ArcheAge U: - SERWER ? KTÓRY JEST NAJNOWSZY?

Tak jak w temacie

Na Europie to Gildaron i Tinnereph są najnowsze i zarazem najmniej liczebne. Pozostałe 3 są mocno zaludnione w tym Belstrom jest chyba w dużym stopniu oblegany wg mojej opinii przez Azjatów, a na Alexandrze i Halnaaku jest dziki tłum i także dużo Polaków i Polek :blush:

A na Ameryce na 6 serwerach gra chyba także Ameryka Południowa.

W sumie to na nowych serwerach nie ma wgl ludzi a na starych grają ludzie których już po prostu nie złapiesz z gearem :wink: Powodzenia :smiley:

Nie zgodzę się z tym. W AAU chodzi przede wszystkim o systematyczność w grze casualowej. Nie każdy ma marzenie na wskoczenie w top100 serwera. Nawet Ci co w AA po 5 latach zaczęli swoją przygodę dopiero teraz, za pewien czas wejdą do elity serwera. Nadto duża część graczy gra głownie dla housingu, craftu, arenek, instancji. A tu można się wykazywać nawet bez specjalnego upgradowanie gearu.

Na gear powyżej 12 kgs w grze casualowej w AAU potrzeba i tak ponad rok, by móc brać udział w PvE na najsilniejsze bossy.

bzdura, gramy ze znajomymi na tinnereph i nigdy nie ma problemu żeby znaleźć ludzi do raidu

To ja się podepnę pod temat by nie zakładać nowego. W gierkę zaczynam dopiero co grać no bo promka na steam była, bardzo dużo grałem w L2 i tutaj poszukuję podobnego feelingu natomiast nie mam już tyle czasu na grę. Dlatego chce się skupić na rybkach, craftingu, gatheringu no i arenkach jeśli to możliwe. W tym wypadku lepiej wybrać fresh server i brać udział w gonitwie czy wbić na któryś z już stojących dłuższy czas?

Zależy czego poszukujesz . Jak pvp to fresh bo jest bardziej wyrównany gear, jak pve, czy housing, czy craft to lepiej stare serwery bo są mocno zaludnione. Nadto instancje w starych i areny i AH są połączone więc łatwiej jest grać.
Grind w ogrodzie to też lepiej stare bo jest więcej graczy do pomocy.