Arma II ( DayZ)

Yhy... powstawało wcześniej, pieprzenie.

DayZ osiągnęło taki sukces komercyjny, że jego klony to rzecz nieunikniona.

To tak jak LoL, a po nim seria nowych, identycznych, robionych na szybko, a wręcz hurtowo MOBA.

Ale mówienie, że WarZ powstawało wcześniej, to jak mówienie, że LoL powstawał wcześniej niż DOTA...

Bez przesady, jeżeli ktoś zżyna nawet tytuł gry, robi ją w rok, po czym wydaje zbugowaną, i niemal niegrywalną alphę, to jest przecież żałosne...

Widze że nie tylko DayZ w tym WarZ. Można też zobaczyć crysisa...

1:05

[media=]

Na chwile obecną kluczowa różnica to itemshop, w WarZ jest już zapowiedziany, a w nim: bronie, amunicja, medykamenty, jedzenie, właściwie wszystko co można sobie wyobrazić w takiej grze.

Dla mnie to dyskwalifikuje gre z gatunku FPS. Zawsze uważałem, że te darmowe shity nazywane MMOFPS (CrossFire'y,TemaWolfy,Ava i mnóstwo innych) to największe dno, bo w FPSach lubie poczucie (uczciwej) rywalizacji.

To, że to nie będzie zwykł FPS, tylko zombie survival to jeszcze gorzej - zupełne zaprzeczenie sensowi rozgrywki.

Jeżeli gra polega na przetrwaniu, powolnym zbieraniu sprzętu, spokojnemu przemykaniu przez kolejne sektory, byle tylko przeżyć - to jaki sens ma gra, w której padasz - respisz się, kupujesz cały sprzęt i jedziesz dalej ?

Zostanie z tego zwykły Deathmatch, a to graczy znudzi bardzo szybko.

Widać twórcy WarZ nie maja własnego pomysłu na grę.Żerują na popularności DayZ i wydają grę byle tylko zbić kasę.

Dobra całkowicie zniechęciłem się do WarZ czekam na DayZ . Tylko niech mi ktoś powie czy samodzielna wersja ma mieć również takim dobrym symulatorem i mec taką dobrą balistykę ? Bo w tym widzę największa różnice pomiędzy DayZ a WarZ .

Samodzielna wersja będzie się różnić tylko tym że nie trzeba będzie mieć Army i , że będą częste updaty. Poza tym gra będzie cały czas na silniku Army bo nie ma co zmieniać.

W takim razie czekam :D

Polecił by mi ktoś jakąś gierkę w tym klimacie żeby sobie troszkę pograć w oczekiwaniu na DayZ ? Najlepiej Multiplayer ;)

powiem tylko tyle DayZ>WarZ, wystarczy poczytać opinie ludzi którzy już ową grę zakupili, a jak dodać do tego IS to klapa kompleta, zbiorą kasę i zawiną interes. Sam chciałem zakupić WarZ ale nie chciałem wyrzucać pieniędzy w błoto i postąpiłem słusznie ;) tak więc czekamy na DayZ

Sorry za offtop, ale kojarzy ktoś taki survival z zombiakami z tym, że na Xbox'a. Gra ma wyjść albo pod koniec tego roku albo w przyszłym. Całkiem fajna grafika, możliwość barykadowania się itp. Kurde, parę dni tego szukam i nie mogę znależć :C

vanziom jest jedna survival Left 4 Dead 1 & 2. Niestety trzeba je kupić. Jednak zabawa jest przednia gdy zabija się w grupie z 50 zombie. I Co-op to podstawa.

Ale ja bym wolał coś darmowego jednak tylko tak w oczekiwaniu na DayZ jakiś surwiwal fajny niekoniecznie FPS

Potencjalnie Alien Swarm to survival Co-op. Za fre chyba nadal jest na steamie.

Proste pytanie czy kupując tutaj http://allegro.pl/klucz-key-arma-ii-arma-2-automat-i2709244778.html kluczyk do gry Arma II będę mógł grać w mod pt. DayZ ?