Asg

Airsoft jest młodą w Polsce zabawą o zasadach zbliżonych do paintballu. Stawiany jest tutaj jednak znacznie większy nacisk na realizm podczas zabawy. Dla jednych jest pasją i sposobem na życie sam w sobie, dla innych jedynie półśrodkiem do podnoszenia kwalifikacji w szerszej działalności paramilitarnej. Airsoft jest idelną alternatywą w stosunku do droższego i przez to nieosiągalnego dla wielu osób paintballu.Dzięki realistycznemu wyglądowi replik i ogólnemu nastawieniu airsoftowców rywala zwycięża też klimat zabawy.

Materiał wypożyczony z portalu www.asg.pl

Zainteresował mnie ten sport i od nie dawna go uprawiam. Jest on dosyć popularny w moim regionie. Co wy sądzicie o tym sporcie? Może także go uprawiacie? Jeśli Was to zainteresowało więcej info na TU

Kilka miesięcy temu strzelaliśmy się z kolegami broniami z militaria.pl (na kulki ofc). Ponieważ jest zima mamy przerwę, ale mam nadzieję że na wiosnę powrócimy.

jakiego masz gnata? Ja Desert Eagla :P

Tańszego od Paintballa? Te repliki z tego co pamiętam w cholerę drogie są. Więc nie bawię się w to bo:

a.) nie mam kasy :F

b.) auć, to boli!

Tańszego od Paintballa? Te repliki z tego co pamiętam w cholerę drogie są. Więc nie bawię się w to bo:a.) nie mam kasy :Fb.) auć, to boli!

Bez odpowiedzi b... od jakiegos czasu bawie sie quadami... a od roku PaintBallem... CHodzi o to ze teraz z ziomami posowamy na quadach a 2 osobnik nawala z Paintballa :D Dobra zabawa. ASG poza tym ze sa to wierne repliki broni(ceny od 300zl w gore i to spooro) jest dla mnie malo ciekawy. jak walisz z odleglosci wiekszej niz 30m zaczynaja sie spore klopoty... Wiatr i szybko tracona sila pedu... powoduje mala celownosc... i jak sie jest ubrnym jakos to czucie kuleczki jest minimalne/wogole.. Oczywiscie sa tez metalowe, ale nimi sie nie bawie. Troche lepiej se radzi ESG Electric Soft Gun... Tyle ze baterie laduje sie okolo 2 godzin. A moc trzyma do 30 min.

Ogolnie Paintball zjada ASG

Nie słyszałem o tym i ciekawi mnie czy u mnie w Piotrkowie też to będzie popularyzowane

Up@-Ta Paint Ball fajna rzecz

Nie słyszałem o tym i ciekawi mnie czy u mnie w Piotrkowie też to będzie popularyzowaneUp@-Ta Paint Ball fajna rzecz

Znaczy wiesz ASG to juz jest zabawa dla prawdziwych koneserow militarni(nie wiem czy dobrze napisalem bo FireFox mi to tak poprawil :P) sa to bronie ktore sa odbiciem prawdziwych broni... Takiego kalacha zwyklego mozna miec juz za 300zl.. ale jak chcesz miec full metalowego z przejsciem na CO2 i Baterie z celownikiem laserowym i baa nawet luneta... to widzialem takiego na Allegro za 3 tysie :D. No i kule sa male a jak uzywa sie plastikowych to celnosc radykalnie spada wraz z odlegloscia. Ja jestem za PaintBallem.. Tanszy i bardzij celny... zalezy tez jak sie ma wyregulowanego gnata :D

@Kozak

Z gnatów mam gazowego Glocka. Tylko, że w zime gazowe bronie lipnie działają, więc teraz go nie używam. Ze szturmowych kałacha(CM.028)

@Mr.Hania

a)Odwiedź sklepy. Bronie elektryczne średniej klasy(ABS + metal lub plastik + metal) kosztują 300-500 zł. Chyba, że mają jakąś ,,zwymyślaną budowę" mogą być droższe.

b)Człowieku jak masz odpowiedni strój to ból jest mało odczuwalny.

@Spawn

Nie powiedziałbym, że PaintBall jest tańszy.Pełny ekwipunek ASG średniej klasy odpowiednio dobrany kosztuje ok.500 zł.

Spawn nie wiem o co ci chodziło z tym ESG, ale ja kupuje broń elektryczną, której baterie się ładuje. Mnie jakoś nie bawi mnie zabawa z farbą.

PODSUMOWUJĄC ASG ZJADA PAINTBALL

@Joker

Nie wiem jak w Piotrkowie, ale w Warszawie jest tego bardzo dużo.

Ale jaki bol?? przyjelem serie kulek z 30m w plecy z AK74 i poczulem tylko 2 z nich.

Co do ESG jest tez soft gun tyle ze calkowicie elektryczny bez uzycia CO2 baterie znajduja sie zazwyczaj w miejscu gdzie przeladowuje sie bron.... znaczy ja tak mmialem w AK. I mowie ci szczerze jadac 40km/h quadem to juz ciezko sie celuje PaintBallem... Ale ASG jest to poprostu niewykonalne... nie dosc ze kulka lata na wszystkie strony.... ped powietrza znosi ja... To jak gosc dostanie nawet tego nie czuje(podkreslam ze uzywamy tych samych kostiumow co do PaintBalla czyli zwykle gumowe plachty) Ile razy mielsmy tak ze gosc dostal. To dobiero jak sie go zatrzymalo i mu sie to powiedzialo to zjezdzal do bazy quadem.

No ale sa gusta i guscika :)... A jedyne co jest tansze w ASG niz PB to kulki :D DObrej jakosci gnata Paintballowego kupilem za 770zl a ASG porownywalny statsami(niby) kosztuje 1230zł. Ja mowie o sklepach :D.

Aaa i jak dostalem w gogle z ASG poczulem tylko taki "cyk" a jak dostalem z PaintBalla to zaczelo mi az w uszach swiszczec :D

Wejdźcie sobie na

www.airsofguns.pl

I macie tam sprężynówki za 50 zł (b. dobra jakości żeby nie było, aczkolwiek w większości plastikowe) i elektryki po 200 zł, spokojnie można złożyć zestaw za 300zł.

Teraz samo strzelanie. O ile w lesie jest dużo zabawy (bo duża przestrzeń), to ja preferuje zamknięte pomieszczenia. Można wywlec jakiś stary stół, skrzynki i porobić przeszkody. Wtedy zabawa jest świetna, gorzej że potem trzeba sprzątać :D

Taaa wlasnie patrze na to cos za 50zł.... fajne statsy ma.... mmmm boskie... zal ;D

@Kozak

Tu trochę przesadziłeś. Za 50 zł sprężynówek w życiu nie kupię. Zdecydowanie lepsze są elektryki. Przede wszystkim dlatego, że można strzelać serią. Też lubię zamknięte pomieszczenia spoko się strzelało na budowie kolegi.

@Spawn

Mój zestaw (pełny) kosztuje wstępnie ok.500 zł. A jest on zestawem średniej klasy. Za 500 zł zestaw do PB kupiłbym zapewne niskiej klasy. PaintBall jest spoko, ale nie mów mi że jest on tańszy od ASG.Co do stat to zobacz gazówki szczena ci opadnie.

Odświerzę trochę temat.

Też się bawie w asg, ostatnio byłem na takiej większej strzelance (94 osoby ^^) i był bardzo dobry scenariusz. Moja replika to G3 TM z drewnem, upgrade do 350 fps + lufa precyzyjna, dzisiaj zamówiłem gazową metalową berettę HFC z blow-backiem ;p

Imo bardzo dobry sport, ktoś napisał że po dostaniu w okulary było tylko takie "pyk" a z paintballowego grzmotnęło nieźle, hmm jeśli porównać do tego dźwięku co kumple spyrali co się stało, jak dostałem w okulary, to z paintballowego byś musiał mieć chyba dziure w głowie jak to było "pyk" ^^

O, miło że ktoś odświeżył.

Byłem ostatnio na Paintballu, zaraz potem na ASG (ESG nie istnieje - Elektryczne Guny to też ASG). Przemyślenia? ASG zżera PB.

Po pierwsze - kulki z PB znosi trzy razy bardziej niż te z ASG. Kulką ASG z AK74U mojego kumpla strzelałem bez pudła na 150 metrów. Z PB miałem trudności przy 50, bo kulka nie ma podkręcenia i spada. Siła kulki z PB porównywalna do ASG, raz dostałem z PB w nadgarstek - bolało jak cholera, z drugiej strony dostałem w ramię i poczułem tylko lekkie uderzenie. Z ASG dostałem head i się zwinąłem :D Dostałem w klatę z metra to też nie było przyjemnie.

No i klimat... nie ten sam. W ASG mamy kominiarki, mamy chusty, możemy "uklimatycznić" pole walki na terrorist vs. CT :P a w PB nie ma tej opcji, maska musi być, kombinezon musi być.

O, miło że ktoś odświeżył.Byłem ostatnio na Paintballu, zaraz potem na ASG (ESG nie istnieje - Elektryczne Guny to też ASG). Przemyślenia? ASG zżera PB.Po pierwsze - kulki z PB znosi trzy razy bardziej niż te z ASG. Kulką ASG z AK74U mojego kumpla strzelałem bez pudła na 150 metrów. Z PB miałem trudności przy 50, bo kulka nie ma podkręcenia i spada. Siła kulki z PB porównywalna do ASG, raz dostałem z PB w nadgarstek - bolało jak cholera, z drugiej strony dostałem w ramię i poczułem tylko lekkie uderzenie. Z ASG dostałem head i się zwinąłem Dostałem w klatę z metra to też nie było przyjemnie.No i klimat... nie ten sam. W ASG mamy kominiarki, mamy chusty, możemy "uklimatycznić" pole walki na terrorist vs. CT a w PB nie ma tej opcji, maska musi być, kombinezon musi być.

oj, to ma te ak bardzo tuningowane, gdzieś do 600+ fps jak nie ponad 700+ a nie wiem czy to jest możliwe :]

Stockowy zasięg to ok 50 metrów max, wiem że to wygląda na dużo więcej ale prawda jest inna :P po 50 metrach już kulki nie widać, ba nawet po 40. jeśli podstawić pod 150 metrów 40 a że z 50 to 20 to możliwe :P ale nie jestem specem, nie mam żadnego makera paintballowego, ale wiem że gdy pod koniec trasy kulka z paintballa się nie rozbija :P

Też się pochwalę. że bawiłem się w ASG. Klimatyczna i wesoła zabawa, zwłaszcza że często zdarzały się u mnie strzelanki, w których brało udział 40 - 50 osób. Przypadła mi rola snajpera i zazwyczaj siedząc sobie bezpiecznie w krzakach wystrzeliwałem przeciwny oddział ^^ Kulek wcale nie znosi tak bardzo, by się tym przejąć. Zwłaszcza, że nasze rozróby mają miejsce w lesie i starych budynkach, gdzie wiatr ma nikłe szanse na uprzykrzanie życia. (Starych budynkach w lesie. ^^) Dało się tam nawet znaleźć parę szyb i trochę mebli, więc można było robić sobie osłony itp. Ale dopiero gdy dostałem od kumpla M60 (Duże bydle i jeszcze ciężkie) i wysłali mnie do przodu w budynku na czyszczenie pomieszczeń... o Boże! :D Naprawdę czuć ten dreszczyk emocji, zwłaszcza że do tamtej pory rzadko obrywałem. Jak dostałem shotgunem (sprężynowym) w klatę, to myślałem że nie dam rady. Ból cholernie mocny i jeszcze słyszysz jak nad tobą rozbiegają się kumple, tupiąc solidnie swoimi buciorami. No i jeszcze jak wpadniesz na kogoś i przetrącisz mu po twarzy kolbą. (Hihi, ja zawsze miałem gumową nakładkę i gumowy nóż xD) Klimat, klimat i jeszcze raz klimat! Szczególnie, jak używacie magazynków o realnej pojemności, a nie cisnących kilkaset kulek.

http://photos.nasza-klasa.pl/8899987/25/ot...4999f36a88.jpeg

G3 TM + beretta HFC

Airsoft jest młodą w Polsce zabawą o zasadach zbliżonych do paintballu. Stawiany jest tutaj jednak znacznie większy nacisk na realizm podczas zabawy. Dla jednych jest pasją i sposobem na życie sam w sobie, dla innych jedynie półśrodkiem do podnoszenia kwalifikacji w szerszej działalności paramilitarnej. Airsoft jest idelną alternatywą w stosunku do droższego i przez to nieosiągalnego dla wielu osób paintballu.Dzięki realistycznemu wyglądowi replik i ogólnemu nastawieniu airsoftowców rywala zwycięża też klimat zabawy.

Materiał wypożyczony z portalu www.asg.pl

Zainteresował mnie ten sport i od nie dawna go uprawiam. Jest on dosyć popularny w moim regionie. Co wy sądzicie o tym sporcie? Może także go uprawiacie? Jeśli Was to zainteresowało więcej info na TU