Proste pytanie czy kupując tutaj http://allegro.pl/klucz-key-arma-ii-arma-2-automat-i2709244778.html kluczyk do gry Arma II będę mógł grać w mod pt. DayZ ?
Arma II ( DayZ)
Niestety nie. Musisz mieć dodatek OA (Operation Arrowhead). Bez niego nie pograsz
Wymagany jest dodatek OA. Tutaj możesz kupić i na 100% dostaniesz to co chciałeś:
http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=4332
http://www.keye.pl/games/product/id/5118/Arma-II-Arma-II-+-Operation-Arrowhead
A powiedz mi potrzebne ci to do szczęścia? 11 Grudnia wychodzi wersja Standalone czyli bez Army. Nie opłaca się poczekać?
Chyba poczekam albo zakupie WarZ .
WarZ to moim zdaniem strata kasy. Gra traktuje o przetrwaniu w przypadku ataku zombie. Musi więc być realistyczna. A co mamy w WarZ? IS z bronią i amunicją. A to nie jest zbyt realistyczne. W DayZ takiego czegoś nie ma dzięki czemu jest mniej casualowa.
@Misiael tylko, że z item shopa nie trzeba korzystać .
Fakt, jednak w moim przypadku uczucie ,że niektórzy będą go używali strasznie psuje klimat. Jest apokalipsa! Nie da się od tak kupić broni!
A co wiemy o DayZGame ? Będzie IS ? I ile będzie kosztować ?
Koszt 60 zł. IS z tego co wiem baardzo ubogi.
A ten 11 grudnia potwierdzony ?
Można tak powiedzieć. Sam Rocket powiedział,. że chcą wydać grę w tym roku
///
Z tego co czytałem to już grę będzie można w Listopadzie kupić :_)
Nie grę,a wersje alpha.
DayZ ma być sprzedane jak majnkraft,czyli alpha 10$ beta 20$ finalna wersja 30$ (ceny przykładowe)
Ale Alpha to też jest gra ... Tylko, że w fazie wczesnego rozwoju
////
A i cena jest już podana
15 euro czyli około 60 zł...
a mysliscie ze co dodadza w dayz is....amunicje czapki jedzenie bo chyba nie smoki wiedz troche zal czytac tego hejtu na wraz chcoiaz nawet nie graliscie zapewne.
@Bladek
Trudno spekulować. Z tego co mi wiadomo nikt z zespołu DayZ nie wypowiedział się na temat IS. Na forum jest wzmianka, że model sprzedaży i rozgrywki jest wzorowany na minecrafcie więc możliwe, że gra będzie bez IS
///
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania dotyczące DayZ to prosze pytania pisać na PW
Piszemy w temacie o tytule DayZ, a Ty mówisz żeby przenosić dyskusje na PW:
Dobrze a może mi ktoś wyjaśnić różnice miedzy DayZ a WarZ ? Nie grałem w żaden tytuł i jestem bardzo ciekawy .
DayZ to świetny, ale i zbugowany mod do Army 2, WarZ to jego podróbka, stworzona na silniku darmowego FPS'a.
Wkrótce powstanie oddzielna wersja DayZ, w którą będzie można grać bez posiadania Army.
WarZ trudno zobaczyć, ponieważ jest w alphie, w której obowiązuje NDA, czyli nie można nic nagrywać, itp. Ale na youtube da się filmiki. Tylko nie oglądaj tych od twórców, tylko od graczy, bo różnica jest dramatyczna .
Wiesz, teoretycznie WarZ powstawało wcześniej od DayZ, ale projekt ruszył z miejsca dopiero po sukcesie DayZ.
DayZ to surwiwal pierwszej klasy. U nas jest noc, w grze również - jak świeci księżyc jest ok, ale jak jest bezgwiezdna noc będziesz za przeproszeniem w ciemnej d*pie. Do tego dochodzi rozwinięta batalistyka itp. Ogólnie ArmA II to symulator pola walki (nie pamiętam gdzie, ale gdzieś używano go do szkolenia jednostek), więc nie ma tu miejsca dla causulowców. Dostaniesz serie w klate - trup, 1 kulka w głowe - trup.
WarZ jest za to komercyjnym... czymś. Ni to surwiwal, zwykły Online Shooter z zombiakami. To moje zdanie i wielu innych ludzi. Sam mam Arme (bez OA) i zamierzam kupić w grudniu wersje samodzielną. Pozdro