Siemka. Mam pytanie co do tego lapka. Posiada on 2 karty graficzne, obie są od razu aktywne czy trzeba je jakoś między sobą przełączyć? Jeśli tak, to jak to zrobić?
ASUS ROG STRICX gl553
Witam,
Jeżeli sterowniki są poprawnie zainstalowane to automatycznie się przełączają.
Z tego co pamietam to masz system nvidia optimalisation nie pamietam dokładnie mój stary lapek też to ma. Działa to tak że jak korzystasz z lapka normalnie np przeglądasz internet piszesz w office coś jakieś normalne czynności na komputerze to działa karta zintegrowana. By nie pobierał za dużo prądu jak odpalasz grę to automatycznie załącza się dedykowana a wyłącza zintegrowana. Można to wyłączyć w panelu nvidia albo w menadżerze ale nie polecam. Polecam w panelu nvidia poustawiać wszystkie ustawienia karty na wydajnośc dla maksymalnych możliwych FPS w grze. Tylko musisz chyba 1-2opcje poczytać bo czasem więcej FPS wyciągniesz jak zamiast np GPU komp będzie wykorzystywał CPU ale to zależy co jest szybsze bo u mnie akurat CPU wydajniejszy i pomogło przestawienie bo to co automatycznie ci ustawi to jest o kant D rozbić. Tak jak być robił zjęcia aparatem na Auto a manualnie zawsze zrobisz lepsze
Wszystko dzieje się automatycznie pilnuj jedynie żeby Windows 10 był zaktualizowany i sterowniki
Siemka. Mam pytanie co do tego lapka. Posiada on 2 karty graficzne, obie są od razu aktywne czy trzeba je jakoś między sobą przełączyć? Jeśli tak, to jak to zrobić?