Mam otóż taki problem z laptopem, od jakiegoś czasu ( grubo ponad miesiąc ) laptop zaczął się strasznie grzać, nawet na samym przeglądaniu stron, wiatrak od karty chodził praktycznie co chwila, nie mówiąc już o grach gdzie dotykając spodu można było się poparzyć, zakupiłem podkładkę chłodzą ( uprzedzam, że drogą i dobrą więc spełniała swoją rolę) i nawet to nie pomogło choć w znacznym stopniu już nie był aż tak gorący. Cała akcja toczyła się na windows 7 ( przeinstalowałem go 2 razy ) i to jest właśnie dziwne. Otóż kilka dni temu przeinstalowałem system na windows 8 w celu przetestowania i co się okazało laptop przestał się grzać, przy przeglądaniu stron jest chłody a wiatrak w ogóle się nie włącza, wiadome przy grach dostaje swojej temperatury ale z podstawką praktycznie nie jest gorący. I teraz pojawia się takie oto pytanie co z tym fantem zrobić ? Mam jeszcze na niego gwarancje ale nie mam praktycznie pojęcia czym to jest spowodowane. Na początku myślałem, że to naturalnie przez kurz ale skoro na win 8 się nie grzeje to sprawa leży po innej stronie. Nie wiem czy oddać go na gwarancje bo nie potrzebnie stracę go na 2 tygodnie i w sumie i tak z tego nic nie wyjdzie. Miał może ktoś z was podobną sytuacje? Czy ma to sens aby przeinstalować system znów na win 7 i oddać go na gwarancję ? Dla mnie to bardzo dziwny przypadek i jeszcze się z tym nie spotkałem.
Mój laptop to Asus K53SC
Procesor Intel Core i3 2330 M 2,2
Wielkość dysku HDD 500GB
Pamięć RAM 4GB
Karta graficzna nVidia GeForce GT 520MX
Napęd optyczny DVD-RW
System operacyjny Windows 7 Home Premium
PS. Uprzedzam, że szukałem na necie i nie znalazłem na to odpowiedzi a wszystkie sterowniki na win 7 miałem aktualne.