Archeage vs Black Desert - elementy pirackie

Witam. Mam zamiar pograć w jakieś mmorpg. Interesuje mnie mmorpg z elementami pirackimi tzn. może być klasa postaci, żeglowanie , klimat etc.

Interesuje mnie tytuł gdzie będę się dobrze bawił również samemu . Wymagania co do grindu , questów itd. nie mam żadnych.

Wiem ,że podobne elementy zawiera Archeage i Black Desert Online ( przynajmniej jeśli chodzi o żeglowanie) ale która gra bardziej pasuje do takich klimatów ? A może jeszcze coś innego ?

Na moim sprzęcie pójdzie wszystko także tutaj nie ma ograniczeń. Tak samo czy to F2P , B2P czy P2P nie ma znaczenia. Chce sobie pograć w przerwach od WoTa .

Bardzo proszę o pomoc :)

Dziękuje

Ja napisze tak pobots czyli Pirates of Burnig seas jest mmorpg typowo piracki o tematyce żeglarsko pirackiej nastawiony na pvp przypomocy okrętów jak walk na lądzie.

Ymm.. To jak porównanie.. Udka do odgrzanego kotleta xD

Black desert góruje nad archeAge tak więc polecam BDO ;)

BDO i Archeage to 2 rozne gyr....kolejny chory temat grac w to czy w to...sciagnij pograj w archeage i zobaczysz czy chcesz grac czy nie...jak nie kup

BD i zobacz bezsenowne pytania . Co do BD gra trzyma sie tylko ze wzgledu na to , ze Azjaci hypuja ja na twichu gdzie 1000 widzow + maja sami azjaci :) Gra jest malo popularna w PL tak samo ak Archeage bo w obu musisz farmic 24/7 i placic by rownac z najlepszymi.

MMO + piraci= oczywiście Archeage. System piracenia jest fajnie rozbudowany jak na mmo. Oczywiście potrzebujesz do tego załogi i DUŻEGO nakładu czasu ale gwarantuje satysfakcje.

Archeage - nie ma to jak wbić się ekipą piracką i wybić 2 gildie które próbują uwalić krakena, niezapomniane i naprawdę emocje są mocne :D

Witam. Mam zamiar pograć w jakieś mmorpg. Interesuje mnie mmorpg z elementami pirackimi tzn. może być klasa postaci, żeglowanie , klimat etc.

Interesuje mnie tytuł gdzie będę się dobrze bawił również samemu . Wymagania co do grindu , questów itd. nie mam żadnych.

Wiem ,że podobne elementy zawiera Archeage i Black Desert Online ( przynajmniej jeśli chodzi o żeglowanie) ale która gra bardziej pasuje do takich klimatów ? A może jeszcze coś innego ?

Na moim sprzęcie pójdzie wszystko także tutaj nie ma ograniczeń. Tak samo czy to F2P , B2P czy P2P nie ma znaczenia. Chce sobie pograć w przerwach od WoTa .

Bardzo proszę o pomoc :)

Dziękuje