witam,czy istnieje cos takiego jak auto-wylonczanie sie komputera? powodow nie zdradze ale chodzi mi o to że np. włączam kompa o 9.00.(pobiera sie gra) i kiedy jestem w szkole komputer automatycznie wylacza sie o 12.00 (to tylko taki przykład!). czy coś takiego jest możliwe?
Auto-Wyłączanie sie komputera
Tak, jest to możliwe. Jest to Uśpienie komputera (chyba). Tak się to nazywa w Win7 przynajmniej. Napewno nie jest to hibernacja, inaczej możnabyłoby włączyć natychmiastowo kompa. Chodzi tu o odczytywanie dysku. W przyszłości mają wprowadzić dyski które po sekundzie uruchamiają system, nie będzie już minutowego uruchamiania komutera.
@DOWN, czemu robisz takie odwrotne minki? Jest to frustrujące -,-
Jest możliwe, bo wszystko jest możliwe w informatyce, aczkolwiek nie wiem jak mogłoby się to nazywać. Kiedyś chyba w AQQ był taki plugin i na pewno JDownloader ma taką opcję że jak ściągnie all to wyłącza kompa. (:
http://www.dobreprogramy.pl/Czasowy-Wylacznik-Komputera,Program,Windows,12320.html
@down hah! byłem szybszy ;p
dzięki wam wszystkim. CWK sie przyda. jeszcze raz dzięki
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
witam,czy istnieje cos takiego jak auto-wylonczanie sie komputera? powodow nie zdradze ale chodzi mi o to że np. włączam kompa o 9.00.(pobiera sie gra) i kiedy jestem w szkole komputer automatycznie wylacza sie o 12.00 (to tylko taki przykład!). czy coś takiego jest możliwe?