Przecież atlantiss ledwo co utrzymuje 2k wiec o czym ty mówisz. Jesli nic nie naprawia to serwer nic nie zyska zobaczcie sobie forum tego serwera.
Atlantiss czy Sunwell który serwer lepszy?
Miałem zamiar jeszcze trochę dzisiaj pograć, ale pojawiły się kolejki na początku było to z 5 osób , potem około 300.
jak patrze na posty co chca bronic WoWa to az mi sie plakać chce na prawde jedyny content w WoWie teraz to jakis tam achiv i zrobienie rajdu na myticu ? ehhh no nie powiem content za***isty, a gdzie rzeczy ktore byly kiedyś gdzie jest sens chodzenia po bosikach, farmienie jakis mobkow pod zarobek, GDZIE JEST EXP KTORY DAWAL FRAJDE A NIE WBIJANIE CAPA W 5H, jak jeszcze tak patrze to sie zastanawiam po co tyle tych map istnieje w tej grze 80% map jest zapomniana a ludzie przypominaja o nich sobie jak jest do dropniecia jakis mount albo zrobienie achiva content pierwsza klasa, gra nie jest dla casuali ? zrobili warownie i wpierdolili do niej wszystko kopalnie,kwiatki, jakies k**wa ludki co zbieraja ci matsy i kase, statki ktore ch*j wie po co sa po za tym ze daja nam dostep do mapy. Zobacz sobie jak zarabiało i expiło się kiedyś a jak dziś i powiedz mi ze WoW to nie jest casual, WoW sie kończy i nie mówie tutaj o ludzi online bo ludzie beda grać z sentymentu i dla "fabuly", jednak staje sie suchy jak wiór i z dodatku na dodatek jest coraz slabiej.
TBC lvling zajmował tyle samo co teraz postać do max lvla jak wiedziało co się robi wbijało w 4 dni played, insty podczas lvlingu większość osób omijała, pamiętam żeby zrobić questa na dreadsteada szukałem ekipy prawie cały dzień. W tbc w grałem tylko pvp, ale z racji tego, ze się zaprzyjaźniłem z tankiem z najlepszej gildii na Kul tiras to pamiętam jak wyglądało pve u znajomych. Fazh potrzebujecie maga? - Jasne to łap nick wbił 70 dzisiaj. -OK inv do pt przebiegnięcie wszystkich hc dungow i później przeciągnięcie przez raidy. Jeśli szukałeś sam inst to po prostu dwie osoby z epic mountem leciały i summonowały reszte pt. Były jeszcze daily i farmienie repy czyli do porzygania przez 30 dni tłuczenia tych samych mobów/questów. Dla osoby która grała od początku tbc też przychodził moment gdzie oprócz raidów lub farmienia golda nie było co robić. Jedyna różnica teraz to mniej daily i jak wbijesz świeżo max lvl to nie musisz robić wcześniejszych raidów. W wotlku już weszły lfg automatyczny i też dało się omijać cały content i ubieranie pod icc 10 zajmowało około 5 dni, a jak ktoś się uparł tankiem mógł to zrobić w 3 dni, a nawet mniej.
Mógłbym mi ktoś wytłumaczyć na czym polegają transfery ? Czy to chodzi o to że jak miałem np : paladyna blood elfa na 20 lvl w sunwell to po pewnej procedurze moge dostać identyczną postać na atlantisie ?
Tak, dokładnie tak to działa. PRzechodzą achievmenty, mounty, companiony i PRAWDOPODOBNIE itemy..
PRAWDOPODOBNIE itemy..
Bajka, polecam czytać co administracja ats napisała.
Every Sunwell player will have an opportunity to transfer their characters onto our server, the transfers will be held on similar rules as the previous ones, but this time we'll also transfer all achevements, pets and mounts
Dostana postacie bez gearu z sunwella, za to jakieś zielone gówno na start levelowania 80-85.
Pozwolę się podpiąć pod temat, Atlantis czy ToD?
Edit: Stawiam na ilość ludzi - uwielbiam instancje
Przeczytaj sobie ostatnie 4 strony tego wątku. Populacja raczej wzrośnie na obu serwerach, wiec jak wolisz
Pozwolę się podpiąć pod temat, Atlantis czy ToD?Edit: Stawiam na ilość ludzi - uwielbiam instancje
Na atlantisie masz Online Players: 2536 a nawet nie ma aktualnie dostępnych transferów. Tod wielka nie wiadoma.
To może jeszcze raz to napiszę. Jeśli chodzi o atlanissa to chyba najlepszy serwer cata ale administracja nie umie sobie poradzić z liczbą ludzi i serwer ma duże problemy typu lagi/dc. Natomiast Tod to śmiech na sali bo nie bez powodu ludzie przeszli na sunwella dawno temu. Skrypty na todzie wyglądały głównie w ten sposób, że jakiś randomowy ziomek wrzucał gotowca do internetu oni to pobierali jak 99% privów i podpisywali ,,fixed". Ja bym nie spodziewał się niczego dobrego po todzie jeśli chcesz grać na blizzlike wotkl to lepiej wybierz dalaran wow a jeśli chcesz skosztować starego wowa to nostalrius.
A ja bym się chciał zapytać czy są to jedyne "słuszne" serwery na tą chwilę?
Przyznam szczerze, że do globala podchodziłem kilka razy. Ale z racji mniej lub bardziej ograniczonego czasu nie chce ładować kasy w abonament który jest śmiesznie drogi(jak na Polskie warunki). Tymbardziej, że gram jedynie z dziewczyną więc jest to już koszt x2. A ja jakiś odległy czas temu zabiłem w sobie cząstke "gejmera" która kazała wracać i grać w jeden tytuł. Więc zdarza się, że pogram 2-3 tygodnie a potem odstawiam grę na dłuższy czas.
A więc ponawiając, czy znacie może serwer(najlepiej blizzlike, maksymalnie x10?) na którym dzienna ilość osób wystarczy do battlegroundów czy może w przyszłości jakiś rajdów?(przyznam, że byłem chyba tylko na jednym jako off tank a takto całą gre przez wszystkie dungi jako main tank na globalu - przeleciałem do lvl capa w kilka dni na dungeon finderze i chyba tym sobie zabilem ochote na granie...). Najlepiej jakby to był serwer z Pandami(tak wiem, Cata nawet nie jest dobrze oskryptowana...) i również o ile to możliwe z odświeżoną grafiką(jak na globalu...). A więc, czy znacie jakiś taki serwer? Z góry dziękuje za zainteresowanie.
Pchanie się na serwery mop/wod to głupota chyba, że zadowolisz się licznymi bugami. Napisałem Ci kilka serwerów na priv bo starczy mi już punktów ostrzeżen za pisanie o privach.
Abonament śmiesznie drogi? 45zł miesięcznie, rzeczywiście xd
Panowie i Panie. Ja powiem tak. Grałem dużo na sunwell-u , atlantissie i globalu. znam grę od TBC. I szczerze muszę powiedzieć że sunwell był najlepiej dopracowanym serwerem polskim (może są lepsze ale nie znalazłem dlatego napisałem polskim). Upadek sunwella zabolał mnie bardziej niż was bo od 4 lat tam byłem gdzie poznałem dużo fajnych osób itp. Co do Atlatissu to serwer zapowiada się na następce lidera bo panowie się starają ciągle naprawiać i kombinować żeby serwer działał ciągle. (wrócicie do czasów 2013 gdzie sunwell też walczył z lagami i DC). Co do Toda na samym początku od 1-28 levela znalazłem tyle bugów że odechciało mi się grać. Mimo że uważam że WOTLK to najlepszy dodatek.(całe noce spędzone przy grze, i raidowaniu które miało trwać do 22 a było głównie do 1-2)
Global tutaj mogę się wypowiedzieć że jeśli chcesz pograć na prawdę to polecam. Sam wracam mimo że już gdzie moje lata są wieksze (mimo dziecka, żony) znajduje dziennie na 1h gry. Wystarczy żeby zarobić na TOKEN. Trochę sprytu i jesteś w stanie grać za darmo.( Tylko jeśli lubicie spokojną grę to nie grajcie na BL, niestety dużo chamstwa i wywyższania się (jakie to dziecko jest wspaniałe)
To moje zdanie i nie chciał bym się kłucić z nikim o nie
Pozdrawiam
Najlepszy jest global. Sczególnie, ze nadchodzący legion dość dobrze sie zapowiada w porównaniu do wod.
Jezeli chodzi o privy to wydaje mi sie ze atlantis jest najbardziej przyszłościowym. Na innych serverach od 5 lat raiduje sie te same zbugowane insty na wotlk i gra na tym samym sezonie pvp. Jakoś bym nie liczył na to, ze nagle rusza do przodu, a ekipa atlantis juz dawno temu postawiła na nowszy dodatek. Moze za kolejne 5 lat doczekacie sie genialnego mopa.
Panowie i Panie. Ja powiem tak. Grałem dużo na sunwell-u , atlantissie i globalu. znam grę od TBC. I szczerze muszę powiedzieć że sunwell był najlepiej dopracowanym serwerem polskim (może są lepsze ale nie znalazłem dlatego napisałem polskim). Upadek sunwella zabolał mnie bardziej niż was bo od 4 lat tam byłem gdzie poznałem dużo fajnych osób itp. Co do Atlatissu to serwer zapowiada się na następce lidera bo panowie się starają ciągle naprawiać i kombinować żeby serwer działał ciągle. (wrócicie do czasów 2013 gdzie sunwell też walczył z lagami i DC). Co do Toda na samym początku od 1-28 levela znalazłem tyle bugów że odechciało mi się grać. Mimo że uważam że WOTLK to najlepszy dodatek.(całe noce spędzone przy grze, i raidowaniu które miało trwać do 22 a było głównie do 1-2)Global tutaj mogę się wypowiedzieć że jeśli chcesz pograć na prawdę to polecam. Sam wracam mimo że już gdzie moje lata są wieksze (mimo dziecka, żony) znajduje dziennie na 1h gry. Wystarczy żeby zarobić na TOKEN. Trochę sprytu i jesteś w stanie grać za darmo.( Tylko jeśli lubicie spokojną grę to nie grajcie na BL, niestety dużo chamstwa i wywyższania się (jakie to dziecko jest wspaniałe)To moje zdanie i nie chciał bym się kłucić z nikim o niePozdrawiam
Mogę jedynie przyznać panu racje. W te 2 lata spędzone na sunwellu bawiłem się świetnie! Ale co zrobić? pozostaje tylko czekać na tym nieszczęsnym wodzie na legion i mieć nadzieje, że będzie coś wart(w co wątpię jeśli chodzi o pvp) - bo nie ma gdzie wrócić cata mnie nie interesuje a dobrego wotlka już nie ma... przynajmniej sobie pandy nadrobię ;p
A na BLu codziennie gównoburza na trade nie wspominając o gold/boost seller itp spamie
Sugerujesz, ze wotlk był dobrym dodatkiem pod względem pvp?
Według mnie wotkl był świetnym dodatkiem jeśli chodzi o pvp. Obecne pvp w wowie nie umywa się do tego co było kiedyś a WoD to najgorszy dodatek pod względem pvp. No a na Blu zawsze była i będzie gównoburza na czacie i tego już nic nie zmieni. Legion to ostatnia deska ratunku dla Bli$$arda i jeśli ten dodatek wyjdzie im tak słabo jak obecny to mogą już zacząć pracować na nowym mmo.
Jak nie masz czasu na Globala to wybierasz inną grę która jest np: F2P a nie grasz nielegalnie na jakiś privach, skoro masz mało czasu to właśnie zmarnowałeś swoje cenne godziny na granie na privach bo wszystko straciłeś
Bo mi gra w WoW'a właśnie sprawia przyjemność.
To co ty takiego robisz, o wielki światowcu. że masz tylko 2H tygodniowo na gre? I nie mów że prace, bo ja pracuje od 2 lat, a czasu mam więcej, niż zza czasów gimbazy/licbazy.
To moje gratulacje, ale moim życiem się nie interesuj.