Automatyczna Wyszukiwarka Gier

Witam, wpadłem dziś na pomysł, by temat na forum który służy do pytania o gry ograniczyć, a na stronie głównej dać skrypt pozwalający znaleźć wymarzoną grę.

Pamiętam, że kiedyś zapytałem o grę, podałem gry w które wcześniej grałem i czego szukam, a spotkałem się z odpowiedzią w stylu "boże, było to setki razy, sam poszukaj". Po co w takim razie ten temat?

Działałoby to w sposób nastepujący: każda gra ma przypisaną etykietkę, np. "mikropłatności" "bezpłatna do x poziomu" "płatna" i pytanie do tej grupy etykietek(np. Czy zamierzasz płacić za grę? odp: Tak, Nie, Nie planuję, ale możliwe, że tak) i w ten sposób gracze wypowiadaliby się na temat PvP, PvE, grindu, itd.

Po wykonaniu testu wyświetlane byłoby np. 10 najbardziej zgodnych wyników, linki do stron z grami albo zalety i wady tych gier.

Oszczędziłoby to dużo pracy tym osobom, które odpowiadają a i gracze mieliby ułatwione zadanie. Myślę, że idea godna rozważenia.

Pozdrawiam

Pomysł bardzo zajefajny ale... nikomu nie będzie chciało się tego robić. Pracusiów u nas nie ma. No chyba że ty ofiarujesz swoje usługi.

Pomysł bardzo zajefajny ale... nikomu nie będzie chciało się tego robić. Pracusiów u nas nie ma. No chyba że ty ofiarujesz swoje usługi.

Nawet bym mógł... gdybym się znał. Na razie zostawmy to na forum, może ktoś z userów umie i będzie miał chęci. Jak nie, może się kiedyś nauczę i zrobię?

Poszukajcie informacji o powstającym "Projekt EMO", jest to właśnie taki system wyszukiwania gier. :) Prace mamy w dużym stopniu ukończone.

AAA czyli to jest ten cały EMO. Myślałem że projekt upadł.

O tak, legendarny projekt EMO. Dawien dawna, pewien Bog Admin, wpadl na pomysl, aby stworzyc cos nowego, cos, co pomoze wszystkim strudzonym poszukiwaczom tej jedynej.

W EMO byla magia starozytnych, kres starego i poczatek nowego. Ale gdzies to wszystko zostalo stracone, zagubione, niczym milosc mlodzienczych lat. Pewien czarodziej kiedys szukal tej starej magii, ale znalazl tylko popioly zapomnianych ksiag.

A tak bardziej serio, kiedy mozemy sie tego spodziewac? I zeby nie bylo, doceniam wasza prace, trud, jaki wlozyliscie w wasz projekt, ale jestem tylko ciekaw- kiedy to wyjdzie? Chodzi mi o jakis przyblizony czas. Czekam na date i zycze powodzenia w dalszej pracy.

Klik

Swoją drogą, Dzz, naprawdę świetna historyjka. :)

Witam, wpadłem dziś na pomysł, by temat na forum który służy do pytania o gry ograniczyć, a na stronie głównej dać skrypt pozwalający znaleźć wymarzoną grę.

Pamiętam, że kiedyś zapytałem o grę, podałem gry w które wcześniej grałem i czego szukam, a spotkałem się z odpowiedzią w stylu "boże, było to setki razy, sam poszukaj". Po co w takim razie ten temat?

Działałoby to w sposób nastepujący: każda gra ma przypisaną etykietkę, np. "mikropłatności" "bezpłatna do x poziomu" "płatna" i pytanie do tej grupy etykietek(np. Czy zamierzasz płacić za grę? odp: Tak, Nie, Nie planuję, ale możliwe, że tak) i w ten sposób gracze wypowiadaliby się na temat PvP, PvE, grindu, itd.

Po wykonaniu testu wyświetlane byłoby np. 10 najbardziej zgodnych wyników, linki do stron z grami albo zalety i wady tych gier.

Oszczędziłoby to dużo pracy tym osobom, które odpowiadają a i gracze mieliby ułatwione zadanie. Myślę, że idea godna rozważenia.

Pozdrawiam