ASUS ROG STRICX gl553

Siemka. Mam pytanie co do tego lapka. Posiada on 2 karty graficzne, obie są od razu aktywne czy trzeba je jakoś między sobą przełączyć? Jeśli tak, to jak to zrobić?

Witam,

Jeżeli sterowniki są poprawnie zainstalowane to automatycznie się przełączają.

Z tego co pamietam to masz system nvidia optimalisation nie pamietam dokładnie mój stary lapek też to ma. Działa to tak że jak korzystasz z lapka normalnie np przeglądasz internet piszesz w office coś jakieś normalne czynności na komputerze to działa karta zintegrowana. By nie pobierał za dużo prądu jak odpalasz grę to automatycznie załącza się dedykowana a wyłącza zintegrowana. Można to wyłączyć w panelu nvidia albo w menadżerze ale nie polecam. Polecam w panelu nvidia poustawiać wszystkie ustawienia karty na wydajnośc dla maksymalnych możliwych FPS w grze. Tylko musisz chyba 1-2opcje poczytać bo czasem więcej FPS wyciągniesz jak zamiast np GPU komp będzie wykorzystywał CPU ale to zależy co jest szybsze bo u mnie akurat CPU wydajniejszy i pomogło przestawienie bo to co automatycznie ci ustawi to jest o kant D rozbić. Tak jak być robił zjęcia aparatem na Auto a manualnie zawsze zrobisz lepsze :)

Wszystko dzieje się automatycznie pilnuj jedynie żeby Windows 10 był zaktualizowany i sterowniki

Siemka. Mam pytanie co do tego lapka. Posiada on 2 karty graficzne, obie są od razu aktywne czy trzeba je jakoś między sobą przełączyć? Jeśli tak, to jak to zrobić?