Witam. Otóż ostatnio u Rock'a podpatrzyłem pewny świetny motyw. Otóż gdy mówi to dźwięk z gry wyciszacisza się a gdy przestaje to dźwięk z gry wraca do normy. Jestem tym czymś szalenia zaczarowany i w tej chwili postanowiłem, że muszę to ogarnąć a więc mam frapsa, ściągnąłem Audacity i tutaj pojawia się problem. Materiał z frapsa trwa powiedzmy minutę, a dźwięk mojego głosu trwa już niestety 1.03 powiedzmy. Z tego względu jest problem z dograniem głosu do filmu, gdyż o ile na początku przez jakieś 10 sec będzie ok to później dźwięk z mikrofonu staje się coraz bardziej nie zgrany z powodu tego przesunięcia obrazu względem mikrofonu, a opcja Auto Duck będzie bez sensu. Tak jakby Audacity rozciągał głos. Co może być przyczyną ? Czy ktoś kiedyś stosował tą opcję w swoich i jak to robił. Ustawienia w moich progamach są domyślne.
Auto Duck i Fraps
Odświeżam temat, potrzebuje pilnie odpowiedzi co do tej kwestii.
Napisz do Rocka na yt.Odpisze Ci.
Mówisz ? Może faktycznie spróbuję.
Na sensowne wiadomości odpisuje,tylko bez hejtu a będzie ci dane.
Panel sterowania/ Dźwięk/ Komunikacja
To żadne czary tylko opcje Windowsa. o_O
Ja też tak mam, że jak nagrywam osobno video z gry i osobno mój dźwięk to po prostu rozjeżdża się on. Co jest tego przyczyna ? Otóż jak mniemam nagrywasz obraz na fullscreen więc wytłumaczę to tak, jak włączasz nagrywanie na Audacity i później przeklikujesz się na np. grę to tworzy się różnica w czasie, bo fraps nie zaczyna nagrywać obrazu zaraz po tym jak naciśniesz klawisz tylko dopiero jak włączysz screen z grą, aby to zniwelować musisz posiedzieć trochę nad synchronizacją dźwięku z obrazem lub po prostu posiadać drugi monitor czemu na jednym masz grę a na drugim masz włączone Audacity i wtedy wszystko nagrywa się równo. Jest jeszcze jedna opcja nagrywania dźwięku z mikrofonu frapsem (ale tego już Ci nie polecam).
Witam. Otóż ostatnio u Rock'a podpatrzyłem pewny świetny motyw. Otóż gdy mówi to dźwięk z gry wyciszacisza się a gdy przestaje to dźwięk z gry wraca do normy. Jestem tym czymś szalenia zaczarowany i w tej chwili postanowiłem, że muszę to ogarnąć a więc mam frapsa, ściągnąłem Audacity i tutaj pojawia się problem. Materiał z frapsa trwa powiedzmy minutę, a dźwięk mojego głosu trwa już niestety 1.03 powiedzmy. Z tego względu jest problem z dograniem głosu do filmu, gdyż o ile na początku przez jakieś 10 sec będzie ok to później dźwięk z mikrofonu staje się coraz bardziej nie zgrany z powodu tego przesunięcia obrazu względem mikrofonu, a opcja Auto Duck będzie bez sensu. Tak jakby Audacity rozciągał głos. Co może być przyczyną ? Czy ktoś kiedyś stosował tą opcję w swoich i jak to robił. Ustawienia w moich progamach są domyślne.