Autostart filmików

Nie wiem co za debil to wymyślił ale ten pomysł jest zwyczajnie nie praktyczny.

Od początku na tej stronie przeglądam newsy otwierając każdy w osobnej zakładce i od czasu jak stosujecie ten debilizm to z moich głośników w jednej chwili wydobywa się istny "Remix festiwalu Top Trendy z Jarzębinami i szwabskim wokalem".

Nie zamierzam zmieniać mojego systemu przeglądania, portal ma być wygodny dla użytkownika a nie udręką.

Pytam się po co takie coś? Później się dziwicie użytkownicy nie czytają newsa, oczywiście że tak, bo filmik odwraca uwagę od tekstu i zamiast go pauzować większość czyta tylko nagłówek, ogląda filmik i od razu komentuje. Wspomnę, że często te filmiki w newsach są na odpierdziel aby tylko były związane tytułem.

Apeluję o rezygnację z autoodtwarzania. Jesteśmy tu po to by czytać najnowsze wiadomości o grach. Od oglądania filmików mamy Youtube.

Popieram, ten pomysł jest totalnie beznadziejny. Osoba, która go wymyśliła, musiała być po niejednym skręcie.

Podpinam się pod temat tym bardziej, że był już http://mmorpg.org.pl...to-odtwarzanie/ taki temat.

Pytam się po co takie coś? Później się dziwicie użytkownicy nie czytają newsa, oczywiście że tak, bo filmik odwraca uwagę od tekstu i zamiast go pauzować większość czyta tylko nagłówek, ogląda filmik i od razu komentuje.

Tylko, że te newsy to newsy-video, polegają na OGLĄDANIU, a dopiero w drugiej kolejności na czytaniu.

Na filmwebie jest identyczny system i nikt nie narzeka, kwestia przyzwyczajenia.

Ale wszystko zależy od większości, bo zmienić "system odtwarzania" to nie problem.

Popieram, autoodtwarzanie bywa irytujące, szczególnie gdy do newsa dołączony jest gameplay z jakimś beznadziejnym podkładem muzycznym...

Mmorpg.org.pl to nie filmweb. Ja także popieram pomysł. Zawsze odpalałem każdy news w innej zakładce, teraz tego nie robię ponieważ jak jest więcej niż 1 filmik robi się kompletna kaszanka, wtedy już można pomarzyć o przeczytaniu czegokolwiek. Ponadto chciałbym aby zostały wprowadzone w każdym newsie źródła każdej informacji. Nie wiem czy wiecie, ale takie kamuflowanie i niekiedy wycinanie loga portalu ze screenów, podlega karze. Ktoś tu prawdopodobnie nie miał ochrony własności intelektualnej i prawdopodobnie nie napisał nigdy czegoś swojego, skoro olewa tak ogólnie przyjęty system opisywania czegokolwiek korzystając z "pomocy".

Mmorpg.org.pl to nie filmweb. Ja także popieram pomysł. Zawsze odpalałem każdy news w innej zakładce, teraz tego nie robię ponieważ jak jest więcej niż 1 filmik robi się kompletna kaszanka, wtedy już można pomarzyć o przeczytaniu czegokolwiek. Ponadto chciałbym aby zostały wprowadzone w każdym newsie źródła każdej informacji. Nie wiem czy wiecie, ale takie kamuflowanie i niekiedy wycinanie loga portalu ze screenów, podlega karze. Ktoś tu prawdopodobnie nie miał ochrony własności intelektualnej i prawdopodobnie nie napisał nigdy czegoś swojego, skoro olewa tak ogólnie przyjęty system opisywania czegokolwiek korzystając z "pomocy".

A ja bym sobie życzył mniej irytujących użytkowników. Da się?

dodałem ankietę, głosujcie

Oczywiście, postęp technologiczny jest tak daleko, że mamy coś takiego jak warny i bany. Kto w XIX.w spodziewałby się, że będziemy mieli takie moce w przyszłości.

Lepiej bylo jak poprzednio,chcesz ogladac filmik to ogladasz ,nie chcesz to nie a nie,ze sam ci sie wlacza ;p Tak wiec jestem za przywroceniem starego "systemu odtwarzania"

Wszystko wskazuje na to, że wyłączenie tej opcji zostanie przegłosowane. Jutro zaglądnę do ankiety i jak wynik się utrzyma to usunę funkcje, która w zamierzeniu miała ułatwić życie userów :P

Nie ułatwia w przypadku, jak wyżej napisano, newsy odpala się w nowej karcie. Potrafię mieć pootwieranych po 6-8 newsów, z czego z czterech włącza mi się automatycznie filmik. Jest to trochę wkurzające. Ten system owszem, sprawdziłby się, ale tylko w przypadku kiedy na stronie dodawany jest jeden, może dwa newsy na dzień.

Bardziej wchodź w dupsko, bardziej :D

na youtubie kazdy kolejny film otwarty w nowej karcie sie autoodtwarza, ale to jednak cos innego. Popieram poprawke jak najbardziej, +1

Dlatego wolałem starszy motyw strony żadnych problemów!

Nie, nie da się, ale łatwo się od tego uwolnić i nie będzie narzekania...

A tak do tematu to myślę, że wielu osobom to nie przeszkadza ze względu na to, że nie odpalają wszystkiego naraz, tylko czytają jedno po drugim (w tym i ja). Aczkolwiek myślę, że można byłoby zrobić tak, że każdy odpala sobie filmik kiedy chce. To nie jest taki problem kliknąć w przycisk "Play" niż cały czas pauzować filmiki bo to może być irytujące. Ot moje zdanie. ;)

A idąc dalej w tym kierunku to kiedyś było tak, że można było sobie odpalić filmik bez otwierania newsa. To była dopiero wygoda. B)

Po prostu dodajcie opcję włączenia/wyłączenia auto odtwarzania dla każdego użytkownika, moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.

Mnie też irytuje auto odtwarzanie - szczególnie gdy korzystam ze smartfona np w pracy. Jestem za wyłączeniem auto odtwarzacza.

i ja też się dołączam do tego aby wyłączyć auto odtwarzanie, bo bywa to irytujące jak otwieram to w zakładkach ale bardziej chodzi o to, że np u mojej dziewczyny jest net z limitem i wchodząc w newsa za każdym razem odpala mi się filmik, nawet jak go zatrzymam to i tak się ładuję i pobiera dane, więc lepiej jest jeżeli każdy będzie miał wybór czy chce odpalić filmik czy nie :)

Jest to irytujące ponieważ otwieram wszystkie nowe newsy w osobnych stronach i je czytam po kolei a tak muszę stopować filmiki...

Autostart wyłączony. Dziękuje wszystkim za udział w ankiecie.