W ostatnich dniach grupa hakerów wykradła ponad 75 mln kont I-PIN wraz z hasłem.
Co to jest I-PIN? jest to elektroniczny podpis, potwierdzenie tożsamości obywatela Korei południowej , oraz obcokrajowców przebywających w korei południowej w sieci. Aby uzyskać I-PIN obcokrajowiec musi przebywać na terytorium Korei Południowej nie mniej niż miesięcy oraz posiadać ważny paszport.
Ale wracając do rzeczy. Z związku z tym faktem wiele firm wydających gry w Korei południowej Nexon, Daum, NCsoft będą przeprowadzać ponowną weryfikację I-PIN wszystkich swoich kont.
Dziś przeprowadziła to firmą wydająca Bless Online, moje konto zostało zablokowane do momentu ponownej weryfikacji I-PIN .
Dopiero jak zalogowałem się do systemu siren24 konto zostało odblokowane .
Jestem ciekaw co zrobią gracze którzy kupowali konta na stronach takich jak newgameway , obstawiam iż newgameway zażąda jakiejś opłaty dodatkowej za zweryfikowanie ponownie konta
Biznes to biznes
최근 아이핀 발급기관 해킹에 따른 영향으로 약 75만건에 아이핀이 부정 발급된 사례가 있었습니다. 블레스에서는 혹시 모를 아이핀 도용을 방지하기 위한 보안기능을 계획하고 있으며,블레서 여러분 스스로도 자신의 개인정보로 가입된 아이디들을 확인할 수 있는 '명의도용 확인하기' 기능을 통해본인 모르게 가입된 아이디가 있는지 확인해주시기를 권장합니다.
http://bless.pmang.com/?mKey=2&sKey=1#board/read/1/N/41447216
@Edit
W tytule wkradła się literówka , proszę o poprawę