Audio interface - pytanie

Witam, chciałem do Was skierować pytanie dotyczące interfejsu audio usb. Czy taki interfejs po podłączeniu do komputera jest wykrywany jako zewnętrzna karta dźwiękowa? Będę mógł bez problemu podłączyć do niego monitory studyjne i uzyskiwać w ten sposób dźwięk z komputera czy będę musiał zrobić coś jeszcze, oprócz podłączenia interfejsu do komputera i monitorów do interfejsu? Czy po zaopatrzeniu się w takowy interfejs, karta dźwiękowa PCI będzie mi już zbędna?

@Xardoks

Co chcesz osiągnąć podpinając jakiś interfejs (nie wiadomo jaki i nie można tego ocenić) zamiast karty dźwiękowej pod PCI (tutaj też przydałby się aktualny model)? Jeżeli nie odpowiesz na moje pytanie to w tym momencie jedynie wróżenie z fusów.

@Kuroambry

Interfejs, który na chwilę obecną sobie upatrzyłem (będę jeszcze pytał o opinie) to Native Instruments Komplete Audio 6. Będzie on służył do nagrywania gitary elektrycznej i bassowej za pomocą mikrofonu ustawionego przy kolumnie. Mam zamiar nagrywać też wokal. Chciałbym osiągnąć jak najbardziej optymalny, płaski dźwięk pod produkcję muzyki.

Obecnie mam zwyczajną, tanią kartę dźwiękową na PCI, jakiś Xear3D

@Xardoks

W takim razie z tego co widzę to mogę ci odpowiedzieć na twoje pytania. Tak, po podłączeniu tego przez USB do komputera, ten będzie widział interfejs jako osobną kartę dźwiękową i będziesz mógł przez to puszczać muzykę i inne dźwięki z komputera. Czy ten interfejs w całości wyprze twoją aktualna kartę dźwiękową to nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że jak nagrywasz przez to gitarę lub inne sprzęty muzyczne to i po podłączeniu mikrofonu nie powinno być problemu.

Witam, chciałem do Was skierować pytanie dotyczące interfejsu audio usb. Czy taki interfejs po podłączeniu do komputera jest wykrywany jako zewnętrzna karta dźwiękowa? Będę mógł bez problemu podłączyć do niego monitory studyjne i uzyskiwać w ten sposób dźwięk z komputera czy będę musiał zrobić coś jeszcze, oprócz podłączenia interfejsu do komputera i monitorów do interfejsu? Czy po zaopatrzeniu się w takowy interfejs, karta dźwiękowa PCI będzie mi już zbędna?