Polecam Ci bardzo serwer MyCenae. Jest to popularny serwer i jest tam najwięcej polaków. Na początku gra może Ci się wydać skomplikowana ale później się przyzwyczaisz. Tak więc radzę wbić najpierw 15 lvl i potem zadecydować czy usunąć tą grę czy grać dalej. Jak masz jakiś problem w grze bądź dylemat przed wyborem teamu to zagadaj na PW bądź pod gg 7288333. Dam Ci też parę dobrych rad i zaproszę do fajnej polskiej gildii ![:)]()
Co do samej gry ty wypadało by jeszcze wyjaśnić enchantowanie. Jest ono bardzo ważne w tej grze ponieważ broń na +4 jest 2x lepsza od wersji początkowej. Item można wbić maksymalnie na +10 (od +3 świeci, od +6 na czerwono). Żeby zenchanować item potrzebujemy 2 identycznych broni na +0 i enchant stone, który zdobywamy z pudełek Enchant Box (beg, int, adv). Potem analogicznie enchantujemy na +2, zbieramy 2 takie same bronie na +1 i tym razem potrzebujemy 2 enchant stony (na +3 4 stont itd). Item nie rozwala się. Bronie ulepszamy z weapon enchant stone i zbroje itp armor enchant stone. Stony beg możemy uzwać na itemy od 1 do 34 lvl, INT 35-69, ADV 70+.
Istnieje jeszcze taki coś jak enhancowanie, które robi się u npc Vulcanosa w rzymie. By enhancowac item na +1 trzeba nam bron na +0 (jedną) i ennhance stone (jeden). Różni się tym od "enchantowania", że tym razem może się nam rozwalić item, a szansa jest bardzo duża, przeważnie na +1 się itemy rozwalają, więc zalecam enchantowanie na początku. Enhancowanie osobiście używam jak wydropie jakieś itemy, które nie opłaca się sprzedawać na markecie, a i mam dużo enhanców wolnych, wtedy można spróbować zrobic na +2 i sprzedać. Nie musicie jednak się tym interesować do 60 lvl.
Craftowanie. Craftowanie w grze jest przeważnie opłacalne. Zwiększając poziom crafta na speara udostępniają nam się do robienia coraz lepsze speare. W crafcie jest fajnego to, że np tworząc 15 spearów mogą się one zrobić od +0 do +5. Jak np wam się trafi 15x czegoś na +4 to zwróci wam się kasa za materiały nawet 20 razy. (Gilgamesh spear na +0 = 400-500k, gilgamesh spear na +4 = 5-5,5kk, różnica jest jak widzicie).
Jesli chcecie do kogoś napisać na priv używacie komendy /t nick wiadomosc, wtedy wyskakuje wam osobne okienko do rozmawiania.
Gra jest nastawiona raczej na party, wielu bosów ja i dungeony trzeba robic w party (bo samemu nie da rady). Do tego jak ktoś z waszego pt zabije jakiegoś moba to dostajecie też za to exp.
Do 30 lvl jesteście na liście "beginners" i ludzie będą wam wysyłać różnego rodzaju prezenty. Ludzie z wyższych lvl mają przeważnie questy by wysłać np 100 prezentów o wartości 50k. Dla nich to mało, ale dla was to majątek na początku ![;)]()
Questy w grze są tak skonstruowane, by "uczyć" gracza. Samej gry więc możecie nauczyć się z questów. Lecz radzę od początku gry ustawiać formacje (My character --> formation), bo quest nauczy to was na 14 lvl, a jak archera będziecie mieli w 1 lini to padnie na 3 hity.
WALKA. Tutaj nie chce mi się za bardzo rozpisywać. Na początku może nie odczujesz "siły" skilli, ale potem będziesz siekał tylko nimi. Może od razu wyjaśnie kilka początkowych skilli. Lightning Spear - sieka przez 2 osoby w rzędzie (potem 3), zadaje on obrażenia jak i zmniejsza AP. Ap są to rzw punkty ruchu, co ture jak nikt Cie nie zestunuje, zamrozi itp dostajesz określoną liczbe AP, doświadczony spear z wysokim lvl tego speara potrafi odebrać całą ture wrogu. Tutaj mógłbym coś napisać na temat innych skilli wiązanych itp ale to za bardzo skomplikowane i sam się tego dowiesz kiedyś. Archerem masz skill sillance, rzucasz to na 1 osobe potem cały szereg, przez 2 tury postać nie może używać skilli (przyda Ci się bardzo na bossów i nie tylko). Flame Sword swordsmana zadaje tylko większe dmg, ale i tak bardzo się opłaca to bo później zadaje po 2500 dmg na 60 lvl. Wypisałem tylko skille, które od razu masz jak najmiesz postać, oczywiście postacie te mają o wiele więcej "czarów", znajmość tych tylko pomoże Ci na początku (bo ja np nie wiedziałem co one robią a mogłem je bardzo dobrze wykorzystać).
Stun, pewnie wiesz co to jest z innych gier. Jak uda Ci się kogoś zestunowac będzie miał takie fioletowe gwiazdki nad głową, wtedy nie można nic robić przez 2 tury. Stuny najlepiej wchodzą od postaci z bronią palną.
Przemieszczasz postacie podczas walki za pomocą literki "D". Jak Ci ktoś zdycha w 1 lini to najlepiej go podmienić na kogoś z tyłu i wyleczyć. By podmienić, jakieś 2 chary musisz to któraś z nich musi mieć "turę".
Guard (G). Jak sama nazwa wskazuje jest to obrona, jesli nie chcesz atakować postacią to dajesz G i ma ona wtedy większą szanse na obrone. I tutaj jest pewien dodatek. Jeżeli ktoś z Twojego teamu ma ZIELONE AP (czyli na zielono napisane), lecz nie jest aktywny, to wtedy tura przechodzi na tą postać.
X- jest to skrót zbierania itemów przez wszystkie postacie, na początku trochę męczące jest to klikanie, ale niedługo dostaniesz odpowiedni zwój z questa i wtedy klikając X wszystkie aktywne postacie biegną po itemy.
Na dzisiaj wystarczy
coś sobie przypomnę to dopisze
EDIT:
I jeszcze bardzo wazna rzecz, na początku wyłączajcie kamerke w trakcie walki by nie latała, bo to tylko przeszkadza i źle wygląda.
filmik