Assassin

Witam.

Wczoraj zacząłem grę Scoutem i dzisiaj stałem się Assassinem. Bardzo podoba mi się jako klasa: leather armory, dual wield, ale strasznie długo zajmuje mi ubijanie mobków. Mam dopiero 11 level i całkiem sporo questów dostaje, więc wykonanie ich kosztuje mnie dużo czasu i nerwów ;) Jak sobie to usprawnić? Jakich manastonów używać? 2x dagger, 2x sword czy może sword + dagger? Jakieś początkowe rotacje skilli? Może jednak przerzucić się na gladiatora lub templara?

Przeszukałem internet, ale większość rzeczy dot. assassina dotyczy end-game i pvp.

gdyz to jedynie sie liczy w tej grze. Kwestia czasu to wbicia levelka. Zalezy co lubisz i czym chcesz grac. Wcale nie trwa dlugo zabijanai potworkow. Zagraj templarem lub gladem lub chanterem to zobaczysz roznice. Assassin : jak i pvp i pve (2 mieczyki) . Do 55 lvl oczywiscie uzywasz to co lepsze. Jedna bron uzywaj ktora ma bonus z atk speed gdyz tylko z 1 broni sie wlicza. Jezeli masz sword+ dagger bo sa dobre to sobie sprawdz ktory w main a ktory w off handzie daje wiekszy atk speed. A tak dla jasnosci main dagger i off sword jezeli dobrze pamietam. Sin (assassin) jest postacia jak sama nazwa wskazuje (skryty zabojca) atakujaca z zaskoczenia. Jak kogos zlapiesz to marne szanse ze wyjdzie z tego calo . Sin moim zdaniem najtrudniejsza postac do ogarniecia. Za to jakie pozniej satysfakcje ... ojojojojoo ;D P

P.S. Jezeli chcesz to podam ci sposob na dobre grindowanie(expienie , zabijanie potworow) . Jak uzywasz skila , czekasz az zacznie machac mieczami (melle normal attak) i w czasie poczatku udezenia walisz jakiegos skila kolejnego z rotacji. Gdyz kiedy animacja uderzenia sie zaczyna , dmg zalicza z 2 broni :)

Zagraj templarem lub gladem lub chanterem to zobaczysz roznice.

W sensie, że są dużo lepsi od sina?

A z tą twoją poradą to ciężko będzie, bo mam tylko 2 skille do ataku + kontratak :P

Jeszcze: jakie manastony? :)

@up zależy co preferujesz jeżeli chodzisz z 2x dagger to polecam ci ładować full crit natomiast 2x sword w full attack

nie wiem dlaczego masz tylko 2 skille powinieneś już mieć ich kilka + podstawowe ze scouta a kupuje się te skille w stolicy u "scout trainer"

nie ma takiego czegoś dużo lepsi itp. gadki zależy jak grasz każda postać jest dobra jeżeli lubisz taki styl gry to najbardziej ci polecam ja właściwie uwielbiam, granie taka klasa to sama przyjemność

jak chcesz to napisz pw lub na gg jak będę mógł ci pomoc to pomogę :)

@2xup chodzi ci o wave pewnie, czyli zadawanie obrażeń z auto attack + skill w tym samym momencie każdy sinek powinien to umieć bez tego ani rusz

Ja też się podepne pod temat. Mamy kilka... pytań i prosby o poradzy. gram assasynem i mam 13 lvl, mam 2 dagery. I tak, niewiem czym najlepiej atakowac (swordy czy assasyn) wg jakies porady. Kiedys grałem sorcerem i dobrze mi szło ale... znudzila mi sie, malo efektywna i wg

@up chodzi Ci o swordy lub daggery tak ? ogólnie większośc gra na daggerach i full crit więc też polecam takie coś bo jest opłacalne

Dobra, dzieki za podpowiedz co do broni. Ma moze ktoś jeszcze jakies porady co do assasyna? np. Co najlepiej kupic na ktorym lvl czy moze jak szybko expic itd. Mam konto "free" a gold paca nie zamierzam kupować bo po prostu nie wiem ile wytrzymam przy tej grze. Jak wypada assasyn co do szybkości i dmg i jak wypada w PvP ktoś wie?

A mógłby ktoś mi dokładnie wytłumaczyć ten "wave", bo ja coś tam próbowałem, ale chyba mi nie wychodzi..

tutaj masz maly poradnik jak robic wave

Kurczę nie wychodzi mi ;( Dobrze to rozumiem: auto attacki między skillami, czyli używam skilla i od razu naciskam C (auto attack) i od razu kolejny skill i tak w kółko?

auto attack i w chwili animacji używasz skilla . Na początku trudno jest to ogarnąć bo masz mały attack speed z czasem się nauczysz tylko cały czas ćwicz

PS. Na jakim serwerze grasz?

Po stronie ?

W razie pytan pisz na gg

Anuhart, nick Velyan.

Możesz mnie oświecić od którego lvl scout ma dual wield ? Bo nie chce mi sie wbijac 10 lvl :D

Albo od początku albo od 5 :P

tak czytam i się śmieje z was...

Dobra to tak :

są 2 typy assasina czyli acc i crit do pve to bardziej acc bo trafia ale do pvp crit.

Daggery : je noś , ponieważ szybszy attack+crit , swordy to musisz mieć bardzo dobre bo inaczej d*pa blada.

Daggery minimum zielona nazwa + crit manastony

jak chcesz zrobić twinka to farmisz bronie na Fire temple czyli 2x dagger i robisz je +10 (l60+ stone)

ale ja najbardziej Ci chantera polecam. Dobra profka do pvp , sam gram clerykiem i templarem (cler twink 40lvl , templar 55lvl)

Pisz do Tassty , ogarne ci trochę manastonów pod crita.

Zanim wyjdzie z lokacji początkowej, już go ma.

Na 4/5 lvl jest książka Advenced Dual Wield, nie zwrócilem uwagi czy od 1 już jest'normalny' DUal Wield.

PS. Jakieś polskie legiony (dla nowych) na Anuharcie, hm?

p.s. Asskiem manstony do 50 lvl walisz crit . Powyzej 50 masz juz 500~ na czysciocha z earningow , ringow , armorow , broni i helmu i wszystkiego crita wystarczajaco. ze scrollem i foodem masz 600+ z buffem 700+ ( to styka!) . dajesz max atk manstony. Co daje ci z full seta mniej wiecej 2x more dmg. Zobaczysz co to moc.

P.S. Wybacz kolego za pozna odpowiedz. Mowiac o grze chanterem , gladem itd mowie o latwej zywotnosci grindujac czyli mniej waste w potki itd... ale za to jak dluzej bijesz potwory. na 50 lvl grindujac miejac sredni secik doszedlem do 2sec na scrollach mobka na swoim levelu . Mowie o zabijaniu . Wave ogarnac mozna juz na 25-30 lvl . Wtedy zacznie sie zabawa ;) Jak pojdziesz w rifta i spotkasz asmo/elyosa ktorego z zaskoczenia z plecow zabijesz w moment.

Witam.

Wczoraj zacząłem grę Scoutem i dzisiaj stałem się Assassinem. Bardzo podoba mi się jako klasa: leather armory, dual wield, ale strasznie długo zajmuje mi ubijanie mobków. Mam dopiero 11 level i całkiem sporo questów dostaje, więc wykonanie ich kosztuje mnie dużo czasu i nerwów ;) Jak sobie to usprawnić? Jakich manastonów używać? 2x dagger, 2x sword czy może sword + dagger? Jakieś początkowe rotacje skilli? Może jednak przerzucić się na gladiatora lub templara?

Przeszukałem internet, ale większość rzeczy dot. assassina dotyczy end-game i pvp.