Assassin poradnik PVE , PVP

Witam . Zmusilo mnie ogladania na niektore posty , pytania i odpowiedzi na temat tej klasy . Dlatego napisze poradnik o sinie.

Guide jest skierowany do nowych graczy jak i juz troche grajacych.

Bronie : Na poczatku bierzecie co lepsze dagger/sword sword/sword / dagger/dagger

od 50 lvl sword/sword

Oczywiscie podstawowe informacje : Bonusy w broniach od atk speed sie nie stakuja czyli po chlopsku : Jezeli mamy w jednej broni atk speed i w drugiej to tylko sie liczy atk speed z jednej broni.

Wiekszy dmg jest na sword/sword od 50 lvl . Na poczatku bierzemy w main handa daggera a w off sword poniewaz mamy o wiele wiecej atk speeda (poniewaz na poczatku nei mamy bonusow w braniach z atk speed). Atk speed nie jest potrzebny do szybkiego spamowania skili i wpadania w mass cd (masowy cd na all skilach i stoimy i czekamy na reus all skili) tylko na WAVE. Poczytajcie o tym .

Wytlumacze po chlopsku co to znaczy WAVE :

Uzywamy to przy grindowaniu lub pvp . Kiedy zaczyna sie auto attack, zaczyna sie doslownie animacja 1 ataku z 1 miecza(badz sztyletu) uderzamy juz skillem . Jest to typowy bug czy poprostu dajace przewage zreczniejszym graczom na wieksza dominacje slabszych. Kiedy zaczynamy uderzac(zaczyna sie animacja) 1 bronia , uderzamy skila (powtarzam sie) to juz zalicza nam uderzenia z 2 broni z auto attacku tak na 50 lvl to 1k . Jezeli mamy wystarczajacy atk speed to powoduje to epicki dps a oczywiscie u sina o to chodzi.

Manstony : Zalezy co chcemy czy bawic sie w magic boosta czy atk. POLECAM ATK . JEZELI MAGIC BOOST TO CIAGLE MAGIC BOOST WSZEDZIE! ost Magic accuracion.

ATK : do 50 lvl staramy sie miec na czysto 500 crit (bez buffow , scroli, fooda itp) , po czym lecimy w full atk . Po 50 lvl na lajcie bedziemy posiadac 500~ crit z ringow , armorow broni wiec wtedy juz full atk wszedzie.

Stigmy : Prosta logika . Kto co woli co dla kogo pasuje i pod co sie ustawia. W tej grze chodzi o pvp wiec mowie tylko o tych opcjach . Gorne drzewko jezeli magic boost . Dolne jezeli atk. Polecam Dolne drzewko lub mix . Czyli nie konczymy dolnego drzewka , nie wiem jak pod 3.0 wyjdzie ale juz grinduje swego nowego sina bo starego sie pozbylem i dam wieksze dla pansta informacje w przyszlosci jak sam sie ubiore w te stigmy. Oczywiscie dla mnie absurd nie posiadac ambusha, accuration itp. Kto co woli. Osobiscie olewam Shadow walka na pvp na rzecz innych porzyteczniejszych stigm ktore zwiekszaja nasze cc badz dmg.

Cos dodac ? Chyba wszystkie podstawy zostaly spelnione. Pamietajcie starajcie sie nakladac te runy. Zaczynacie od tego po czym stun po czym stoicie za plecami przeciwnika i go combujecie z poteznych skili , znow nakladanie run , w powietrze i co mamy walimy w niego z calym burstem . Dobry templar lub glad na farcie moze to ustac ;D

Jezeli macie pytania walcie smialo pod tym postem . Jezeli chodzi o WAVE, macie za duzo filmikow na youtub i za duzo poradnikow o tym zeby sie tak strasznie rozpisywac.

Mam nadzieje ze wkoncu komus pomoge .

P.S. Kilka pogrubień i wszystko czytelniejsze ;>

Jezeli komus pomoglem chcialbym to wiedziec ;) Jezeli cos zle opisalem rowniez. Jezeli ktos ma wiecej pytan i pytan do innych klas do moge podpowiedziec .

emmmm , najgorszy poradnik jaki widziałem....

1 ale...Dual dagger ponieważ ma więcej crita a assasin PVP potrzebuje TYLKO crita , żadnych manastonów pod Magic boost czy Atk ... a sword + dagger nie daje możliwości robienia Weavingu (nie wavingu jak to napisałeś) ONLY DUAL SWORD ...

2 ale ...Jeżeli robisz poradnik...To opisuj może co dają określone stigmy bo nowi nie wiedzą nawet gdzie je kupić....

3 ale...Robisz multun byków ...

To tyle ode mnie. :3

Zgadzam się z osobą wyżej - jest to najgorszy poradnik o ile poradnikiem to w ogóle można nazwać.

Kontynuując powyższą krytykę (z którą się zgadzam) chciałbym dodać jeszcze parę słów od siebie dla autora:

1. Interpunkcja! Ortografia! Bez tego niech Ci ręce uschną jak jeszcze raz nazwiesz takie paplanie poradnikiem!

2. Nikt Ciebie nie zmusza do oglądania postów nowych graczy, niemniej jednak ich pomysły nie są wcale tak złe jak Twój poradnik, który nie dość że nie wnosi dosłownie nic, to jeszcze wprowadza w błąd (np. sword/sword na 50 lvlu z czym się nigdy nie spotkałem odkąd znam Aiona).

3. Skoro robisz poradnik i rozpoczynasz temat o "wave" (wątpię by to była literówka), to przynajmniej wytłumacz to porządnie, a nie na odwal.

4. "Manstony" są tak dokładnie wyjaśnione, że nie mam pytań.

5. Temat stigm został zrobiony już zupełnie na odwal. Podejrzewam (a podłoże do racji mam duże), że nawet nie wiesz jak tym się bawić. Jeżeli nie wiesz, to nie dość że nie powinieneś poruszać tego tematu, to tym bardziej nie powinieneś zaczynać "poradnika".

6. Czepiając się jeszcze tematu stigm: "absurd" to jest to co piszesz. Pisząc poradnik nie powinieneś wyrażać swojego zdania w ten sposób z tej racji, że możesz obrazić jakiegoś gracza. A niektórzy nie są tak wyrozumiali jak ja...

7. Albo niedowidzę, albo...

Pamietajcie starajcie sie nakladac te runy.

Gdzie PRZED tymi słowami wspomniałeś o runach? Może niedowidzę, jak tak to mnie popraw.

8. A więc...

i go combujecie z poteznych skili

Oświecisz może jakimi skillami powinienem "combować"?

9. Iiiiiii...

Dobry templar lub glad na farcie moze to ustac ;D

Właśnie o to chodzi, by tego nie ustał! Nie wiem jak Ty grasz, że templarowi lub (tym bardziej!) gladowi dajesz "to ustać".

Zapomniałem o czymś jeszcze? Chyba nie. I nie radzę mi zarzucać, że się na tym nie znam, jeżeli ktoś naprawdę nie wie o czym mówi.

Edit: @Down: Radzę przygotować się dobry tydzień przed faktem.

Sin to profka która nie powinna dostać nawet 1 hita , trza ogarnąć tzw. Minibuffki które trwają po 5 sec maksymalnie.

Moja przyjaciółka tak gra sinem że jeszcze nigdy nie padła i prawie nigdy hita nie dostaje.

Przy okazji ja jej ledwo radę daje a nawet częściej padam niż ona...Chociaż gram klerykiem. :)

Może sam napiszę poradnik ?

dual dagger do pvp ... to sa kur** najwieksze kpiny jakie slyszalem . Jezeli grales troche w aiona sinem to w zupelnosci ze mna sie zgodzic ze dual sword i jedziesz z tym . Scrol na atk speed + atk speed z sworda jednego daje ci wystarczajaca ilosc . Nie rob kpin prosze ja Ciebie ze ktos ma leciec w dual dagger i all manstony pod CRIT ! Czlowieku . Ja w dual swordach , wszystkie manstony w +atk posiadam na czysto 500 crit z samych nekli i seta(broni). ze scrolem i buffem mam 720~

Po co wiecej ? od 500 + wiecej sie nie oplaca walic w crit z powodu tego ze od 500 daje o wiele mniejszy efekt . Jakbym mial dual dagger i full manstony watpie ze to dobry pomysl. bym mial te z 1k+ critic to prawda ( jezeli w ogole mozna tyle miec?!) . Nie mial bym wiekszego atk speeda bo jezeli jestes takim znawca to wiesz ze jest cap atk speeda. Co Ci da ten atk speed? Co Ci da ten Crit?! Masz ponad 2 razy mniej atk odemnie . Jak nie 3 . Moj zwykly hit to Twoj crit. Pozdrawiam ogarnietego goscia.

Czlowieku . To mial byc krotki i ogolny poradnik (do 2 kolegi) . O wave-ingu czy jak to chcecie nazwac napisalem tylko istnienie takiej rzeczy i po chlopsku w skrocie opis tej owej "umiejetnosci". O Stigmach nie chcialem pisac bo jest tego multum. Hah nie wiem co pisac o stigmach... Gorne drzewko pod mb dolne pod crit(atk) , proste? W czym mnie kolego krytykowales? Mozliwe popelniam bledy ortograficzne ale pisze jak pisze ... Ja piszac wypowiedz luźna , bo tak ja traktuje nie klikam wszedzie podkreslone czerwona falujaca kreska by poprawic swoj blad jak Ty ;) Jezeli uwazasz ze wiesz wiecej napisz prosze swoj poradnik . Moze bedzie dokladniejszy i czytelniejszy i cudowniejszym w kazdym calu , nie zaprzecze. Ale bedzie miala jedna wade. To Ty bedziesz wprowadzal ludzi wblad mowiac ze crit jest najwazniejszy w assassinie i powinien bic z jakis tepych daggerow a nie uzywac swordow. Chora idea. Spytajcie sie topowych sinow i wtedy sprobojcie mnie skrytykowac . P.S. Moze Topowy nie bylem grajac sinem ale mialem w wlasnej gildi takich topowych graczy;)

warn_ico.png
Warn za double post. - crracked
Czlowieku . To mial byc krotki i ogolny poradnik (do 2 kolegi) . O wave-ingu czy jak to chcecie nazwac napisalem tylko istnienie takiej rzeczy i po chlopsku w skrocie opis tej owej "umiejetnosci". O Stigmach nie chcialem pisac bo jest tego multum. Hah nie wiem co pisac o stigmach... Gorne drzewko pod mb dolne pod crit(atk) , proste? W czym mnie kolego krytykowales? Mozliwe popelniam bledy ortograficzne ale pisze jak pisze ... Ja piszac wypowiedz luźna , bo tak ja traktuje nie klikam wszedzie podkreslone czerwona falujaca kreska by poprawic swoj blad jak Ty Jezeli uwazasz ze wiesz wiecej napisz prosze swoj poradnik . Moze bedzie dokladniejszy i czytelniejszy i cudowniejszym w kazdym calu , nie zaprzecze. Ale bedzie miala jedna wade. To Ty bedziesz wprowadzal ludzi wblad mowiac ze crit jest najwazniejszy w assassinie i powinien bic z jakis tepych daggerow a nie uzywac swordow. Chora idea. Spytajcie sie topowych sinow i wtedy sprobojcie mnie skrytykowac . P.S. Moze Topowy nie bylem grajac sinem ale mialem w wlasnej gildi takich topowych graczy;)
dual dagger do pvp ... to sa kur** najwieksze kpiny jakie slyszalem . Jezeli grales troche w aiona sinem to w zupelnosci ze mna sie zgodzic ze dual sword i jedziesz z tym . Scrol na atk speed + atk speed z sworda jednego daje ci wystarczajaca ilosc . Nie rob kpin prosze ja Ciebie ze ktos ma leciec w dual dagger i all manstony pod CRIT ! Czlowieku . Ja w dual swordach , wszystkie manstony w +atk posiadam na czysto 500 crit z samych nekli i seta(broni). ze scrolem i buffem mam 720~Po co wiecej ? od 500 + wiecej sie nie oplaca walic w crit z powodu tego ze od 500 daje o wiele mniejszy efekt . Jakbym mial dual dagger i full manstony watpie ze to dobry pomysl. bym mial te z 1k+ critic to prawda ( jezeli w ogole mozna tyle miec?!) . Nie mial bym wiekszego atk speeda bo jezeli jestes takim znawca to wiesz ze jest cap atk speeda. Co Ci da ten atk speed? Co Ci da ten Crit?! Masz ponad 2 razy mniej atk odemnie . Jak nie 3 . Moj zwykly hit to Twoj crit. Pozdrawiam ogarnietego goscia.

Rozumiem, że Twój wiek mieści się w bardzo niskim przedziale. Ewentualnie cierpisz na nadgorliwość, a ta z kolei jest gorsza od faszyzmu. Wyrażone przez inną osobę/y zdanie potraktowałeś w sposób bardzo agresywny (Może już czas umówić się z psychologiem? On nie gryzie), co już z góry przekreśla Cię w karierze tworzenia poradników - mało która osoba widząc tak nieokiełznanego autora sięgnie po następne "arcydzieło". Sam przyznałeś się, że o kilku aspektach nie wiesz, np. o stigmach. Bez pełnej wiedzy nie radzę pisać poradnik. W poprzednim moim poście wyraziłem zdanie. Przykro mi, ponieważ następna osoba potwierdza stereotyp, że Polacy potrafią pokazywać się tylko od tej negatywnej strony.

Pozdrawiam.

BTW. Mi się wydawało, że najlepiej jak jest mix dagger/sword.

Nadal jednak nie rozumiem pewnych kwesti... Gdzie widzisz moje przyznanie sie do tego , ze nie znam sie na stigmach , dotyczacych sina? Nic takiego nie powiedzialem . Tak jestem porywczy i nerwowy i wale wszystko prosto z mostu moj Drogi. Powiem krotko zwiezle i na temat (bynajmniej sie postaram) zdenerwowalem sie nie z powodu krytyki , tylko wmawiania ze chce zmylic ludzi i podaje im zle informacje na temat assassina . Tu mnie zabolalo bo tak pewnego dnia usiadlem i pomyslalem... Dobra ! Napisze cos , podziele sie wiedza z innymi . A niech maja ! A tu taka krytyka... Mozliwe nie mam zdolnosci , nerwow do nauczania innych i przekazywania wiedzy ale postaralem sie. Widze moja jest pewna i prawdziwa. Tylko to w waszym przypadku koledzy chcialem sprostowac. To wy kierujecie innych na zla sciezke jezeli chodzi o informacje na temat sina . sword/sword best . Na daggerach bez scrola na 60 lvl mamy cap atk speed . I po co to nam ? Jezeli nie wierzycie mi trudno usune ten temat jezeli waszym zdaniem sa to bledne informacje. Jezeli jednak troche jeszcze pogracie w ta gre i poznacie "dobrego" a nawet wiekszosc grajacych kilka miesiecy sinow ... To przyznacie kiedys mi racje.

Juz nic dodawac nie musze. Nikomu nie pomoglem tylko zaszkodzilem :)

P.S. 20 lat , niestety kolego znam sie na ludziach i bym Cie teraz skrytykowal po takiej riposcie ktora przedstawiles ale daruje to sobie. Nie zdziwilbym sie ... (mysli)

Nadal jednak nie rozumiem pewnych kwesti... Gdzie widzisz moje przyznanie sie do tego , ze nie znam sie na stigmach , dotyczacych sina? Nic takiego nie powiedzialem . Tak jestem porywczy i nerwowy i wale wszystko prosto z mostu moj Drogi. Powiem krotko zwiezle i na temat (bynajmniej sie postaram) zdenerwowalem sie nie z powodu krytyki , tylko wmawiania ze chce zmylic ludzi i podaje im zle informacje na temat assassina . Tu mnie zabolalo bo tak pewnego dnia usiadlem i pomyslalem... Dobra ! Napisze cos , podziele sie wiedza z innymi . A niech maja ! A tu taka krytyka... Mozliwe nie mam zdolnosci , nerwow do nauczania innych i przekazywania wiedzy ale postaralem sie. Widze moja jest pewna i prawdziwa. Tylko to w waszym przypadku koledzy chcialem sprostowac. To wy kierujecie innych na zla sciezke jezeli chodzi o informacje na temat sina . sword/sword best . Na daggerach bez scrola na 60 lvl mamy cap atk speed . I po co to nam ? Jezeli nie wierzycie mi trudno usune ten temat jezeli waszym zdaniem sa to bledne informacje. Jezeli jednak troche jeszcze pogracie w ta gre i poznacie "dobrego" a nawet wiekszosc grajacych kilka miesiecy sinow ... To przyznacie kiedys mi racje.Juz nic dodawac nie musze. Nikomu nie pomoglem tylko zaszkodzilem P.S. 20 lat , niestety kolego znam sie na ludziach i bym Cie teraz skrytykowal po takiej riposcie ktora przedstawiles ale daruje to sobie. Nie zdziwilbym sie ... (mysli)

Podałem dwie teorie: w pierwszej podkreśliłem wiek, w drugiej określiłem ewentualne problemy samozachowawcze - nigdzie nie użyłem bezpośredniego określenia wieku. W każdym razie jeżeli już tak bardzo chcesz pchać ten sword na siłę, to sword+dagger, nigdy sword+sword. Tak czy inaczej mam jakieś tam swoje własne, niepisane prawo patrzeć na ten poradnik z góry, jako kilkuletni gracz Aiona i były twórca poradników (nie spod tego nicku). Ze wszystkich klas tylko gladiatora nie znam. Reszta klas testowałem od wczesnej wersji Aiona do "dzisiejszego" wydania. Testowałem oba możliwe rozłożenia stigm, jakoś nigdy nie robiłem wg. tego poradnika. Ani glad, ani templar nigdy nie ustał przy mnie. Nie wiem, może czasy się już aż tak zmieniły, że moja wiedza jest nikła? Wątpię, aczkolwiek podtrzymuję swoją osobistą opinię o poradniku. I rada na przyszłość: pisząc poradniki w przyszłości przygotuj się na krytykę wszelkiego rodzaju i wytykanie błędów. To nieodłączna skaza na polskim rynku publicystyki. Powodzenia.

Edit:

Po drugie nie dawales przypuszczen jedynie stwierdzales fakty . Nie bron sie nigdy wiecej w taki sposob. Nie mow ze nie obrazales bo to robiles , probowales zaimponowac swoja inteligencja i brakiem wychowania. Chcesz byc krytykiem? Pierwszo naucz sie krytykowac siebie.

Wybitnie. Gdybym Cię próbował obrazić to wiedziałbyś o tym. W każdym razie uznaj że "podziękowałem" za radę.

Dziekuje za mila tymrazem krytyke i podzielenie sie swoim doswiadczeniem . To dziwne ze masz doswiadczenie kilkuletnie i uwazasz inaczej niz ja . A build inny niz ja... Testowalem wszystkie kombinacje d/d d/s s/s i na s/s wypada to najlepiej a kolege z gory ktory mowil ze trzeba leciec wszystko pod crytyk glownie krytykowalem . Ale dobra koniec tematu.

Edit:

Po drugie nie dawales przypuszczen jedynie stwierdzales fakty . Nie bron sie nigdy wiecej w taki sposob. Nie mow ze nie obrazales bo to robiles , probowales zaimponowac swoja inteligencja i brakiem wychowania. Chcesz byc krytykiem? Pierwszo naucz sie krytykowac siebie.

Witam . Zmusilo mnie ogladania na niektore posty , pytania i odpowiedzi na temat tej klasy . Dlatego napisze poradnik o sinie.

Guide jest skierowany do nowych graczy jak i juz troche grajacych.

Bronie : Na poczatku bierzecie co lepsze dagger/sword sword/sword / dagger/dagger

od 50 lvl sword/sword

Oczywiscie podstawowe informacje : Bonusy w broniach od atk speed sie nie stakuja czyli po chlopsku : Jezeli mamy w jednej broni atk speed i w drugiej to tylko sie liczy atk speed z jednej broni.

Wiekszy dmg jest na sword/sword od 50 lvl . Na poczatku bierzemy w main handa daggera a w off sword poniewaz mamy o wiele wiecej atk speeda (poniewaz na poczatku nei mamy bonusow w braniach z atk speed). Atk speed nie jest potrzebny do szybkiego spamowania skili i wpadania w mass cd (masowy cd na all skilach i stoimy i czekamy na reus all skili) tylko na WAVE. Poczytajcie o tym .

Wytlumacze po chlopsku co to znaczy WAVE :

Uzywamy to przy grindowaniu lub pvp . Kiedy zaczyna sie auto attack, zaczyna sie doslownie animacja 1 ataku z 1 miecza(badz sztyletu) uderzamy juz skillem . Jest to typowy bug czy poprostu dajace przewage zreczniejszym graczom na wieksza dominacje slabszych. Kiedy zaczynamy uderzac(zaczyna sie animacja) 1 bronia , uderzamy skila (powtarzam sie) to juz zalicza nam uderzenia z 2 broni z auto attacku tak na 50 lvl to 1k . Jezeli mamy wystarczajacy atk speed to powoduje to epicki dps a oczywiscie u sina o to chodzi.

Manstony : Zalezy co chcemy czy bawic sie w magic boosta czy atk. POLECAM ATK . JEZELI MAGIC BOOST TO CIAGLE MAGIC BOOST WSZEDZIE! ost Magic accuracion.

ATK : do 50 lvl staramy sie miec na czysto 500 crit (bez buffow , scroli, fooda itp) , po czym lecimy w full atk . Po 50 lvl na lajcie bedziemy posiadac 500~ crit z ringow , armorow broni wiec wtedy juz full atk wszedzie.

Stigmy : Prosta logika . Kto co woli co dla kogo pasuje i pod co sie ustawia. W tej grze chodzi o pvp wiec mowie tylko o tych opcjach . Gorne drzewko jezeli magic boost . Dolne jezeli atk. Polecam Dolne drzewko lub mix . Czyli nie konczymy dolnego drzewka , nie wiem jak pod 3.0 wyjdzie ale juz grinduje swego nowego sina bo starego sie pozbylem i dam wieksze dla pansta informacje w przyszlosci jak sam sie ubiore w te stigmy. Oczywiscie dla mnie absurd nie posiadac ambusha, accuration itp. Kto co woli. Osobiscie olewam Shadow walka na pvp na rzecz innych porzyteczniejszych stigm ktore zwiekszaja nasze cc badz dmg.

Cos dodac ? Chyba wszystkie podstawy zostaly spelnione. Pamietajcie starajcie sie nakladac te runy. Zaczynacie od tego po czym stun po czym stoicie za plecami przeciwnika i go combujecie z poteznych skili , znow nakladanie run , w powietrze i co mamy walimy w niego z calym burstem . Dobry templar lub glad na farcie moze to ustac ;D

Jezeli macie pytania walcie smialo pod tym postem . Jezeli chodzi o WAVE, macie za duzo filmikow na youtub i za duzo poradnikow o tym zeby sie tak strasznie rozpisywac.

Mam nadzieje ze wkoncu komus pomoge .

P.S. Kilka pogrubień i wszystko czytelniejsze ;>