ARGO online

Wczoraj ściągnąłem sobie ten tytuł i moja pierwsza myśl - "Całkiem przyzwoicie to wszystko wygląda". Ładna grafika, cut-scenki, 2 rasy, szeroka gama klas do wyboru, z tego co czytałem, nastawiona raczej na grind (co dla mnie jest plusem), jakiś crafting widziałem, mounty, pety... Czyli wszystko to, co sobie cenię w grach mmorpg. Zaniepokoił mnie natomiast jeden mały szczegół..

Otóż siedziałem w grze ok. 30 minut i spotkałem 1 (!) gracza. Na wszystkich czatach cisza. Wysłałem nawet "Is there anybody here?" na Trade, ale w dalszym ciągu nikt mi nie odpowiedział. I tu nasuwa mi się pytanie: Czy ta gra jest naprawdę tak mało popularna, że niemal nikt w nią nie gra a serwery stoją, czy może przygodę zaczyna się na jakiejś wyspie nowicjuszy, a po jej opuszczeniu przywita mnie całe grono aktywnych graczy?

Oprócz tego chciałbym, aby wypowiedział się na temat tej gry ktoś, kto zdążył jej trochę liznąć. Warto zaczynać? Jak wygląda PvP? Czy mapa jest obszerna? Czy ARGO posiada tzw. różnorodność?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Tytuł jest stosunkowo młody więc nie chce mi się wierzyć, że tak szybko upadł. Pamiętam, że gdy wychodził masa ludzi na niego czekała. Dodatkowo wątpię, że opustoszałą grę nadal utrzymują przy życiu. Ja bym na Twoim miejscu troszkę poszperał w mapie gry i obczaił co i jak.

Niestety ale stosunek wielkości mapy do ilości graczy tylko na to pozwala. Gra poza grafiką wg mnie nie ma nic ciekawego (nic wprowadzającego na rynek mmo), przez co wydaje się nudna. Nie wiem kto w tych czasach leci na grind. Tytuł nawet w korei nie jest za bardzo rozchwytywany, a wiemy że tam gdzie grind bardziej opłaca się mieć gold farmerów, z czego słyną azjaci.

Gdy gram solo, nie przeszkadza mi natłok questów, bez których notabene daleko bym nie zaszedł. Zamierzam grać w tę grę z kuzynem tak, żebyśmy szli "równolegle" a to nie jest łatwe przy masie różnych questów, które nam się zazwyczaj rozjeżdżają (ktoś coś zrobił wcześniej, albo jeszcze nie zrobił i później trzeba latać po mapie po 2 razy, żeby pomóc). Dla mnie gra nie musi wprowadzać nic nowego na rynek mmorpg. Bardziej zależy mi na tym, żeby była dopracowana i wiele oferowała, nawet, jeśli wszystko to możemy zobaczyć w innych mmorpg. A takich gier, jakoś paradoksalnie, w wielkim internecie jest niewiele. Pograłem kolejne pół godziny - graczy naprawdę jest garstka.. -.^

Wczoraj ściągnąłem sobie ten tytuł i moja pierwsza myśl - "Całkiem przyzwoicie to wszystko wygląda". Ładna grafika, cut-scenki, 2 rasy, szeroka gama klas do wyboru, z tego co czytałem, nastawiona raczej na grind (co dla mnie jest plusem), jakiś crafting widziałem, mounty, pety... Czyli wszystko to, co sobie cenię w grach mmorpg. Zaniepokoił mnie natomiast jeden mały szczegół..

Otóż siedziałem w grze ok. 30 minut i spotkałem 1 (!) gracza. Na wszystkich czatach cisza. Wysłałem nawet "Is there anybody here?" na Trade, ale w dalszym ciągu nikt mi nie odpowiedział. I tu nasuwa mi się pytanie: Czy ta gra jest naprawdę tak mało popularna, że niemal nikt w nią nie gra a serwery stoją, czy może przygodę zaczyna się na jakiejś wyspie nowicjuszy, a po jej opuszczeniu przywita mnie całe grono aktywnych graczy?

Oprócz tego chciałbym, aby wypowiedział się na temat tej gry ktoś, kto zdążył jej trochę liznąć. Warto zaczynać? Jak wygląda PvP? Czy mapa jest obszerna? Czy ARGO posiada tzw. różnorodność?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)