Arma 2 Dayz Mod

Siemano! Nuda trochę mnie dopadła więc postanowiłem sprawdzić Arme 2 z Dayz. I tu mam pytanie czy dużo ludzi gra jeszcze w tą wersję? Czy serwery nie świecą pustkami i można się jeszcze dobrze bawić? Dayz SA to wczesna wersja z małą ilością contentu więc nie będę się w to pakowal. Arma 3 znając mój komputer będzie chodziła w 5 klatkach :/ Więc zostaje mi tylko wersja z Arma 2

Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka

Więc tak. Po pierwsze: Dayz SA ma 10 razy więcej contentu niż Dayz Mod. Jednak nie sugeruj się contentem. Mam obie gry. Osobiście wolę Dayz Moda dlatego, że Dayz SA w momencie kiedy wyszło było niczym innym niż lekko upiększonym graficznie Dayz Modem. Nawet nie wysilili się twórcy żeby ponaprawiać błędy silnika Army II i tak schodząc z drabiny w Dayz SA jak i Dayz Modzie były identyczne glitche, błędy itp. Dayz SA powstało tylko ze względu na ostry Hype w tamtym czasie na produkcje survivalowe i po ogromnym sukcesie moda bohemia pomyślała " o kurcze wykroimy jeszcze ze 200kk $ na idiotach którzy kupią po raz drugu niedokończony shit" i tak zrobili Dayz SA. Grę która z założenia nie wnosi nic więcej do gatunku poza owym zwiększonym contentem. Jako weteran Dayz moge powiedzieć Ci również, że Dayz SA jak i Dayz Mod mają skopaną optymalizacje i podobne wbrew pozorom wymagania. Na kilku komputerach przez ten okres odpalałem obie gry. I dla mnie to loteriada po całości... Sa ludzie na kompach z i3 grafami dużo lepszymi niz mój stary gts250 a płakali że w mieście i tak mieli po 10-15 fps. Po prostu taka ta gra już jest. Wystarczy że wbijesz na serwer gdzie nie ma autorestartu i tylko admin z reki co jakis czas restartue (grało się na takich) i po 3-4h od restartu nie idzie pograć tak muli.... Reasumując. Wymaganie obie gry maja podobne (z doświadczenia to mówię bo wg twórców to nie), nadal dużo ludzi pogrywa w obie gry. Znajdź sobie na gametrackerze jakies serwery Moda i wbijaj. Sam się przekonasz. Ja zawsze z Dayz Moda czerpałem niesamowita radochę a jak jeszcze grałem z kimś to już poezja.

Co do ArmA 2 z modem DayZ czy wersja standalone obie są grywalne. Minusem jest to że nieważne jak dobry masz komputer to w dużym mieście możesz mieć spadki fps nawet poniżej niż 30 klatek. Może dobrym pomysłem by było pomyśleć o ArmA 3 na modzie epoch? To prawie to samo co DayZ. O dziwo A3 jest lepiej zoptymalizowana niż A2.

Aaaa ogólnie do ArmA lepiej mieć procka i7. Ale oczywiście na i5 też można grać :). Dodatkowo dobra opcja by było posiadanie dysku ssd

Siemano! Nuda trochę mnie dopadła więc postanowiłem sprawdzić Arme 2 z Dayz. I tu mam pytanie czy dużo ludzi gra jeszcze w tą wersję? Czy serwery nie świecą pustkami i można się jeszcze dobrze bawić? Dayz SA to wczesna wersja z małą ilością contentu więc nie będę się w to pakowal. Arma 3 znając mój komputer będzie chodziła w 5 klatkach :/ Więc zostaje mi tylko wersja z Arma 2

Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka