Arma 3

Witam zakupiłem ostatnio Arme 3 i mam jedno pytanko. Grajac sobie single na ultra ustawieniach mam stabilne 60+ fps natomiast nie ważne na jaki server online wejde nie mam wiecej jak 35 fps. Zmiana ustawień nic nie daje, cały czas tyle samo. Jakies porady?

Kiedyś korzystałem z poradnika tego gościa:

Link do YT

Musisz też pamiętać, że jak wchodzisz na byle jaki server to musisz liczyć się z faktem, że obiekty na mapie, przeciwnicy i gracze to dodatkowe obciążenie dla sprzętu ; )

No tak ale nie ma różnic jeśli chodzi o fps na ultra i na niskich, wydaje mi sie czy powinna być różnica przynajmniej tych 5 fpsów?

jeżeli chodzi o Arme mogę się wypowiedzieć bo gram w nia 15 lat jak była zwana jeszcze Operation Flashpoint. Arma stoi CPU, różnica miedzy gtx 750ti a gtx1080 w tej grze na tych samych ustawieniach jest praktycznie znikoma. Gra pracuje w środowisku 32bit. Jedyne co ci może naprawdę pomoc to obniżenie detali terenu, wyłączenie cieni i zmiejszenie zasięgu widzenia. W multi kiedy grasz na otwartych mapach gdzie sa czołgi polecam zasięg obiektów max 1800m. Jeżeli wchodzisz do większego miasta zmniejsz do 500. Po drugie wybieraj stabilne servery które nie sa obładowane skryptami czy modami. Tryby King of the Hill to masakra. Polecam servery EUTW, ale one przeszły na dodatek APEX. Albo wejdź na arma-mace.com tam masz namiar na naszego ts i tam sobie gramy na stabilnym serverze :).

Witam zakupiłem ostatnio Arme 3 i mam jedno pytanko. Grajac sobie single na ultra ustawieniach mam stabilne 60+ fps natomiast nie ważne na jaki server online wejde nie mam wiecej jak 35 fps. Zmiana ustawień nic nie daje, cały czas tyle samo. Jakies porady?