Witam ;) chciałbym się dowiedzieć jak i jakim programem zrobić avatar taki jaki mają rock i rojo ( mam nadzieję że większość wie ocb), próbowałem w GIMPIE ale jakoś nie umiem znaleźć tej opcji, proszę o jakieś wskazówki. Dodaję też avatar jak ktoś nie wie ocb

f9a507f0af50cdadb139be9683f5713a68d7df08_full.jpg

Gdzieś w filtrach musi być, poszukaj

Patrząc na ten avatar widzę 3 rzeczy: narysowane karykatury, tło (plamki) które jest pędzlem oraz najzwyklejszy napis. Jeśli masz jakiś konkretny pomysł mogę się pobawić jak tylko będę miał czas. Od razu na wstępie napiszę, że nie jestem pro i dopiero się uczę metodą prób, błędów i jakichś tam przemyśleń.

Twarze narysowane na tablecie + brush + czcionka

aha, myślałem że się da jakoś inaczej, ale ok :) dzięki za odp.

W sumie dało by rade zrobić w photoshopie, przerabiałem nie dawno zdjęcie oryginalne na "komiksowe" i wyszło całkiem fajnie. Nie opiszę dokładnie jak robiłem bo mam polską wersję. Osoba która trochę w tym siedzi zrobi coś podobnego w kilka minut.

W photoshopie dużo jest takich animowanych filtrów, więc wystarczy tylko pobawić się suwakami, zależy też od jakości przerabianego obrazka/fotki oraz rozmieszczenie osób na nich, ale zrobić da się na pewno i to nie po kilka godzin, tylko max 10-15min.

Witam ;) chciałbym się dowiedzieć jak i jakim programem zrobić avatar taki jaki mają rock i rojo ( mam nadzieję że większość wie ocb), próbowałem w GIMPIE ale jakoś nie umiem znaleźć tej opcji, proszę o jakieś wskazówki. Dodaję też avatar jak ktoś nie wie ocb

f9a507f0af50cdadb139be9683f5713a68d7df08_full.jpg