Asg

co wy na to ?

wiem ze to nie specshop czy zbrojownia ale tylko tu byla

http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-261-M14-EBR-M668A-.html#projector_components_hidding

Ale mam pytanie, kupujesz po prostu żeby wisiała na ścianie czy cóś czy będziesz się strzelał?? Bo 370 fps to nie za dużo :)

@UP

No niby nie za dużo, ale wiesz. Dobranie FPS'u zależy od grupy z która lata/będzie latać. U mnie np. nie mogliśmy używać karabinków powyżej 430 FPS.

Na Twoim miejscu zajrzał bym na AirSoftGuns.pl. Z 4-5 lat temu kupowałem tam mojego SCAR'a. Sklep nie należy do najtańszych ale mamy przynajmniej tą pewność że karabinek nie rozleci się nam po 1 runie.

Tu masz moich faworytów.

AKMS

G36

SCAR

BTW. moja mała rada. Zaopatrz się od razu w Hi-Cap'owy magazynek : ) tak do 550 kulek.

mam juz 1 replike a co do m14 ebr na wmasg mowia ze greabox dedykowany v7 spokojnie wytrzyma gaudera m140

a co do ak/g/acar no niestety ale to nie to co mi sie podoba no moze scar h mk 17 LB

to może CM048M ??

Mi się strasznie podoba. Chciałem kupić ale kasy brak :\

to może CM048M ??Mi się strasznie podoba. Chciałem kupić ale kasy brak :\

to dalej rodzina AK... a z niej opdoba mi sie tylko svd^^

A sory , nie doczytałem , że nie podobają Ci się ak :) Hmm to napisz jakie typy broni Ci się najbardziej podobają to coś może doradzimy :)

@EDIT W tej chwili akurat mam svd :) Ale planuje kupić coś lepszego.

A sory , nie doczytałem , że nie podobają Ci się ak Hmm to napisz jakie typy broni Ci się najbardziej podobają to coś może doradzimy @EDIT W tej chwili akurat mam svd Ale planuje kupić coś lepszego.

te zabawki z asg mają dalej zasięg około 50metrów i gryzą jak komary?

Jak tak to już lepiej postrzelać z pacynek albo powalczyć w melee będąc zakutym w płyte/lamelke/kolczuge

te zabawki z asg mają dalej zasięg około 50metrów i gryzą jak komary?Jak tak to już lepiej postrzelać z pacynek albo powalczyć w melee będąc zakutym w płyte/lamelke/kolczuge

Z broni około 450-500 fps z odległości 0-10m(jak nie więcej) kulka spokojnie się wbije między ścięgienka na dłoni :)

Z broni około 450-500 fps z odległości 0-10m(jak nie więcej) kulka spokojnie się wbije między ścięgienka na dłoni

idz na YT i popatrz co sie dzieje jak ma sie za duzo fps i nie umie sie strzelac np kulka w brodzie badz tez wybita 1dynka

Ehh,ja tam jeszcze nie pracuje i nie stac mnie na takie wydatki,i jedyne co mam to D90-H :P.

Ja bym ci polecil jakiegos dobrego kalasza,wedlug mnie to ten jest nawet dobry:

http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152193981-GF47-CLASSIC-GFC-GUNS.html

Pozwole sobie odgrzebać temat i poprosić kogoś o kilka rad. Będą to raczej pytania totalnego newbie, który zainteresował się ASG jakiś miesiąc temu. O ASG tylko czytałem i oglądałem filmiki. Napędzałem się coraz bardziej. Po napływie funduszy postanowiłem sprawić sobie 1-szego gnata. Teraz troche pytań:(wiem, że są bardziej profesjonalne strony takie jak wmasg, które niedługo ogarne, ale myślę, że znajdzie się ktoś kto zna odpowiedź na takie pytania)

1. Czy do 350 zł, można kupić pistolet/SMG na Co2, taki który nie rozpadnie się ani nie zacznie szwankować?

2. Wiem, że maska/gogle są obowiązkowe. Czy narazie to starczy? Czy od razu trzeba się zainteresować się całą garderobą ochronną?

3. Czy w mieście takim jak Szczecin można się gdzieś swobodnie pobawić z 4 kolegami? Czy trzeba jeździć do lasu/puszczy/starych budynków.

4. Odnosząc się do pytania powyżej - w ile osób można się fajnie pobawić? Czy konieczne jest posiadanie teamu składającego się z 10 osób, aby móc odgrywać jakieś proste scenariusze, czy w małym gronie też można się pobawić.

5. Jak ma się z prawem>. Czy straż miejska/policja czy ktokolwiek może nam taką broń zarekwirować? Czy trzeba mieć 18 lat?

6. Czy warto ufać sklepom internetowym? Czy lepiej gdzieś podjechać dotknąć i zobaczeć gnata na własne oczy?

7. Jak ma się ogólnie sprawa z ASG w Polsce. Czy są organizowane jakieś zawody dla amatorów, gzie nie będą się smiać z naszego "profesjonalizmu"? Czy drużyny/klany/gildie(nie wiem jak to nazwać) są rozrzucone po całej Polsce?

Zapomniał bym...8. Jaki jest koszt utrzymania takiej zabawki. Patrzyłem i widziałem, że są różne ceny kulek, buteleczek z gazem itp. Ile takiego sprzętu marnuje się dajmy to przez miesiąc.

Jeżeli napisałem coś źle, to przepraszam.

Jakby ktoś znalazł temat podobny do mojego to może podrzucić linka :)

Wiem, że pytanie mogą wydać się debilne i troche mało profesjonalne, ale jak już napisałem. Dopiero zaczynam. Pozdrawiam :)

co wy na to ?

wiem ze to nie specshop czy zbrojownia ale tylko tu byla

http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-261-M14-EBR-M668A-.html#projector_components_hidding