Na chwili wstępu bardzo mnie zaskakują ludzie, którzy w otoczeniu hipokrytów, idiotów potrafią coś dać od siebie za darmo. Sam należę do części osób, które lubią dawać lub pomagać za uśmiech, który wraz z tym "błyskiem w oczach" powoduję mimowolną przyjemność i pewność, że uszczęśliwiając innych pomagasz sam sobie, a także cytując świetną reklamę to co oddajesz prędzej czy później do ciebie powróci.http://www.youtube.com/watch?v=SUjBF3FSZpU Po chwili refleksji niech zacznę.
Zacznę od tego, że swoją przygodę z tą grą zacząłem, od drugiej części gry + OA rok temu w wakacje zachęcił mnie do tego kolega, który swoją przygodę zaczął znacznie wcześniej, który to poświęcił tej grze dziesiątki godzin, od przejścia kampanii, po wspólną grę, aż po grę w team'ie którym to codziennie trenowaliśmy by w niedzielę przetestować, wszelkie misje, które też sam próbowałem tworzyć (polecam świetna zabawa). Lecz co tak naprawdę jest w tej grze co tak przyciąga ? Na pewno od razu rzuci nam się mapa, taak pięknie duży teren, w którym to jedzie się spokojnie 10 minut niekiedy więcej, by dotrzeć ze wcześniej ustaloną taktyką z ludźmi na ts'ie i starać się wykonać cel. W porównaniu do innych gier, znanych wielkich firm, to Arma je przewyższa kilku krotnie tworzone w garstkę osób (Armę III stworzyło 30 osó
. Klimatyczna kampania, świetny dźwięk (który często jest pomijany w innych grach), realistyczność (wypatrywanie wrogów, piękna trawa !, fizyka jak tor kuli a poruszający się obiekt, gdzie wtedy liczy się doświadczenie) rozmaitość pojazdów i broni, ale czym jest ta wisienka na torcie co sprawia, że gra przedłuża się na setki godzin i całość to cud, miód i orzeszki ? MODY ! PRL, ACE, DAYZ (najbardziej znane). Na temat modów, skryptów można by było pisać długo, ale nie trzeba każdy wie o co chodzi. Tak naprawdę moja przygoda z Arma 2 skończyła się gdy już można było zakupić i grać w następną 3 część gry. Wtedy team przeszedł na 3 cześć wraz z moim kolegą, do innych drużyn nie miałem ochoty dochodzić i powolną śmiercią przestałem grać całkowicie. Dlatego tak bardzo zależy mi na wygranej ![:)]()