ArcheAge zaczynamy

Witam, zaczynem grę w ArcheAge i mam parę pytań.
1.Jaki server jest najbardziej zaludniony?
2. Jaka klasę polecacie dla osoby która lubi [ciach] ogromne dmg.
3. Jak jest z tymi klasami ze można je łączyć? Może mi to ktoś wytłumaczyć?, np najlepsze połączenie dla Archera pod DPS.
Co daje nam ten Apex?
I ogólnie niech ktoś opiszę rozgrywkę pvp czy jest dobry balans klas, czy są jakieś nagrody za pvp, czy jest tryb Pk.
4. O co chodzi z tym sadzeniem roślin i gdzie to robić, co za to się dostaje.
5. O co chodzi z tym okradaniem tych przewoźników?
To chyba wszystko na początek, Później spytam o te pływanie i crafting :P.
Lajkuje każda pomocna odp.

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ NS

Elosza.
1) Eanna i Kyprosa ma sporo gildii, więc wydaje mi się, że wybór któregoś z nich będzie odpowiedni.(ja gram na Eannie)
2)Duży dmg? Darkrunner albo Primeval. Ale z tego co mówisz, to chcesz używać łuku, więc weź Stonearrow.
3) Ogólna koncepcja jest taka, że masz 120 klas do wyboru, łacząc po 3 klasy ze sobą. W praktyce wygląda to tak, że o ile klasę zrobisz jaką chcesz, ale nie ma na chwilę obecną eq, które sprostałoby wszystkim wymaganiom co do danej klasy(nie da się sadzić dużego melee dmg a przy okazji zmiatać ludzi czarami)
4) APEX to coś jak premium. Można go kupić za pieniądze w grze lub na stronie Trionu. Dwa APEX'y dają Ci pełne premium, czyli m.in: boost do expa i regerację punktów pracy(10 co 5 minut)
W sadzeniu roślin chodzi o to, że możesz na nich zarabiać. Sadzisz je na działkach, które możesz postawić sam w specjalnie do tego wyznaczonym miejscu. Potem możesz albo je sprzedać, albo zrobić tradepacka i przewieźć go do innej krainy, gdzie zapłacą Ci za niego w złocie. Zbieranie roślin, ścinanie drzew, wydobywanie metali itd. wymaga punktów pracy(labor points).

Cóż, to wszystko co mi przychodzi do głowy.

1) Kyprosa według mnie

2) Masz daggerspella meteor robi swoje

3) Tutaj proponuję tobie zajrzeć na ich stronę możesz zrobić klasę jaką ci się podoba ale trywialne do pvp jest chyba z 6.

Bez Apexa nic nie poradzisz bo nie możesz mieć farmy.

Jakie te 6 klas jest grywalnych?. I ile Apex kosztuje tak na PLN?

APEX kosztuje ~50 zł. Jeśli myślisz poważnie o grze, powinieneś się w niego zaopatrzyć. Jeśli jednak chcesz sobie po prostu pobiegać, mordować wszystko co Ci stanie na drodze, a nie zagłębiać jakoś szczegółowo w mechanikę gry, to nie musisz. :D Zawsze tam po trochu to i uzbierasz na tego APEX'a kasą w grze.

A jak z end eq? Craftuje się czy można kupić od kogoś?

Wlasnie niedawno zaczalem na Kyprosie jak cos

1. EU Kyprosa, NA Ollo

2. Darkrunner

3. Jest 10 drzewek umiejętności, możesz je mieszać jak chcesz. Archer pod dps = Archery, Shadowplay, auramancy (primeval)

4. Sadzisz rośliny, zbierasz i masz materiały na różne rzeczy lub możesz je sprzedawać na AH

5. Ludzie przewożą paczki (tzn. trade pack) dla kasy, im dalej z taką paczką zasuwasz tym droższa ale za każdym razem gdy wejdziesz na obszar pvp każdy Cie może zabić i Ci ją zabrać.

Z paczkami to taki los dostarczysz lub stracisz . Jeśli już chcesz jakoś zarobi postaraj się o Zrobienie kutra Rybackiego lub też poszukać gildii, Pewnie członkowie maja kutry To chyba najlepszy i najszybszy sposób na zarobienie.

Dawniej wyciągałem po 50-120g co kurs :D

Dawniej była inna fizyka żeglowania. Teraz clipper może wyciągnąć merchant z przystani na pvp zone.

Witam, zaczynem grę w ArcheAge i mam parę pytań.
1.Jaki server jest najbardziej zaludniony?
2. Jaka klasę polecacie dla osoby która lubi [ciach] ogromne dmg.
3. Jak jest z tymi klasami ze można je łączyć? Może mi to ktoś wytłumaczyć?, np najlepsze połączenie dla Archera pod DPS.
Co daje nam ten Apex?
I ogólnie niech ktoś opiszę rozgrywkę pvp czy jest dobry balans klas, czy są jakieś nagrody za pvp, czy jest tryb Pk.
4. O co chodzi z tym sadzeniem roślin i gdzie to robić, co za to się dostaje.
5. O co chodzi z tym okradaniem tych przewoźników?
To chyba wszystko na początek, Później spytam o te pływanie i crafting :P.
Lajkuje każda pomocna odp.

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ NS