Atlantiss czy Sunwell który serwer lepszy?

Pchanie się na serwery mop/wod to głupota chyba, że zadowolisz się licznymi bugami. Napisałem Ci kilka serwerów na priv bo starczy mi już punktów ostrzeżen za pisanie o privach.

Abonament śmiesznie drogi? 45zł miesięcznie, rzeczywiście xd

Panowie i Panie. Ja powiem tak. Grałem dużo na sunwell-u , atlantissie i globalu. znam grę od TBC. I szczerze muszę powiedzieć że sunwell był najlepiej dopracowanym serwerem polskim (może są lepsze ale nie znalazłem dlatego napisałem polskim). Upadek sunwella zabolał mnie bardziej niż was bo od 4 lat tam byłem gdzie poznałem dużo fajnych osób itp. Co do Atlatissu to serwer zapowiada się na następce lidera bo panowie się starają ciągle naprawiać i kombinować żeby serwer działał ciągle. (wrócicie do czasów 2013 gdzie sunwell też walczył z lagami i DC). Co do Toda na samym początku od 1-28 levela znalazłem tyle bugów że odechciało mi się grać. Mimo że uważam że WOTLK to najlepszy dodatek.(całe noce spędzone przy grze, i raidowaniu które miało trwać do 22 a było głównie do 1-2)

Global tutaj mogę się wypowiedzieć że jeśli chcesz pograć na prawdę to polecam. Sam wracam mimo że już gdzie moje lata są wieksze (mimo dziecka, żony) znajduje dziennie na 1h gry. Wystarczy żeby zarobić na TOKEN. Trochę sprytu i jesteś w stanie grać za darmo.( Tylko jeśli lubicie spokojną grę to nie grajcie na BL, niestety dużo chamstwa i wywyższania się (jakie to dziecko jest wspaniałe)

To moje zdanie i nie chciał bym się kłucić z nikim o nie

Pozdrawiam

Najlepszy jest global. Sczególnie, ze nadchodzący legion dość dobrze sie zapowiada w porównaniu do wod.

Jezeli chodzi o privy to wydaje mi sie ze atlantis jest najbardziej przyszłościowym. Na innych serverach od 5 lat raiduje sie te same zbugowane insty na wotlk i gra na tym samym sezonie pvp. Jakoś bym nie liczył na to, ze nagle rusza do przodu, a ekipa atlantis juz dawno temu postawiła na nowszy dodatek. Moze za kolejne 5 lat doczekacie sie genialnego mopa.

Panowie i Panie. Ja powiem tak. Grałem dużo na sunwell-u , atlantissie i globalu. znam grę od TBC. I szczerze muszę powiedzieć że sunwell był najlepiej dopracowanym serwerem polskim (może są lepsze ale nie znalazłem dlatego napisałem polskim). Upadek sunwella zabolał mnie bardziej niż was bo od 4 lat tam byłem gdzie poznałem dużo fajnych osób itp. Co do Atlatissu to serwer zapowiada się na następce lidera bo panowie się starają ciągle naprawiać i kombinować żeby serwer działał ciągle. (wrócicie do czasów 2013 gdzie sunwell też walczył z lagami i DC). Co do Toda na samym początku od 1-28 levela znalazłem tyle bugów że odechciało mi się grać. Mimo że uważam że WOTLK to najlepszy dodatek.(całe noce spędzone przy grze, i raidowaniu które miało trwać do 22 a było głównie do 1-2)Global tutaj mogę się wypowiedzieć że jeśli chcesz pograć na prawdę to polecam. Sam wracam mimo że już gdzie moje lata są wieksze (mimo dziecka, żony) znajduje dziennie na 1h gry. Wystarczy żeby zarobić na TOKEN. Trochę sprytu i jesteś w stanie grać za darmo.( Tylko jeśli lubicie spokojną grę to nie grajcie na BL, niestety dużo chamstwa i wywyższania się (jakie to dziecko jest wspaniałe)To moje zdanie i nie chciał bym się kłucić z nikim o niePozdrawiam

Mogę jedynie przyznać panu racje. W te 2 lata spędzone na sunwellu bawiłem się świetnie! Ale co zrobić? pozostaje tylko czekać na tym nieszczęsnym wodzie na legion i mieć nadzieje, że będzie coś wart(w co wątpię jeśli chodzi o pvp) - bo nie ma gdzie wrócić cata mnie nie interesuje a dobrego wotlka już nie ma... przynajmniej sobie pandy nadrobię ;p

A na BLu codziennie gównoburza na trade nie wspominając o gold/boost seller itp spamie

Sugerujesz, ze wotlk był dobrym dodatkiem pod względem pvp?

Według mnie wotkl był świetnym dodatkiem jeśli chodzi o pvp. Obecne pvp w wowie nie umywa się do tego co było kiedyś a WoD to najgorszy dodatek pod względem pvp. No a na Blu zawsze była i będzie gównoburza na czacie i tego już nic nie zmieni. Legion to ostatnia deska ratunku dla Bli$$arda i jeśli ten dodatek wyjdzie im tak słabo jak obecny to mogą już zacząć pracować na nowym mmo.

Jak nie masz czasu na Globala to wybierasz inną grę która jest np: F2P a nie grasz nielegalnie na jakiś privach, skoro masz mało czasu to właśnie zmarnowałeś swoje cenne godziny na granie na privach bo wszystko straciłeś

Bo mi gra w WoW'a właśnie sprawia przyjemność.

To co ty takiego robisz, o wielki światowcu. że masz tylko 2H tygodniowo na gre? I nie mów że prace, bo ja pracuje od 2 lat, a czasu mam więcej, niż zza czasów gimbazy/licbazy.

To moje gratulacje, ale moim życiem się nie interesuj. ;)

Sugerujesz, ze wotlk był dobrym dodatkiem pod względem pvp?

Nie licząc balansu pomiędzy klasami to tak był dobrym dodatkiem pvp. Dla przykładu taki wintergrasp miał jakiś sens i jasno określony cel, były z tego korzyści dla graczy pvp i pve - nie to co teraz ashran bieganina, farma honoru i to wszystko. Idąc dalej Isle of Conquest, Strand of the Ancients jedne z moich ulubionych bg z wotlk właśnie. Szkoda, że na globie je zniszczyli jeszcze na SotA nie jest źle ale IoC... Najgorzej jest na Alterac Valley ale to głównie przez graczy którzy się po prostu mijają i czekają pod bossem - super pvp! Biegam sam odbijać wieże ale samemu ciężko ;p

Do tego talenty może i w pve każdy biegał w tym samym buildzie ale w pvp można było kombinować tak jak i z mieszaniem eq pvp i pve oraz z dobieraniem profesji które dawały spore bonusy można było pracować nad postacią aby wyciągnąć z niej jak najwięcej.

W Legionie nie będzie eq pvp każdy będzie taki sam. Jedynie nowe talenty pvp i transmog będzie nas wyróżniał... Jak na gry rankingowe może i się sprawdzi tak jak i może poprawi znacznie balans, ale w praktyce będzie to dość nudne bo rpg polega na rozwoju swojej postaci ;p

Sam sobie zaprzeczasz. jak nie było balansu to nie było sensownego pvp.

- Kompletnie przepakowany dk

- równie dopakowany war

- niesmiertelne hpale

- problemy z mana u casterów. setupy war/hpal wygrywające dlatego ze przeciwnikowi sie skonczyla mana

- granie aren z raid itemkami [ shadowmourne, dbw trink, gear z armor pen]

- sota to najgorszy bg nie licząc tych 40 osobowych. Nie jest to tylko moja opinia.

- wintergrasp było również słabe, ale mimo wszystko lepsze od ashran. Gówno na patyku jest lepsze od ashran..

Dlatego nie przesadzał bym z tym gloryfikowaniem wotlk. Dla mnie kazdy dodatek był mniej wiecej równie dobry, jedynie WOD obniżył strasznie poprzeczkę

Na legionie niestety wprowadzają kolejne uproszczenia w klasach. Polowa talentów to głupie pasywki, a takie "kwiatki" jak pasywne ashadowdance czy fear mocno zmniejszają hype.

Zależy co przez to rozumieć "sensowne pvp" bo mnie nie interesują ratingi tylko duże sensowne bg i open pvp a duże bg są coraz to bardziej "skracane" ze względu na rated bg nie są nawet dodawane. Ale jeśli patrzeć na arenki czy starcia 1v1 to masz racje i właściwie nigdy tego "sensownego pvp" nie było bo zawsze coś było lepsze od innych. SotA lubiłem bardziej niż takie WG którego nie cierpię. A wintergrasp fajny jest i tyle - ostatnio sam dzielnie broniłem twierdzy przed jednym agresorem ;p

Abonament śmiesznie drogi? 45zł miesięcznie, rzeczywiście xd
[...] Ale z racji mniej lub bardziej ograniczonego czasu nie chce ładować kasy w abonament który jest śmiesznie drogi(jak na Polskie warunki).[...]

Czytaj dokładnie - śmiesznie drogi jak na polskie warunki. I tak, jest to spora sumka biorąc pod uwagę, że tak jak pisałem trzeba ją liczyć razy dwa. Zresztą nie Tobie oceniać co tanie a co drogie dla kogo :P

Dla mnie takie duze pvp sie nie sprawdzają, jest tylko jeden straszny zerg i lag. Ashran jest tego doskonałym przykładem. Juz nie mówiąc o tym ze obojętnie jak grasz to nic to nie zmieni, nie mozna sie w takim zergu wykazać, zorganizowac w gildi itp. Najlepsze są areny i bg 10/10 15/15 bez żadnych udziwnień.

45zł na mies to sporo jak na polskie warunki. Jest to więcej niz np abonament na playstation plus. Gdyby amerykanin miał płacić odpowiednik tego w dolarach czyli 45$ [bo kwotowe zarobki maja tam podobne, tylko walutę inna] to tez by mówił ze drogo.

A potem sie dziwic ze ludzie odchodza od wowa... :). Co do abonamentu to stety lub niestety ale te czasy bezpowrotnie minely : w dobie gdzie mamy cala palete tytulow f2p i b2p to znajduje sie tanszy tytul dla kazdego : chcesz pve? To mamy DDO, LOTRO, Neverwintera online itd. Chcesz pvp? to mamy takie ESO, GW2 i inne.

A tak @on topic to czemu sunwella zamkneli? Sam tam kiedys gralem i nawet milo wspominam :)

Oj tam oj tam. Blizzard przymierza się aby udostępnić po jednym serwerze dla vanilli, BC i Wotlka w zależności od popularności Legionu. Zatem jeżeli Legion nie sprzeda się, a zbiera tylko pozytywne opnie (tak było z WoDem, ale potem ludzie narzekali), to Blizzard może wprowadzić po jednym serwerze dla poszczególnego dodatku. Informacja potwierdzona przez tzw Blizzard employee.

A kiedy o tym mówili? Bo ostatnio (sprzed ogłoszenia legionu) jak czytałem ich wypowiedź na ten temat to byli bardzo przeciwni otwieraniu serwerów na starsze dodatki.

Oj tam oj tam. Blizzard przymierza się aby udostępnić po jednym serwerze dla vanilli, BC i Wotlka w zależności od popularności Legionu. Zatem jeżeli Legion nie sprzeda się, a zbiera tylko pozytywne opnie (tak było z WoDem, ale potem ludzie narzekali), to Blizzard może wprowadzić po jednym serwerze dla poszczególnego dodatku. Informacja potwierdzona przez tzw Blizzard employee.

Jakieś źródło? Link? Ja już raz dałem się nabrać na potwierdzone info blizzard employee odnośnie upgrade itemow 4/4. Tydzien później blizzard zdementował pogłoski.

Owe plotki były poruszone w biurze w Dublinie Polskiego działu Blizzarda. Wiele zdradzić nie mogę, bowiem to są słowne plotki, bowiem istnieją tacy ludzie, którzy znają pracowników Blizzarda osobiście. Wiem tylko tyle iż wprowadzenie dawnych wersji byłoby zawartością patchy w legionie, choć ponoć to tylko ciche przymiarki słowne. Warto jednak spojrzeć na to z tej strony iż Blizzard uznaje, że ludzie mu uciekają poprzez nostalgię do starszych serwerów. W Wodzie mieliśmy timeline dungeony , które cieszyły się popularnością równą jak nie dungami ale raidami z woda.

Odnosnie stawiana serwera na "starych kronikach", imho to nie wypali, prosze popatrzyc na przyklad Lineage 2 Classic, ok jasne 1 Nostlarius sie trzyma 2 realmy lacznie w peaku do 14k online (lacznie), ale to 1 serwer na gre z 10 milionami graczy.

O serwer na Vanilli Nostlarius zagram sobie, mam nadzieje że jest jakaś polska gildia :D

Atlantis wygląda ciekawie, a molten?