Proszę nie karmy trolla:]
Co do klas grywalnych mogę potwierdzić że każda ma swoje zadania, priest nie zabija, ale battlegroundy, areny 5vs5 czy gvg bez priesta to porazka i wiadomo pve na wysokim poziomie bez priesta tez nie istnieje.
Grałem w Astę od pierwszego dnia, obserwuje temat od samego początku i wydaje mi się, że nie umieściliśmy w tym temacie kilku ważnych aspektów gry i powodów organizowania jednej dużej gildii:
-jak na MMO starego typu przystało, wbija się poziomy dla gildii, wykupuje skille, które wzmacniają wszystkich członków
-by dostać się na GVG, trzeba być jedna z 4 gildii w danej frakcji pod względem wbitego Fame(u webzena w sobote były ćwierćfinały i półfinały frakcyjne, a w niedziele był finał najlepszej gildii Asu i Ora)
-wbijanie Fame dla gildii raz w tygodniu było nagradzane złotem(jak dobrze pamiętam 1k Fame=10g, co aktywnym graczom dawało około 150-250g tygodniowo, co na warunki webzenowego serwera było sporo)
Co do wojen to mogę dodać, że bierze w nich udział 50 graczy i trzeba wbić 50 lvl(zakładam że nie wystartujemy od razu z patchem 55lvl i berserkerami:])
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania proszę pisać na forum lub PW
Serdecznie pozdrawiam
Albinos/Hyoah