Witam. Otóż po formacie w laptopie owym padło wi-fi. Sterowniki zainstalowane, zaktualizowane przez internet kablowy. Tak wiec moim zdaniem opcja zrąbanej karty sieciowej odpada. Na internecie kablowym wszystko śmigało, na wi-fi sieć jest wykrywana lecz podczas łączenia wyskakuje błąd podłączenia pod moją sieć. Co mogło paść ? W drugim laptopie (HP Pavilion) wszystko działa poprawnie nawet po formacie. Skoro karta odnajduje sieć, lecz nie może się z nią połączyć a inne urządzenia jak telefony itp dają radę to gdzie może leżeć przyczyna problemu ?
Asus k50id Problem z wi-fi
jaki router ?. Bo u mnie w livebox trzeba wcisnąć taki przycisk, i potem dopiero przepuszcza wifi, no i wklepać klucz wep. Przycisk zwie się reg, może ty też masz jakiś guziczek, i po prostu musisz go załączyć.
Mam liveboxa. Brak zabezpieczeń gdyż i tak okolica zacofana jestem jedyną osobą z XXI w bo reszta to się traktorami jara Wszystkie urządzenia działają tylko po prostu ten lapek po formacie siadł i niby jest ok a jak kliknąć połącz to nie ma mowy o necie...
Albo zobacz czy w ustawieniach routera masz adres mac wpisany na liste komputerów które mogą się łączyć z siecią. Ewentualnie spróbuj stworzyć nową sieć (chyba że już tak robiłeś). A nie wyskakują Ci jakieś errory czy cos ?
Nie nic nie wyskakuje. Tylko "System Windows nie mógł się połączyć z siecią" tylko i wyłącznie. Adres Mac jest wyłączony.
Mam liveboxa. Brak zabezpieczeń gdyż i tak okolica zacofana jestem jedyną osobą z XXI w bo reszta to się traktorami jara Wszystkie urządzenia działają tylko po prostu ten lapek po formacie siadł i niby jest ok a jak kliknąć połącz to nie ma mowy o necie...
Najpierw naciskasz reg, potem dopiero łączysz się z siecią wiem co mówię, bo tego dziada też mam. Musi ci lampeczka od wifi migać, dopiero potem załączasz w lapku. Jak przewrócisz go na moment to masz reg . Tylko nie reset,
Ok bo znowu go formatuje, może to coś da ale wątpię, jak nie to zaraz zdam relację z tego co osiągnąłem poprzez reg
Ja jestem jednak przekonany iż będziesz musiał wpisać klucz wep, który powinieneś mieć na spodzie livebox.
a gdzie go wpisać ?
No w lapku jak ci się zacznie łączyć, będzie łączyć do powinno wyskoczyć okienko do wpisania. Klikasz połącz z wifi, twój numer neostrady. Jednak przedem przycisk, dopiero potem łączysz się jak ci wyszuka lapek sieć twoją.
Dobra ok wszystko działa, faktycznie pomogłeś i dostajesz + Oraz przyjacielski wirtualny uścisk dłoni i słowo dziękuję .
P.s temat do zamknięcia
No spoko, do zamknięcia jak co . Liveboxa mam już jak wyszedł od dawna dawna, więc trochę zębów na nim zjadłem
.
Witam. Otóż po formacie w laptopie owym padło wi-fi. Sterowniki zainstalowane, zaktualizowane przez internet kablowy. Tak wiec moim zdaniem opcja zrąbanej karty sieciowej odpada. Na internecie kablowym wszystko śmigało, na wi-fi sieć jest wykrywana lecz podczas łączenia wyskakuje błąd podłączenia pod moją sieć. Co mogło paść ? W drugim laptopie (HP Pavilion) wszystko działa poprawnie nawet po formacie. Skoro karta odnajduje sieć, lecz nie może się z nią połączyć a inne urządzenia jak telefony itp dają radę to gdzie może leżeć przyczyna problemu ?