Atlantica Online

Przedstawią wam MMORPG ''Atlantica Online'', [.]

Plusy;

- Pinkna Grafika

- FTP

- Strategiczne podejście do walki

- Wiele możliwości w rozwoju postaci

Minusy;

-aż za dużo by je tu wymieniać, ale sprawdźcie sami.

official; http://atlantica.ndoorsgames.com/center/ne...asp?list_seq=90

clip; http://pl.youtube.com/watch?v=AHZVLniru08

Po filmiku gra wygląda nawet ciekawie. Szkoda, mogłeś dac jakieś minusy.

Właśnie ściągam ową grę.

Minusy w tej grze bardziej wahają się w skali gustu..

Możesz coś o tej grze opowiedziec? Np: Jakie są rasy, klasy itp :->

Możesz władać jednocześnie 9postaciami naraz, jest to RPG w połączeniu ze strategią..

Efekt jest taki, zabita dynamiczność gry ale za to nie spotkamy się z monotonnym grindem.

Więc jak podobają wam się rozwiązania w stylu Myth War I i II, jest to w podobnym stylu

mmorpg z nie najgorszą oprawą graficzną.

więcej info na; http://www.atlantica.com.pl/news.php?strona=1

tagra jest w fazie closed beta powodzenia......

http://pl.youtube.com/watch?v=5EYT8Zo7gaM&…feature=related nie dosc ze widze Kamaele z L2 to jeszcze turowa rozgrywka… Powiem tyle w HoM&M 1 2 3 4 nigdy nie moglem spedzic wiecej niz 20 min… Wiec to tez mnie nie wciagnie.

A mi się może spodobać, bardzo fajna gra, widzę po screenach..

Grał ktoś może? Jak ogólnie przeżycia z gry hehe

powtórze to ostatni raz

ta gra jest w fazie CLOSED BETA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

edit:bardziej chodzilo mio tych co juz chcą grac badz pytają o wrażenia:)

powtórze to ostatni raz ta gra jest w fazie CLOSE BETA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja nie mowilem ze bede gral w to bo po 1 Closed beta a po 2 turowka. Wyrazilem swoja opinnie na przyszlosc :D

ja dostałem pasy do CB, chociaż przyznam że turowa rozgrywka mnie nie ciągnie...

Podobnie jest z ,,Runes of Magic'', tylko tam nie mamy turowej rozgrywki, i w końcu coś dla tych co lubią mieć swoją chatę.. 3D graficznie przeciętnie.

STRONKA - http://www.runesofmagic.com/en/index.html

FILMIK - http://pl.youtube.com/watch?v=mYrwV3oDFcg

CB czyli już niedługo.

A z tego co widzę na głównej np. ''Sun'' gdzie trzeba rejestrować się w Tajwanie z jakimiś generatorami ID ''lol'', następnie jak uda się ściągnąć instalke to gramy z masakrycznym

pingiem bo sygnał idzie dodatkowo przez USA.

Już o tym że wszystko w krzokach nie wspominam..

Jeśli CB w spisie są pomijane, co tam robi Soldier Ultimated Nacion [...]

:-( osobiście niepodoba mi sie ta gra! moze jak ukoncza calkowicie to cos wyjdzie ale itak niepasi mi tu turówka :-?

Najpewniej zaniedługo rozpocznie sie OB, jak dla mnie gra jest rewelacyjna, nie jest to kolejny klon WoW, gra jest bardzo grywalna, bo ostatnio po godzinie gry gry MMOPRG mi sie nudziły, a w tą gram sporo

zapraszam na atlantica-online.pl tam więcej informacji o grze

[ Dodano: 2008-09-17, 21:03 ]

OB ruszy 24 września!!

Nowe patch przede wszystkim wprowadził 2 nowych merców(Pirata i Spartana) i wszystko co z nimi związane, nowa lokacje Ameryke., a także świąteczny event, w którym można np. stać sie posiadaczem czapeczki mikołaja:).

Z widocznych zmian można zauważyć że nie można już kupic power up, ale za to po zalogowaniu przez godzine jest bonus +90% do ataku. Również zmianom uległa czcionka, niestety raczej nie najlepszą. Liczba osób w gildii zwiększono do 50, a także dodano gunkcje zastępcy Guild Leadera.

eventrm8.jpg

Jeden z eventów świątecznych polega na zbieraniu liter, z których składa sie słowo Atlantica, gdy zbierzemy kilka takich słów możemy je wymienić na itemy.

christ1.gif

Innym questem jest pomoc mikołajowi, w którym dostaje sie choinki, które również można wymienić

christ2.gif

pokaże też opinie o grze przez zagraniczne serwisy

new_review_01.jpg

new_review_02.jpg

new_review_03.jpg

new_review_04.jpg

Zapraszam do gry :)

Na początku gry wybieramy swojego "maina" tzw główną postać. Do wyboru mamy mainów z broniami: sword, bow, gun, spear, axe, chainsaw(piła), stuff, gitara, canon(ręczna armatka). Bronie odpowiadają klasom, np sword to typowy tanker itd. Każda klasa ma do wyboru kilka własnych skilli. Skill można ulepszyć maksymalnie na 60lvl(z charmami i różnymi itemami 90), w grze łącznie możemy wbić 120lvl = 120 skill pointów + 30 z miksturek ale to później. Skilli uczymy się z książek na odpowiednich poziomach, np z książki "beg" możemy wbic skill na 20lvl, "mid" 40 i "adv" 60. Na 10 lvl możemy mieć już 5 merców, a potem co 10lvl 1 więcej aż do 50 gdize max wynosi 9. Rozstawiamy ich na kwadracie pól 3x3. Merców do wyboru jest bardzo dużo i cały czas są dodawani inni tak więc nie ma po co ich wymieniać, a co też za tym idzie jest bardzo dużo strategii i taktyk, gdzie szybkie i strategiczne myślenie jest bardzo ważne, bo np na pvp zdarza się, że pokonujemy osobę 30lvl większą od nas, co zdarzyło mi się już kilka razy.

Każda postać (merc) ma swój własny ekwipunek i gamę skilli. Spearmain od merca speara oprócz wyglądu różni się tym, że main ma do wyboru parę innych sklli dostępnych tylko dla maina. Merców na początku możemy nająć, potem robi się na nich questy, które są dostępne w zależności od merca np, na 44 bądź 100 lvl. Każdy merc ma kilka klas, które robi na 20 50 80 100 lvl. Zmienia wtedy swój wygląd, polepsza skille i statystyki, a czasem uaktywnia nowe "czary".

Cały system kupowania i sprzedawania itemów jest oparty na markecie, gdzie gracze wystawiają różnego typu rodzaje itemów. Ekwipunek jak i inne przedmioty można zdobyć z odpowiednich boxów, np z spirit equipment box wypadnie losowa część uzbrojenia itema "spirit" (czyli bronie, zbroje itp tego rodzaju). Takie boxy wypadają z mobów i można je też kupić na markecie. Zioła i inne takie materiały wypadają z mobów jak i z odpowiednich boxów.

Grafika w grze jest bardzo ładna i nie mam do niej zastrzeżeń, a walki są widowiskowe i efektowne.

I teraz ważna część gry czyli dynamika. Autor tego tematu bardzo myli się co do tej kwestii. W trakcie walki mamy bardzo wiele czynników do kontrolowania jak rozstawienie, analiza sytuacji, czary, taktyka i strategia itp itd na co mamy 15 sekund. Ciężko mi to wam oddać słowami jak to wygląda, ale dynamika tej gry jest bardzo dobra, osobiście mogę nawet powiedzieć, że porównywalna do gier typu L2, silk, wow itp (ale to moje zdanie).

+ w tej grze jest także dobra "muzyka", jest ona fajna i miła dla ucha, szczególnie ta gdy idziemy na bossa :D

Gra jest oparta na mapie świata tak więc można spotkać takie miasta jak warszawa, moskwa, berlin itp

W grze tej nie ma czegoś takiego jak konto premium. Można jedynie kupić przedmioty na item mallu, lecz nie jestesmy od nich uzależnieni, bo i bez nich możemy na równi grać z osobami wydającymi po 10$ dziennie. Do tego wszystkie itemy jakie są na item mallu można kupić za kasę w grze.

W grę tą gram już od 22 stycznia i bardzo mi się podoba (wtedy moja postać w grze ma urodziny i co rok w realu od zrobienia postaci dostajemy jakiś prezent). Jak na razie wbiłem 72 lvl i gra cały czas mi się bardzo podoba. Mogę nawet powiedzieć, że im dalej tym lepiej oraz mam zamiar przy niej zostać jeszcze na bardzo długo. Wcześniej grałem w takie gry jak wow, L2 (2 lata), requiem. (0,5 roku)

Na koniec chciałem zareklamować tą grę jakimś dobrym filmikiem. Szukałem czegoś dobrego na yt przez 20 min i nic. Większość jest na dość niskim poziomie i trudno znaleźć coś co oddałoby choć w 60% klimat tej gry. Kiedyś widziałem jakieś 2 bardzo dobrze zrobione i pokazane więc jak znajdę to dam linki. Więc jak macie zamiar zagrać w tą grę to nie zaczynajcie od oglądnięcia filmików pvp czy pvm na youtube bo w grze to całkiem inaczej wygląda.

@up

ale mnie zachęciłeś o kurde już zasysam :P dam edita jak mi się spodoba a jak nie to i tak dam edita :P

Polecam Ci bardzo serwer MyCenae. Jest to popularny serwer i jest tam najwięcej polaków. Na początku gra może Ci się wydać skomplikowana ale później się przyzwyczaisz. Tak więc radzę wbić najpierw 15 lvl i potem zadecydować czy usunąć tą grę czy grać dalej. Jak masz jakiś problem w grze bądź dylemat przed wyborem teamu to zagadaj na PW bądź pod gg 7288333. Dam Ci też parę dobrych rad i zaproszę do fajnej polskiej gildii :)

Co do samej gry ty wypadało by jeszcze wyjaśnić enchantowanie. Jest ono bardzo ważne w tej grze ponieważ broń na +4 jest 2x lepsza od wersji początkowej. Item można wbić maksymalnie na +10 (od +3 świeci, od +6 na czerwono). Żeby zenchanować item potrzebujemy 2 identycznych broni na +0 i enchant stone, który zdobywamy z pudełek Enchant Box (beg, int, adv). Potem analogicznie enchantujemy na +2, zbieramy 2 takie same bronie na +1 i tym razem potrzebujemy 2 enchant stony (na +3 4 stont itd). Item nie rozwala się. Bronie ulepszamy z weapon enchant stone i zbroje itp armor enchant stone. Stony beg możemy uzwać na itemy od 1 do 34 lvl, INT 35-69, ADV 70+.

Istnieje jeszcze taki coś jak enhancowanie, które robi się u npc Vulcanosa w rzymie. By enhancowac item na +1 trzeba nam bron na +0 (jedną) i ennhance stone (jeden). Różni się tym od "enchantowania", że tym razem może się nam rozwalić item, a szansa jest bardzo duża, przeważnie na +1 się itemy rozwalają, więc zalecam enchantowanie na początku. Enhancowanie osobiście używam jak wydropie jakieś itemy, które nie opłaca się sprzedawać na markecie, a i mam dużo enhanców wolnych, wtedy można spróbować zrobic na +2 i sprzedać. Nie musicie jednak się tym interesować do 60 lvl.

Craftowanie. Craftowanie w grze jest przeważnie opłacalne. Zwiększając poziom crafta na speara udostępniają nam się do robienia coraz lepsze speare. W crafcie jest fajnego to, że np tworząc 15 spearów mogą się one zrobić od +0 do +5. Jak np wam się trafi 15x czegoś na +4 to zwróci wam się kasa za materiały nawet 20 razy. (Gilgamesh spear na +0 = 400-500k, gilgamesh spear na +4 = 5-5,5kk, różnica jest jak widzicie).

Jesli chcecie do kogoś napisać na priv używacie komendy /t nick wiadomosc, wtedy wyskakuje wam osobne okienko do rozmawiania.

Gra jest nastawiona raczej na party, wielu bosów ja i dungeony trzeba robic w party (bo samemu nie da rady). Do tego jak ktoś z waszego pt zabije jakiegoś moba to dostajecie też za to exp.

Do 30 lvl jesteście na liście "beginners" i ludzie będą wam wysyłać różnego rodzaju prezenty. Ludzie z wyższych lvl mają przeważnie questy by wysłać np 100 prezentów o wartości 50k. Dla nich to mało, ale dla was to majątek na początku ;)

Questy w grze są tak skonstruowane, by "uczyć" gracza. Samej gry więc możecie nauczyć się z questów. Lecz radzę od początku gry ustawiać formacje (My character --> formation), bo quest nauczy to was na 14 lvl, a jak archera będziecie mieli w 1 lini to padnie na 3 hity.

WALKA. Tutaj nie chce mi się za bardzo rozpisywać. Na początku może nie odczujesz "siły" skilli, ale potem będziesz siekał tylko nimi. Może od razu wyjaśnie kilka początkowych skilli. Lightning Spear - sieka przez 2 osoby w rzędzie (potem 3), zadaje on obrażenia jak i zmniejsza AP. Ap są to rzw punkty ruchu, co ture jak nikt Cie nie zestunuje, zamrozi itp dostajesz określoną liczbe AP, doświadczony spear z wysokim lvl tego speara potrafi odebrać całą ture wrogu. Tutaj mógłbym coś napisać na temat innych skilli wiązanych itp ale to za bardzo skomplikowane i sam się tego dowiesz kiedyś. Archerem masz skill sillance, rzucasz to na 1 osobe potem cały szereg, przez 2 tury postać nie może używać skilli (przyda Ci się bardzo na bossów i nie tylko). Flame Sword swordsmana zadaje tylko większe dmg, ale i tak bardzo się opłaca to bo później zadaje po 2500 dmg na 60 lvl. Wypisałem tylko skille, które od razu masz jak najmiesz postać, oczywiście postacie te mają o wiele więcej "czarów", znajmość tych tylko pomoże Ci na początku (bo ja np nie wiedziałem co one robią a mogłem je bardzo dobrze wykorzystać).

Stun, pewnie wiesz co to jest z innych gier. Jak uda Ci się kogoś zestunowac będzie miał takie fioletowe gwiazdki nad głową, wtedy nie można nic robić przez 2 tury. Stuny najlepiej wchodzą od postaci z bronią palną.

Przemieszczasz postacie podczas walki za pomocą literki "D". Jak Ci ktoś zdycha w 1 lini to najlepiej go podmienić na kogoś z tyłu i wyleczyć. By podmienić, jakieś 2 chary musisz to któraś z nich musi mieć "turę".

Guard (G). Jak sama nazwa wskazuje jest to obrona, jesli nie chcesz atakować postacią to dajesz G i ma ona wtedy większą szanse na obrone. I tutaj jest pewien dodatek. Jeżeli ktoś z Twojego teamu ma ZIELONE AP (czyli na zielono napisane), lecz nie jest aktywny, to wtedy tura przechodzi na tą postać.

X- jest to skrót zbierania itemów przez wszystkie postacie, na początku trochę męczące jest to klikanie, ale niedługo dostaniesz odpowiedni zwój z questa i wtedy klikając X wszystkie aktywne postacie biegną po itemy.

Na dzisiaj wystarczy ;) coś sobie przypomnę to dopisze

EDIT:

I jeszcze bardzo wazna rzecz, na początku wyłączajcie kamerke w trakcie walki by nie latała, bo to tylko przeszkadza i źle wygląda.

filmik

Przedstawią wam MMORPG ''Atlantica Online'', [.]

Plusy;

- Pinkna Grafika

- FTP

- Strategiczne podejście do walki

- Wiele możliwości w rozwoju postaci

Minusy;

-aż za dużo by je tu wymieniać, ale sprawdźcie sami.

official; http://atlantica.ndoorsgames.com/center/ne...asp?list_seq=90

clip; http://pl.youtube.com/watch?v=AHZVLniru08