@up A co do tego mnożnika expa/tame'u/harvestu - jaki będzie odpowiedni, jeśli zazwyczaj preferuje standardowe 1x? ale skoro jest to zalecane dla solowych graczy, to tym razem chyba pogram na zwiększonym.
Najlepiej sam popróbuj i oceń. Jeżeli lubisz wyzwania, to harvest może zostać x1, exp bym mimo wszystko zwiększył ze względu na to, że system engramów był projektowany z myślą o grze w drużynie i z założenia samotny gracz nie powinien mieć możliwości odblokowania każdego przepisu w grze, tylko plemię powinno się wymieniać wyprodukowanymi przedmiotami. Mnożnik tame'u bym uzależnił od tego czy preferujesz PvP czy PvE. Na serwerach PvP przejmowanie dino nie może być zbyt łatwe, bo zaburzyło by to balans gry, ale ja np. gram w zasadzie wyłącznie na serwerach PvE i mimo, że gram ze znajomymi w małymi plemieniu to i tak wolę przynajmniej tame ustawiony na x10 (czytam, że teraz na oficjalnych serwerach tame został podwojony, więc nie wiem czy moje dawne "x10" to teraz "x5", czy na prywatnych serwerach wszystko zostało po staremu), bo zwyczajnie nie mam czasu na to żeby siedzieć 3-4 godziny przy śpiącym dinozaurze.
Co do DLC to zgadzam się z Hasirą, na początku zdecydowanie odradzam zakup DLC. Jak przegrasz już te pareset godzin na Island i Center, to potem możesz sobie kupić kolejną mapkę na jakiejś wyprzedaży (ja DLC kupiłem i jestem w pełni zadowolony, mapa jest ładna, a nowe stworki nie pasują do starych map, z pustkowiem natomiast komponują się idealnie). Tak że dodatek polecam, ale tylko fanom gry, bo jako starter jest absolutnie nie wymagany.
Sam dawno nie grałem ze względu na brak czasu i ciągle mam ochotę przetestować te wszystkie nowości, ale informacje o nerfie latających dino mnie trochę martwią, bo jako gracz PvE nie przeszkadzał mi ich negatywny wpływ na PvP, mam nadzieję, że na prywatnych serwerach nie będzie problemu z odwróceniem tego nerfu.