gry na dłużej to polecam coś innego. Bo Archeage ma fatalna kondycje na dzisiejszy moment
Gra sama w sobie jest naprawdę fajna, jak dla mnie zabiją ją Labor pointy.
Jeżeli nie masz patrona to coś ugrać graniczy z cudem
Lubię sobie czasem pofarmić mobki z nich wypadają paczki do otwierania, otwarcie paczki kosztuje 5pkt które regenrują się 5min (mając patrona możesz otworzyć 2 na 5min) po godzinie farmy masz paczek 100 ++ i albo je wyrzucisz albo będziesz czekać 2 dni na ich otwarcie.
Z mojej perspektywy wygląda to tak albo na każdym serwerze założę postać i będę pić labor potki za $ albo muszę sobie dać spokój wybrałem opcję numer 2
W sumie mogę Ci powiedzieć jak wyglądała moja przygoda z tą grą. Otóż grałem z dwoma kolegami, robiliśmy każdy quest, aż natrafiliśmy na taki, że trzeba było za niego zapłacić. Na drugi dzień już się do tej gry nie zalogowaliśmy. Po jakimś czasie z jednym z tych dwóch koleszków postanowiliśmy wrócić. Wszystko fajnie gramy itd..aż dotarliśmy do jakiegoś dungeona. Ze 3 godziny się z nim męczyliśmy w nocy, żeby pokonać bossa...w końcu się udało i co się okazało? Że nie możemy wziąć nagrody, bo mamy za mały lvl. Qrva serio? To jest chyba jakiś żart sobie pomyśleliśmy i quit natychmiastowy. Ogólnie nie polecam, chociaż mały plus za grafikę.
Jakby się uważnie czytało questy to nie było by takich niespodzianek.
Boze... jak to czytam to płacze w sercu...
W grze jest 1Q z mentorem gdzie wymagany jest high lvl w pt zeby otworzyć dodatkowa skrzynie... jest to daily zrobiony po to zeby high lvl pomagały chetniej newbom
W grze za nic w fabule sie nie płaci nie ma P2P Q
pograjcie troche zanim wypowiecie swoja recke nowym graczom bo gówno wiecie a zniechęcacie
- P2P dla gracza pVe? NIE... p2p jest wtedy gdy chcesz w 3 miesiące zaistnieć na PvP. Zeby zaistniec bez placenia trzeba czasu ale to tez mozliwe
- W ile wbiję lvl cap? zalezy od grania i czy grasz sam
- Ile graczy? eeee W party ? Na serwie? w arenie ?
- Ile gra waży? podane w specach
- Jak z populacją? na Rangorze jest sporo ludzi
Co do tego... w grze masz wszystko ale niektore rzeczy nie do konca sa rozbudowane
-łowienie ryb w zawodach
-turnieje PvP
-genialny świat crafterów i farmerów
-system Hero
-Walka o zamki
_walki na morzu
-piractwo
-szukanie podwodnych skarbów
-szlaki kupieckie (nudne ale opłacalne zajecie)
-tammowanie world bossów (mozna robic z bosa peta drogie baaardzo)
Rzeczy do roboty jest sporo ale jak z kazdym mmo sam zrobisz malo
Jak jest z tym ArcheAge? Słyszę wiele hejtu, otóż mam parę pytań.- P2P dla gracza pVe?- W ile wbiję lvl cap?- Ile graczy?- Ile gra waży?- Jak z populacją?- Jaki jest główny zamysł gry? Co w niej jest do... Roboty?
-pw2 dla graczy pvp
-tydzien max
-cos okolo 0 gb
-populacja srednia
-glowny zamysl gry to pvp , ktore jest wybitnie slabe i nie zbalansowane .
-Jezeli chcesz garc na pvp musisz $$$$$$$ lub grac 24/7 I nie sluchaj ,z e dorownasz topowym gracza bo nie dokonasz tego . napewno nie grajac po 2-3 h dziennie
@Misterexe To nie był quest tylko dungeon...teleport był ustawiony gdzieś w mieście i po prostu do niego wchodzisz...i nie potrzeba nam było żadnego mentora, żeby tam wejść, od razu nas tam wpuściło. Dla mnie to słaba gra.
@Misterexe To nie był quest tylko dungeon...teleport był ustawiony gdzieś w mieście i po prostu do niego wchodzisz...i nie potrzeba nam było żadnego mentora, żeby tam wejść, od razu nas tam wpuściło. Dla mnie to słaba gra.
Aż się zalogowałem bo jak widzę takie pierd**** to mnie w kichach skręca.
Po tym mogę śmiało stwierdzić ze nie doświadczyłeś gry nawet w jednym procencie. To tak jak ja bym poszedł do pracy, w pierwszym tygodniu coś zj***ł dostał opi***l i z wielkim oburzeniem się zwolnił.
Ludzie, nie ważne jaki będziecie mieli za***isty rok co do wydania nowych gier jak i tak zawsze będziecie narzekać.
Jak jest z tym ArcheAge? Słyszę wiele hejtu, otóż mam parę pytań.- P2P dla gracza pVe?- W ile wbiję lvl cap?- Ile graczy?- Ile gra waży?- Jak z populacją?- Jaki jest główny zamysł gry? Co w niej jest do... Roboty?
Powiem tak - jak się ma trochę rozumu to gra może dać świetną frajdę. Pomimo iż już nie gram, nadal uważam że gra oferuje tyle możliwości co żadna inna.
Na patrona można zarobić bez najmniejszego problemu samemu w grze. Labor - jak dla mnie jest czymś pozytywnym. To jedna z tych gier w których nie mamy prawa osiągnąć ostatecznego eng game w miesiąc, dwa, trzy. Kolejna rzecz która strasznie mi się podobała to nacisk na grę zespołową. Bez dobrej gildii czy towarzyszy do grania zawsze będziesz nikim.
Odpowiadając na pytania.
Przy odrobinie rozumu nie ma żadnego p2w.
Lvl cap - tydzien bez najmniejszego problemu.
Ostatnio spojrzałem to graczy jest mniej, mimo to miasta nadal zaludnione.
Ściągałem coś około 15gb (mogę się mylić)
A co jest do roboty? Wszystko. Masz naprawdę wiele ścieżek do obrania w pve (Polecam zapoznać się z bardzo rozbudowanym systemem craftu) Tutaj Pve nie jest tylko biciem mobów dla lotu.
Na sam koniec serdeczne pozdrowienia dla nowego pokolenia casuali i starych wyjadaczy którzy już zapomnieli co oznacza wywalczyć ciężką pracą swoje.
Aż się zalogowałem bo jak widzę takie pierd**** to mnie w kichach skręca. Po tym mogę śmiało stwierdzić ze nie doświadczyłeś gry nawet w jednym procencie. To tak jak ja bym poszedł do pracy, w pierwszym tygodniu coś zj***ł dostał opi***l i z wielkim oburzeniem się zwolnił. Ludzie, nie ważne jaki będziecie mieli za***isty rok co do wydania nowych gier jak i tak zawsze będziecie narzekać. Powiem tak - jak się ma trochę rozumu to gra może dać świetną frajdę. Pomimo iż już nie gram, nadal uważam że gra oferuje tyle możliwości co żadna inna. Na patrona można zarobić bez najmniejszego problemu samemu w grze. Labor - jak dla mnie jest czymś pozytywnym. To jedna z tych gier w których nie mamy prawa osiągnąć ostatecznego eng game w miesiąc, dwa, trzy. Kolejna rzecz która strasznie mi się podobała to nacisk na grę zespołową. Bez dobrej gildii czy towarzyszy do grania zawsze będziesz nikim. Odpowiadając na pytania.Przy odrobinie rozumu nie ma żadnego p2w.Lvl cap - tydzien bez najmniejszego problemu. Ostatnio spojrzałem to graczy jest mniej, mimo to miasta nadal zaludnione. Ściągałem coś około 15gb (mogę się mylić) A co jest do roboty? Wszystko. Masz naprawdę wiele ścieżek do obrania w pve (Polecam zapoznać się z bardzo rozbudowanym systemem craftu) Tutaj Pve nie jest tylko biciem mobów dla lotu.Na sam koniec serdeczne pozdrowienia dla nowego pokolenia casuali i starych wyjadaczy którzy już zapomnieli co oznacza wywalczyć ciężką pracą swoje.
Archeage nie ma nic wspolnego z zadnym starym mmo , ktory byl nie dla casuali moj drogi :)w Archeage wbiajajac maxa w kilka dni bez problemu zostaje Ci wozenie w kolko i na okraglo paczek ew jak sie dorobisz lowienie rybek i na tym konczy sie ten super mega PVe content , ktorego nie mam . PRzykro mi ale gralem od samego poczatku i po miesiacu nie bylo co robic w tej grze , jezeli nie miales 4 kont , nie grales na wersji eu i NA zeby zarabiac i lykac potki na labory. Sorry ale pisanie , ze ta gra nie jest dla casuali to kpina. Ta gra jest dla casuali z $$$.Labor system to najwieksza glupota jaka mogli wymyslic , gdyby nie labor w tej grze zrobil bys wszystko w miesiac o taka jest prawda i tak wlasnie robia ludzie z $$$$
Tyle na temat archeage. Chce ktos hardkorowej gry opartej na party i prawdziwym crafcie zostaje tylko l2 .
@Pandanemik Widzę, że niezły ból d*py Ci wszedł jak skrytykowałem Twoją ulubioną gierkę. Dla mnie gra jest słaba i napisałem, dlaczego, więc się nie napinaj :*
w Archeage wbiajajac maxa w kilka dni bez problemu zostaje Ci wozenie w kolko i na okraglo paczek ew jak sie dorobisz lowienie rybek i na tym konczy sie ten super mega PVe content , ktorego nie mam . PRzykro mi ale gralem od samego poczatku i po miesiacu nie bylo co robic w tej grze
Tyle mi wystarczy. Paczki przewoziłem raz w tygodniu i uwierz mi że wcale ani ja ani inni gracze się nie nudzili. Tylko pokazałeś że nie masz zielonego pojęcia o grze.
@Pandanemik Widzę, że niezły ból d*py Ci wszedł jak skrytykowałem Twoją ulubioną gierkę. Dla mnie gra jest słaba i napisałem, dlaczego, więc się nie napinaj :*
Mój drogi, wcale nie moja ulubiona gierka. Po prostu nie lubię jak ktoś źle ocenia coś na czym się kompletnie nie zna. A to że nawet nie wbiłeś maksymalnego poziomu tylko potwierdza moje słowa. :*
Czy jak nie lubię czekolady i posmakowałem tylko jej minimalną część, jeden rodzaj mogę jej nie polecać innym konsumującym?
Drogi Zaphy.
Jeżeli gra Cie interesuje pierwsze co mogę Ci polecić to znalezienie jakiegoś partnera do gry gdyż po wbiciu maksymalnego lvl grając z ludźmi zawsze znajdziesz coś do roboty - czy to gildia pve czy pvp.
Gra jest super, ale bez Mastercarda(cash shop) w duzych ilosciach nie masz szans na pvp i tyle. Bez mastera to tylko ci gracze co zaczeli od zera.
Tyle mi wystarczy. Paczki przewoziłem raz w tygodniu i uwierz mi że wcale ani ja ani inni gracze się nie nudzili. Tylko pokazałeś że nie masz zielonego pojęcia o grze. Mój drogi, wcale nie moja ulubiona gierka. Po prostu nie lubię jak ktoś źle ocenia coś na czym się kompletnie nie zna. A to że nawet nie wbiłeś maksymalnego poziomu tylko potwierdza moje słowa. :*Czy jak nie lubię czekolady i posmakowałem tylko jej minimalną część, jeden rodzaj mogę jej nie polecać innym konsumującym?Drogi Zaphy.Jeżeli gra Cie interesuje pierwsze co mogę Ci polecić to znalezienie jakiegoś partnera do gry gdyż po wbiciu maksymalnego lvl grając z ludźmi zawsze znajdziesz coś do roboty - czy to gildia pve czy pvp.
Ale mi nie wystarczy wozenie paczek w kolko i lowienie rybek tak , ze wybacz pisze jaka jest rzeczywistosc i dlaczego odszedlem z gry . To , ze dla kogos woezenie paczek ilowienie rybek czy farma na , ktora skacze sie raz na jakis czas zebrac plony i posadzic nowe jest fajne ok.
ALe gra jest p2w i kazdy , kto gral choc w chwile i ogladal filmiki stremaerow bedzie to wiedzial
- P2P dla gracza pVe?
- W ile wbiję lvl cap?
- Ile graczy?
- Ile gra waży?
- Jak z populacją?