Atelier Online - Nowy mobilny MMOJRPG na podstawie znanego ip

Jakiś czas temu wyszedł nowy mobilny MMOJRPG na podstawie ip atelier. Ogółem gra mi sie nie spodobała ale nie znaczy to ze gra jest zła. Wrecz przeciwnie, myślę iż gra znajdzie swoich pasjonatów tutaj. Zacznijmy od najwazniejszej rzeczy auta tutaj nie ma. No znaczy sie jest ale nie do końca. Auto w tej grze zbiera tylko surowce! Chcesz porobic questy? manual, Chcesz walczyc? Manual. Zbieranie surowców akurat jest wazne gdyż gra opiera sie mocno na craftingu i alchemii (no chyba ze jesteś whalem i chcesz spróbować sil w zbieraniu eq gachą). Gra nie jest twoim typowym mmo bo wskakujesz do pół otwartego świata z 4 osobami robisz questy zbierasz surowce wracasz do bazy i wchodzisz do lobby z innymi randomami i tak dalej i tak dalej. Lobby mozesz również zrobić tylko dla znajomych by grac z nimi. Jednakże myślę że można to kinda podpiąć bo gra mocno opiera sie na graniu z innymi (jrpgowosc w tej grze opiera sie na tym ze podczas walki wszystkie osoby w lobby walczą u twojego boku nawet gdy robia co innego u siebie ale jednak gdy dołącza do bitki to oni tez dostaną ity z tej potyczki (nie jestem pewien czy kontrolują swoje postacie czy nie bo nie miałem okazji trafic na kogos kto by wszedł w potyczkę). Overall unikatowe “mmo” któremu powinno dac sie szanse https://play.google.com/store/apps/details?id=com.boltrend.atelieren